7 Fakta om Olive

Olive 2

Olive 1

1. Hon är nu hela 7 månader gammal, men fortfarande lika liten som de andra frenchisarna som är runt 4 månader. 6. 5 kg väger hon. Men det passar henne, för hon är en väldigt feminin liten hund. Det är det första alla säger när de träffar henne, ”men vad liiiten hon är”

2. Hon är nästan helt rumsren, jag säger nästan eftersom hon kan vägra gå ut i trädgården om det är mörkt och regnar, då blir det kissmattan istället. Her Royal Puppyness är en väldigt bestämd ung dam som inte gillar att bli kall om stjärten.

3. Jag tror att hon håller på att utveckla tummar. Jag har aldrig sett en hund som använder sina tassar så mycket som Olive gör. Hon håller allting mellan tårna och om hon vill nå någonting så är det tassen som kommer först. Hon kan även fiska fram min hand från under täcket och hålla den mellan sina tassar från sidan av sängen på morgonen. Ibland är det nästan lite freaky hur mycket hon älskar att hålla tass.

4. Varje morgon när hon vaknar springer hon i full galopp till vår badrumsmatta (vit, från White Company, väldigt fluffig och fin) och så kör hon sin morgonjumpa på den. Hon rullar, gnuggar, sträcker på sig, gosar och gräver på mattan innan hon är klar. Vi försöker skydda den med en handduk, men den sparkar hon bort. Det är även här hon samlar sina halvätna morötter.

5. Jag har börjat gömma hennes dentastix-pinnar åt henne. Efter 30 minuter av gnällande och frenetiskt runtspringande i lägenheten får jag nog och hjälper henne. Hon slutar liksom inte till hon har hittat det perfekta gömstället. Gärna i soffan, i ett par skor, tvättkorgen eller allra helst i vår säng, om hon kan nå.

6. Hon är som många andra frenchies ganska så framtung, så om det är någonting som smakar riktigt gott som ligger på en tallrik eller skål på marken så svävar hennes baktassar upp i luften. Hon gör helt enkelt små handstandstands lite då och då. Det roligaste är att när hon skakar på sig, så hänger inte bakbenen med riktigt, så de virvlar liksom runt lite på måfå i luften. Det ser otroligt roligt ut.

7. När jag kommer hem blir hon så glad att hon ålar hela gången från till dörren, benen sträcker hon rakt ut bakom sig och så militärkryper hon runt. Som en liten säl.

Förstår ni hur mycket glädje jag får av den här lilla filuren? Min leendekvota har ökat med 500% sedan jag fick Olive.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Angelica

    Åh vilket fint inlägg! Vill också ha en Olive

  2. åhhh lilla sälflickan! man blir ju kär.

  3. Hej!
    Tycker det är jättemysigt att läsa din blogg, väldigt inspirerande och härligt =)
    En tjänst skulle jag vilja be dig om, att du snälla snälla filmar Olive när hon gör de där tokiga sakerna! När hon ålar sig och gör sina handstands, låter otroligt roligt!

  4. Håller med dig om det sistnämnda. Det är just därför hundar gör en så lycklig, det går nästan inte att beskriva för andra, som inte har hund! 🙂