Jag kommer till Sverige

nelly hotel

Jippi! Äntligen har jag bokat biljetter för att komma till Sverige, den 4e – 15e Juni kommer jag att vara hemma i Stockholm. Så himla kul!

Jag ska passa på att göra ett par plåtningar, ha några möten, hänga med vänner, njuta av min hemstad och givetvis spendera så mycket tid jag bara kan med min älskade familj. Jag är sååå exalterad. Det var så himla länge sedan jag var hemma nu, så det ska bli underbart.

Jag funderar på att bo ute hos pappa på Ekerö på helgerna och ta in på hotell i stan under veckodagarna så att jag får det bästa av båda världarna. Sedan tar min äldsta lillsyrra Steffi examen från sin entreprenörsutbildning i samma veva, så det kommer att bli mycket kul på en gång.

Jag tänker frossa i köttbullar, skagenröra, svenskt fika och Aja och Pappas goda mat.

Det enda som är lite tråkigt för mig nuförtiden är att jag faktiskt inte har så väldigt många vänner i Stockholm längre. Det vore kul att lära känna lite nya tjejer (och killar) att fika/luncha/drinka och middag-a med. Hur skaffar man sig vänner som vuxen egentligen? Man samlar ju liksom på sig sina bekantskaper naturligt under åren.  Men speciellt om man som jag bor lite på distans så är det klurigare. Jag älskar ju mina tjejer här, men det vore toppen att ha ett lika kul gäng hemma i Stockholm.

Bailee träffade jag på en casting för 8 år sedan, Josefina och jag hade tjejdejt på Laduree när vi både bloggade på Spotlife för kanske 5 år sedan, Gia fick jag ”på köpet” med Bailee, Nanna har jag känt sedan mina stureplansår och Ebba likaså.

Givetvis har jag ju Azize, Lova, Camilla och mina andra superbrudar hemma i Sverige att hänga med, men när jag är ledig en hel vecka och man-fri så blir jag lätt lite översocial.

Hur träffade ni era vänner?

Bilderna över är från när jag och min yngsta syrra Marina var på ”Nelly Hotel” förra året när jag var hemma. Är det inte coolt att den är 11 år mellan oss, men vi har precis lika kul som jag har med mina andra vänner? Praktiskt att jag liksom har fått 4 tjejkompisar ”på köpet” i form av mina systrar. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer

 1. Det är svårt att träffa nya vänner i Stockholm. Tycker även att det är svårt när man som tjej är i åldern 30-40 eftersom många i den åldern även har fullt upp med att bilda familj. Men på jobbet brukar man alltid kunna finna lite nya bekantskaper, även på gymmet eller via annan träning eller intresse.

 2. Håller med, det är svårt att hitta kompisar när man är ”vuxen”. De flesta av mina kompisar har jag träffat genom jobbet under de senaste 5 åren. Har bara ett fåtal kompisar (2-3 st) från skolan/universitet. Hojta till om du har lust att träffas när du är i Stockholm! Kan vara en kompis blind-date haha.

 3. Håller verkligen med. Har rensat ut rejält bland mina vänner för att få bort dålig energi, vill bara omge med människor som lyfter mig och som gör mig glad! Men då försvann tyvärr en del. Kan du inte ha en bloggträff? Jag kommer!

 4. Håller med dig om att det är svårt att skaffa nya vänner som vuxen. I skolan när man var yngre kändes det mer naturligt på ett sätt kan jag tycka. Det är också därifrån jag känner de flesta av mina vänner, eller framförallt från universitetet egentligen. Någon annan vän har jag träffat via jobbet och en tredje via ett föreläsningsevent för unga aktiespararna, alternativt genom gemensamma vänner.

  Jag tror annars att träningspass kanske kan vara ett bra sätt att träffa nya bekantskaper på, eller någon kurs.

  Vill du träffas jag gärna upp för en fika eller lunch eller så när du är i Sverige. Säger som Suzy ovan med kompis-blind-date 🙂

  Kram

 5. varför måste du ta in på hotell? kan du inte bo hos din mamma eller dina syskon då du är inne i stan?

  1. Hej I!

   Absolut, men Mamma bor ute på Lidingö, en syster i Solna, en i Brommaområdet och en annan på Kungsholmen. Det är helt enkelt enklast om jag tar in på tex Scandic Grand Central de dagar jag har morgonmöten och plåtningar.
   kram
   Tess

  2. Jag som syster till Tess kan också säga att vad jag tror kan vara en avgörande faktor till att hon väljer hotell, att hon är här på semester. Hon får givetvis bo hos mej och min pojkvän, men med en boyta på 33 kvadrat och att vi jobbar så leder det till att hon får sova på soffan och inte ha nåt privat när ytan är så liten, samt vakna när vi går till jobbet. Jag hade också tagit in på hotell om förutsättningarna var såna 🙂

 6. Isabella

  Du fick mig att börja träna Crossfit och genom min box har jag fått jättemånga nya vänner, som du också har nämnt så är alla som tränar Crossfit väldigt hjälpsamma och man kan gå fram till vem som helst och prata utan att det blir konstigt. De flesta som tränar bor också i närheten så jag har fått två vänner som till och med bor på samma gata som jag. Oftast tränar vi ihop, går PW:s etc., men vi går också ut och äter/går på bio m.m.. Det är kul för man har väldigt lika intressen och har alltid något att prata om.

  Har du lust att hänga med på ett pass när du är hemma i Stockholm? Jag kan fixa ett 10-dagars gratiskort om du skulle vara intresserad.

 7. Katarina

  Om du får fralla abstinens så får du låna min Frank om du vill 🙂

 8. Hjärtat!! som jag saknat dig.
  Snart ses vi!

  Kramar

 9. Kanner exakt lika som du!

  Jag har bott i London i nastan 4 ar nu och vannerna i Sverige har sakta men sakert forsvunnit en efter en, vilket forstass ar valdigt trakigt. Och i London ar det nasta omojligt att hitta vanner i, speciellt nar man har forlorat vanner tidigare och blir mer sellektiv med vilka man slapper in.

  Sa ifall du ar ute efter nagra nya vanner i London med sa hojta till!

 10. Jag har också funderat över det där med vänner i vuxen ålder. Vissa har försvunnit längst med vägen, man växer ifrån varandra helt enkelt. Men hur hittar man nya? Mina senaste tillskott är ”tjejerna” på jobbet som är 50-plus.. 😉 Dock växer man ju som person av att ha vänner i olika åldrar, även fast jag själv är 28.
  Såg att en annan hade kommenterat om bloggträff, I’ll be there i så fall 🙂 Känner mig lite som din nya stalker men jag är ju helt ny här inne på bloggen så då blir det kanske lite extra intensivt. haha! <3 Stor kram!