Min Skönhetsrutin

beauty 1beauty 2

Jag tycker att skönhet är så mycket viktigare än smink och det är för att det är svårt att få ett bra resultat utan en bra bas.

Har du bra hud så gör det verkligen 90% av jobbet, det är en av anledningarna till att jag aldrig använder foundation, bara lite tinted moisturiser och concealer. Nu vet jag att det är lättare sagt än gjort, acne, ärr, ojämn hudfärg, stora porer, rynkor, solfläckar… det finns 100 olika anledningar till att man vill täcka upp huden. Men om man kan så är det bäst att först försöka lösa själva problemet, istället för att täcka upp.

Jag hade ganska grov acne under en del av mina tonår, det gick så långt att jag hade ett recept på roaccutan från läkaren. Samma dag satt jag på mitt flickrum ute på Ekerö och bestämde mig för att testa lite själv innan jag gick till apoteket och hämtade ut receptet. Tur var det, för efter ungefär 2 månader hade jag hittat både en hudvårds-serie som passade mig perfekt (Biotherm) och jag hade hittat vad min hud reagerade på i form av mat (socker, mjölk och vete). Jag bestämde mig även för att sluta med tunga foundations och istället låta huden vila och andas. Ett halvår senare var min hud verkligen på bättringsvägen, helt utan piller, men med lite hjälp av ”basiron” och ”skinoren”, som är två acnemedel som man kan hitta receptfritt på apoteket.

För att hålla min hud i bra kondition, speciellt nu när jag är över 30 och börjar få mina första fina linjer så är det väldigt viktigt att jag håller mig till en bra skönhetsrutin.

Varje dag

 • Rengöra ordentligt morgon och kväll
 • Lägga på serum efter rengöring
 • dag/nattcreme ovanpå serumet
 • eventuell ansiktsolja istället för serum de dagar jag känner mig lite torrare
 • Solfaktor 30 på dagen på vintern och 50 på sommaren.

Varje vecka

 • Exfoliera med en skonsam produkt mitt i veckan, gärna med lite vitamin C
 • Exfoliera med en lite tyngre ansiktsmask på helgen, som gärna får ha fruktsyror och jobba med lyster
 • Mjukgörande och lugnande mask efter den exfolierande masken på helgen

Var tredje månad

 • Microdermabrasion på lägsta eller näst lägsta nivån. 
 • Ansiktsbehandling med fokus på fukt

Någon gång om året

 • Microdermabrasion på högre nivå, då flagnar huden och ger en väldigt ordentlig ”nystart”, men är inte så kul i några dagar precis efter.

Jag är känd här i London som en modell med ”perfekt” hud. Det har verkligen inte kommit gratis utan är någonting jag jobbar med varje dag, både utifrån med produkter samt inifrån med kost, träning och tillskott.

Det jag vill säga med det är att det är värt att lägga extra pengar, tid och energi på din hud. Som jag har sagt många gånger förut – varför spendera mer på kläder som du kommer att ta av och på, när din hud är på dig varje dag under hela livet? Tänk vilken PPW! (price per wear).

Om du har ett problem med din hud, gå inte runt och lid, se en läkare och ta reda på vad du kan göra och om du inte gillar vad de säger, gör som jag och försök hitta lösningen själv. Allas hud är olika, det gäller att testa sig fram.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Hej Tess, jag ville bara fraga om du visste att dom rekommenderar att inte anvanda vissa kramer och smink nar man blir gravid (pga av hoga doser av tex Vitamin A, Retinoids, Salicylic acid, Soy, Acne products osv. osv) Jag hade ingen aning om detta! Nu har jag hittat kramer som jag kan anvanda, anvander mycket av Sanctuary’s produkter som val ar ok for tillfallet iaf. Men en sak jag inte har hittat ar ett bra serum som man kan anvanda fast man ar gravid. Tankte bara om du har nagot bra tips, I sa fall mottages detta garna. Inte for att du ar gravid men du ar ju lite expert inom hudvards omradet! Tack!

 2. Hej! Tack för att du delar med dig av dina hudvårdsrutiner! har själv problem som kommit senaste året och håller på och testar mig fram med allt möjligt. Hur gjorde du för att hitta rätt märke för din hud? Provade du dig fram eller hur gick du tillväga? 🙂 hur hittade du dina ansiktsmasker osv? finns så mycket att välja på så man vet inte riktigt vart man ska börja. 🙂 sen undrar jag vad du äter för kosttillskott i vardagen? något speciellt som du äter just för hud, hår osv som du känner funkar? tack för en fantastisk blogg! kram kram 🙂

 3. Karolina

  Vilken hudklinik går du till i London? Har svårt att hitta en jag tycker om. Kram

 4. Hej! Jag har svårt att hitta peeling med vitamin c i, har du något tips? 🙂