1,2,3 – Mascara

maskara favoriter 2maskara favoriter

Jag är som ni vet en ganska trogen person när det kommer till produkter och hittar jag någonting som jag verkligen gillar, så håller jag mig till den ett bra tag. 

Här över ser ni mina senaste 8 år i mascaror, 3 gamla och nya favoriter som ni numera alltid kan hitta i min sminklåda.

Dior ”Diorshow” mascara – Den här mascaran har hängt med så länge jag kan minnas, den har konstant funnits på min shoppinglista i taxfree-butikerna när jag reser och om det är en produkt som jag verkligen har rekommenderat till vänner så är det denna.

Kolsvart, lätt att bygga på, borsten är praktisk i formen och designen av tuben är snygg. Den håller en hel dag utan att smula eller falla ner under ögonen och tvättas lätt bort på kvällen.

Det som jag skulle säga är minus är för det första priset, ca 240 kr och för det andra att borsten gärna skulle ha fått ha en smalare tipp så att man når in till fransarna i ögonvrån ordentligt. Det finns ett par olika varianter av ungefär samma mascara och jag gillar alla utom den vattenfasta, jag hade den på bröllopet och den var absolut inte så vattenfast som jag skulle ha önskat.

Benefit ”They are real” mascara – Det var Bailee som tipsade mig om den här produkten för drygt ett år sedan och den har blivit flitigt använd sedan dess.

Konsistensen är lite tunnare än Diors variant, men det går enkelt att bygga på och jag har aldrig haft problem med klumpar. Den här mascaran har den absolut bästa borsten av alla tre, i gummi som är böjbar och som man både kommer åt ordentligt med och som fiskar upp precis lagom mycket mascara åt gången ur tuben. Tippen har små borsthår på sig och det gör den perfekt för att nå i ögonvrån.

Minus för mig är att den här mascaran efter ett tag smetar av sig en smula där mina ögonfransar når ögonbrynsbenet över ögat. Jag har aldrig haft problem under ögat eller med smulning, men bara precis där fransarna nuddar huden när jag tittar upp. Så vet ni med er att ni har samma problem, så är det här inte mascaran för er. Ett annat minus för mig personligen är tuben, lite för plottrig för min smak och att priset ligger på samma som Diorshow ungefär 240 kr, så inte allt för budgetvänlig.

LCC ”18 Hours” mascara – Bella skickade över den här till mig för ett tag sedan och jag har använt den flitigt sedan dess.

Den tunnaste i konsistensen av de tre mascarorna, men går att bygga på utan problem utan klumpar eller spindelben. Den här mascaran gör skäl för sitt namn för den sitter som berget på mig, även under långa dagar. Jag har varken haft problem med smulning eller smetning och på kvällen tvättas den av enkelt. Tuben är snygg, priset på 159 kr är plånboksvänligt och det är kul att det är ett litet svenskt märke.

Det enda minuset för ”18 hours” är att jag tycker att borsten är lite för bred och klumpig, det är jättebra att den smalnar av, men den hade inte behövt vara så bred som den är nu, det gör mascaran lite pilligare att applicera än de med en smalare borste.

Vilka är era favoritmascaror och varför? Tipsa gärna i kommentarerna! 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Vad kul att du skriver om Bellas produkter. Är lite nyfiken på dem.
  Min favorit mascara är Urban Decay’s Perversion. Den gör fransarna jättelånga, sitter i hela dagen och kvällen samt är lätt att tvätta bort.
  Det enda minuset är att den kan lägga sig lite under ögonen. Du hittar den på Debenhams! 🙂

 2. Viktoria

  Har varit besviken på benefit – använt den sedan sommaren och för mig smetar den av sig från undre fransarna till under ögat. Jättehemskt med svarta streck under… Men alla verkar älska mascaran..hmm

 3. Jag har prövat många olika märken (dock bara lågbudget) och har alltid återvänt till lumenes mascaror! Jag gillar när fransarna är långa och tunna och inte klibbar ihop sig så brukar alltid välja dem med längd snarare än volym och för mig funkar lumenes bäst! Sitter på utan att smula men är ändå lätt att tvätta bort 🙂

 4. Benefit-mascaran har jag också köpt och den är verkligen bra! Annars gillar jag Sensai 38C för den sitter som berget hela dagen.

 5. Sensai 38 från Kanebo eller den gröna (vet inte vad den heter) från UNE är mina favoriter!
  Jag gillar att UNE är ekologiskt och bara har naturliga ingredienser 🙂
  Smular inte, gör en inte mörk under ögonen som vissa tenderar att göra, håller hela dagen och är lätta att tvätta bort 🙂

 6. cliniques high lenght mascara. Den är lätt att bygga på. Den separerar fransarna bra. Har aldrig haft problem med varken smulning eller smudging. Den ser naturlig ut samtidigt som det ser gudomligt ut på ögonen