Bröllopsresan – 9 Lejon (och 1 krokodil) på Stranden i Bumi

lejon 1

En av dagarna på Bumi Hills var vi ute på vår eftermiddags-safari med vår eminenta guide Max, när han fick ett samtal.

Han körde spiken i botten ner till hamnen och lotsade över oss in i en av deras båtar och förklarade att en flock lejon precis hade dödat en impala på stranden. Så vi satte av ut på vattnet och är vi kom runt hörnet så möttes vi av 9 lejon som kalasade på en död antilop precis vid vattenbrynet. Så himla häftigt! Först fick vi hålla lite avstånd eftersom lejon är duktiga på att simma och det fanns både ungar och arga mammor i flocken.

Men sedan ropade Max till och pekade framför oss i vattnet, där låg det en enorm krokodil och lurade och väntade för att sno till sig en munsbit.  Det var det bästa som kunde hända, för lejon är rädda för krokodiler, så nu kunde vi helt enkelt köra båten hela vägen upp på stranden och så länge krokodilen låg där bredvid oss så behövde vi inte vara oroliga för lejonen. Ni kan se vår beskyddare på bilden över.

De här lejonen är helt och hållet vilda och rör sig över hela Afrika, men medan vi var på Bumi Hills så fanns de i krokarna hela tiden, så vi både hörde och såg dem flera gånger. Jag tror faktiskt att andra länder skulle ha svårt att klå de djur och naturupplevelserna vi har haft i Zimbabwe.

Den här stranden ligger förresten en stenkast från där vi hade vår picnic, så snacka om att vara mitt i naturen!

lejon2

lejon 4

Lejon 5Lejon 6lejon 7

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Vilka fantastiska djur! <3