Smekmånaden – Kariba Ferry

kariba ferry 1

För att komma från Victoria fallen till vår husbåt var vi först tvungna att korsa Karibasjön.

Det bästa sättet att komma över är att ta färjan. Den tar 22 timmar och man äter och sover på färjan, ingen lyx, men väldigt kul ändå. Man sover antingen i ett stort rum på nedfällbara stolar eller på däck på madrasser. Vi hade varnat våra gäster att det inte skulle vara allt för glamoröst, men många har nu i efterhand sagt att  et var en av deras favorit-delar av hela resan. Vi satt alla och spelade kort, drack vin och njöt av världens vackraste solnedgång medan vi tuffade förbi krokodiler och flodhästar.

Ena sidan av sjön tillhör Zimbabwe och den andra Zambia och det är mycket intressant att se på vägen. På eftermiddagen stannar färjan mitt på sjön och så får man bada om man vill. Flodhästar och krokodiler gillar inte allt för djupa vatten och vill helst vara nära land, så därför är det säkrast att bada precis i mitten. Tyvärr var vågorna för höga den här gången, men jag och Garth badade och hoppade från toppen av färjan när vi var där förra gången.

Det är som sagt var inte särskilt glamouröst, men väldigt charmigt och maten är god. Absolut en upplevelse!

kariba ferry 2kariba ferry 3Kariba ferry 4

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *