Beauty – Ögonfärg

Tess Montgomery 5Tess Montgomery 3Tess Montgomery 4

Är inte det där med ögonfärg en lustig sak? Helt och hållet beroende på gener och en av de få sakerna vi inte har kunnat ändra på med hjälp av kirurgi.

Visst kan man ha färgade linser, men seriöst, lurar de någon? Jag läste häromdagen att de har forskat fram en teknik där man med hjälp av laser kan göra bruna ögon blå. Enligt artikeln har vi alla blå ögon under det bruna och att det går att ”skala av” den bruna färgen. Varför då, tänker jag direkt? Jag vet att blå ögon är mer ovanligt än bruna, men är någon av dem snyggare?

Jag tycker att blå ögon tar ögonsmink på ett effektfullt sätt, gröna ögon lyser mer, grå ögon är väldigt intressanta och bruna ögon ger mer djup i blicken. De har alla sina för och nackdelar, men är en ögonfärg bättre än en annan?

Jag älskar mina bruna ögon, även om jag inte alltid har gjort det. Jag fick höra att jag hade ”bajsögon” av en syster som har blå när jag var liten, sådär kul. Sedan hade många av de snyggaste tjejerna i tidningarna och på tv blå ögon och då känndes det ännu värre. Jag låg i sängen på kvällen och bad till gud att jag skulle få vakna med blåa ögon istället, som prinsessorna i sagorna.

I tonåren när jag äntligen fick lov att testa blå linser, så insåg ganska direkt till min förvåning, att jag verkligen inte tyckte om mig själv i blå ögon. Helt plötsligt blev mitt utseende platt och lite tråkigt, jag kände mig inte alls snygg och originell. Så de åkte i sopen direkt och jag har varit nöjd ända sedan dess. Jag är helt enkelt född med den ögonfärgen som passar mitt ansikte, hudfärg och hårfärg bäst, det tror jag att vi alla är. Moder natur verkar ha ett öga (hehe) för det där med vilka färger som går ihop.

Det jag vill komma fram till är att jag verkligen inte hoppas att den där proceduren tar fäste, för det vore så tråkigt att se vackra brunögda tjejer ge upp sin ögonfärg för någonting som samhället har påverkat dem att tycka är bättre och mer eftertraktat. Jag hade sagt samma sak om proceduren var omvänd givetvis, våra ögonfärger är så originella och speciella att vi verkligen ska vara stolta över den/de färgerna vi har.

Min ögon har förresten blivit grönare och grönare med åren, numera är det enbart en ring runt iris som är brun, lustigt det där. Har någon av era ögon ändrat färg av sig själva?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Jag håller med! Ögonen är det första jag lägger märke till när ja träffar nån och varje färg har sina fördelar precis som du skriver! Jag har en vän med de vackraste bruna ”rådjursögonen” man kan tänka sig men det betyder inte att jag tycker sämre om mina blåa för den delen.. alla färger har sin charm och det är charmigt att det finns olika färger 🙂

 2. Fina bilder!!
  Vad har du på läppar och kinder här?

  1. Hej Linda!

   Tack! Jag har klassikern Nars ”Orgasm” på kinderna och min favorit Dior ”Rouge Serum 455” på läpparna.
   kram
   Tess

 3. Mina ögon skiftar hela tiden i färg! Ena dagen är de gråa, nästa ljusblå, den tredje blågröna. Konstigt det där! Själv önskade jag hela tiden som liten att jag skulle få bruna ögon, roligt att man alltid vill ha det man inte har 🙂 Nu så älskar jag min ögonfärg. Många fascineras av min kombination av ljus hy, mörkt hår och blå/grå ögon och det är ju väldigt roligt 🙂 Kram!

 4. Jag tänker aldrig på vilken ögonfärg folk har, lägger aldrig märket till det alls. Medan vissa gör det direkt.
  Själv har jag blå ögon och har aldrig funderat på om de varit bra eller dåligt.
  Vad olika vi alla är 🙂

 5. Åh ja mina skiftar nyans beroende på årstid 🙂 Främst ser man skillnad på våren..

  LOVE FROM L.A

  http://hesses.blogg.se

 6. I think you probably have hazel eyes (a mix between green and brown ). I have very dark brown hair and hazel eyes but my parents have blue and brown eyes (both brown hair), brown eyes are the dominant gene so it’s lovely to have a mix of the two giving you hazel eyes. My sister has the same. Maybe you have the same mix from your parents; a mixture of blue and brown. My eyes change (probably like yours) all the time depending on light so I think we should be grateful with our mix of all the eye colours!

 7. Jag har väldigt speciella ögon själv, de har olika färger. Heterochromia kallas det. Ett är knallblått och det andra är grönt med bruna fläckar. Så ögon är något jag direkt lägger märke till när jag träffar nya människor. Tror också att du har hazel, brungröna som kan se antingen bruna eller gröna ut beroende på ljus. Jag tycker nog inte att en bestämd färg är finast men tycker det är extra fint med ögon som sticker ut, tex med en ovanlig eller mycket intensiv färg. Färgade linser är aldrig snyggt tycker jag, det syns alltid att det är fake! Jag testade bruna linser ett tag och gud vilken intensiv blick jag fick, nästan så jag såg lite farlig ut haha. Mary i Lilla huset på Prärien hade fantastiska ögon, violetta!

 8. Hejsan!
  vad gör man om man stöter på sitt ex på stan? jag är så oerhört rädd och nervös för att det ska ske så ibland undviker jag platser där han kan vara. fast jag såklart inte vill att han ska påverka mig. men jag orkar liksom inte stöta på honom. hälsar man och står och kallpratar? hur gör man? jag vill helst inte kallprata stressad på en gata i stan när typ jag har min nya kille eller hans tjej står bredvid. hur hanterar man situationen? du som har så bra råd michaela- hjälp! 🙂 kram!

  1. Michaela??