Dreamboard – Då & Nu

dreamboard

Jag har flurat en hel del på just vad det ”perfekta” livet innebär för mig och vilka mål jag har för min framtid.

För många år sedan gjorde jag en så kallad ”dreamboard” på de sakerna som jag ville att min framtid skulle inkludera. Jag minns att det var bilder på;

– En stor förlovningsring

–  Aston Martin db9

– Snygg stor lägenhet

– Louboutinklackar (det var ett par år sedan som sagt)

– En chanelväska

-Jaeger LeCoultre klocka

– En stilig drömkarl

Jag kommer ihåg att jag tänkte att det här är saker som jag vill jobba för och vill ha innan jag fyller 30. Det var sporrande och allting kändes rimligt, men långt borta just vid det tillfället. Jag hängde min dreamboard på väggen och tittade på den varje natt innan jag somnade.

Nu när jag tänker på den långt senare, så känns det väldigt ytligt alltihop, mycket kläder, väskor och skor och kanske mindre substans än vad mitt 30-åriga jag skulle ha suktat efter. Fast säkert vad som kändes viktigt precis efter tonåren och vad jag trodde att ett vuxenliv innebar.

Jag har visserligen uppnått en hel del av sakerna på listan – Klockan, skorna, väskan, lägenheten, den snygga mannen och den vackra förlovningsringen. En bil har det inte blivit ännu, men det kommer inom de närmaste åren. Kanske inte en Aston Martin dock… Men de målen har mer hänt på sidan om av allt det stora. Jag köpte klockan när jag fick ett riktigt stort modelljobb, Garth dök upp och livet med honom var så mycket viktigare än själva ringen. Kläder införskaffades, men det var tillfällena då jag bar dem som spelade störst roll och jag minns bäst.

Om jag skulle göra en ny dreamboard nu så skulle den se väldigt annorlunda ut än vad den gjorde när jag var 20. Mindre kläder, skor, flash och istället mer substans. På min nya moodboard skulle ni numera hitta

Barn. Glada och friska små krabater, helst en av varje om jag fick välja.

En bild på ett hemmakontor som står för bloggen och business runtomkring. Jag har fortfarande modellandet som rullar på som vanligt, men jag har börjat få ett sug att vilja någonting mer. Exakt vad det är vet jag inte ännu, men det planerar jag att ta reda på inom de närmaste åren.

Ett hus i utlandet. Jag och Garth har pratat om att bygga ett hus någonstans i medelhavet, kanske även på ön Favignana där vi förlovade oss. Det vore underbart att kunna åka ner på långhelger och semestrar, samt bjuda ner resten av våra familjer och vänner då och då. Det kommer inte att hända precis just nu, men kanske om några år.

En bil, inte en Aston Martin utan mer en familjebil som till exempel en Nissan ”Juke”. Pappa har en liknande modell från Nissan och den är så skön att åka i. Jag måste bara ta körkort först…

Träning och hälsa. Jag har börjat så bra med crossfiten och jag vill  fortsätta gå 3 ggr i veckan och verkligen bygga en stark kropp inför den dagen jag blir gravid. Det finns så många bra anledningar till att träna, men framförallt i 30årsåldern då barn kommer in i ekvationen så är det extra viktigt. Hälsa är en prioritet för mig från och med nu.

Bra förebilder inom business, mode, livsstil och skönhet. Jag vill hitta ett par riktiga power-kvinnor som är runt 40 och som jag kan ha som förebild inom de olika områdena. Kim Basinger på bilden äv visserligen närmare 60, men snacka om att ha åldrats vackert. Inga över-opererade ansikten med enorma läppar som är stelfrusna av allt botox. Jag vill inte se ut som 25 när jag är 40, lika lite som jag vill se ut som 18 när jag är 30. Jag vill bara vara en grymt fräsch 30,40,50,60-åring.

Jag vill även hitta en förebild inom business och livsstil. En eller ett par kvinnor som har ett välbalanserat liv med en blandning av saker för dem själva och vad de gör för andra. Jag skulle inte heller ha någonting emot att bli mer involverad i välgörenhet när jag är klar med småbarnsåren.

Det är bra att sätta sig ner och samla sina mål och tankar lite då och då. Jag kanske inte behöver sätta upp bilder på väggen längre, med de finns där som riktlinjer i bakhuvudet i framtiden. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Hej! Är du aldrig orolig över att du inte skulle kunna bli gravid, eller liknande? Jag är själv livrädd för detta. Är några år kvar innan vi vill ha barn, men dessa tankar gnager och jag kan inte släppa dem. Hör väl för många sorgliga skräckhistorier om IVF och liknande kring detta…

  1. Jag har också lagt märke till att många gånger när du pratar om framtiden skriver du ”när vi har barn”, som om det inte vore några konstigheter alls. Visst ska man inte måla fan på väggen eller vara negativ, men en självklarhet är det ju definitivt inte. Jag ser barn som en gåva som man får om man har tur, inte något man skaffar… Skulle vara intressant att höra hur du tänker kring detta. 🙂

 2. Fast sanningen är att nästan alla som vill ha barn kan få det idag. Har man några problem så är det såååå mycket man kan göra och få hjälp med. Så att utgå ifrån att man inte kommer att få barn känns lite konstlat det med.

  1. Vem har pratat om att utgå från att INTE kunna få barn? Det finns ett mellanting mellan att se barn som en självklarhet och att utgå från att man inte kan få barn.

   1. Jag menar bara att de allra flesta får fortfarande barn utan några som helst problem så kan förstå att man oftast utgår ifrån just det.

 3. Hej 🙂 jag har också tänkt på detta med att se barn som något självklart. Själv är jag bara 20 och vill inte ha barn på än många många år men jag drömmer ändå om en familj i framtiden och en av mina största önskningar är att kunna få barn den dagen jag vill precis som en av mina största rädslor är att inte kunna få det. Självklart kan de allra flesta få det men det är ändå inget att ta för givet, många kämpar otroligt mycket för att få sitt efterlängtade barn. Vill precis som övriga inte vara negativ men jag tycker bara det är viktigt att komma ihåg att barn verkligen är en gåva 🙂 kram

 4. caroline

  Fast nästan alla kan adoptera, iaf om man som Tess och Garth är ett heterosexuellt par med ordnat liv och bra förutsättningar. Det är så SJUKT att folk som ni inte ens tänker på den möjligheten, när det finns så många barn som behöver en familj. Varför tycker man att det är så himla viktigt att ”föra sina gener vidare”? Och snälla bespara mig alla ”men det är vår natuuuur” osv-argument. Vi har valt bort mkt som hör evolutionen till sen vi blev civiliserade, t ex att låta ”svagare” individer dö bara sådär. Vi har också ett val när det kommer till att ha barn. Så ja, Tess kan ta för givet att hon kommer att kunna ha barn, även om hon av någon anledning inte skulle kunna bli gravid med Garth.

  1. Absolut, men nu tänkte jag bland annat på ett inlägg för ett tag sen där det stod ”den dagen jag ska föda barn”.. 🙂

 5. Vakre kloke Tess! Etter å ha lest dette innlegget og det siste innlegget må jeg bare si takk! Du inspirerer på så mange måter. Håper du blogger til du er 60 minst. Du har den beste bloggen!