Bröllopsresan – Vild lejonhanne i Hwange

Hwange 1

2 dagar efter bröllopet packade vi in 38 st av våra gäster i 4 minivans och begav oss till Hwange. Det är en 7 timmar bilresa från Antelope Park/Gweru och vi stannade i Bulawayo för lunch och så att pappa kunde bli arresterad… (mer om det i ett snare inlägg).

Vi kom till Hwange runt 16.00 på eftermiddagen, checkade in och begav oss direkt ut på en gamedrive. Jag tror vi hade suttit i safaribilen i kanske 5 minuter innan vår chaufför fick tips om en lejonhanne i området. 5 minuter senare uppenbarade han sig från buskarna och helt obrydd om oss började lunka framför oss på vägen.

Han är 100% vild och hade kommit in från Zambia på morgonen, de kan gå många kilometer per dag och rör sig fritt över hela Afrika. Hwange är en nationalpark som är helt utan stängsel, så det är olika djur där vid olika tillfällen.

Vi hade enorm tur att våra vägar korsades och vi följde lejonhannen i nästan en timma. Vid ett tillfälle såg det ut som om han skulle försöka sig på en zebra till lunch, men det var som om han kände att det var en för stor ansträngning, så han strosade förbi istället, samma sak med babianerna. De berättade senare att han helt enkelt hade gått rakt igenom parken och antagligen var på god väg ner mot södra Zimbabwe redan nästa dag. Himla coolt! Det vore intressant att veta vart han var på väg och varför.

Det är så häftigt att man bara kan ha tur och träffa på Afrikas kung bara sådär.

Fler lejonrelaterade saker vi gjorde i Zim hittar ni här –

Gos med lejonungar
Lionfeed

Hwange 3Hwange 4Hwange 5Hwange 6Hwange 7

Hwange 2

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Häftigt att få ha sett detta tillsammans med många nära och kära!

 2. Åh himmel vilka vackra bilder! Och den upplevelsen låter magisk!

 3. Det här var det fulaste typsnittet jag sett ! Vad har hänt? Rubriken är hemsk och texten också. Känns 90-tal.

  1. Hej Anna!

   Ojoj, du skräder verkligen inte på orden. Rubrikerna gillar jag så den stannar, det andra håller jag på att fundera ut…fast jag älskar ju 90-talet!
   kram
   Tess

 4. Tess, detta typsnittet var verkligen ingen höjdare. Det ser inte alls bra ut.