Bröllopsresan – Leka med lejonungar

lejon2

Dagen efter bröllopet hade vi och våra gäster chansen att leka lite med lejonungarna i Antelope Park.

De här bebisarna är alltså inte de som ska släppas fria i det vilda senare, utan det är deras barn som ska hjälpa till att utöka lejonbeståndet i Afrika. Så därför kan de här ungarna bli hanterade av människor utan att det blir problem senare.

Det är ganska många regler när man går in eftersom de inte är pyttesmå och kan vara ganska starka. Man får tillexempel inte huka eller sätta sig ner, för då ser ungarna det som ett tecken på att man är svag i gruppen. Deras klor är vassa och de är väldigt starka.

Man kan leka hur mycket man vill med dem, de gillar gamla bildäck, bollar och pinne i snöre. Lite som små kattungar, fast en smula större. Det regnade lite precis när vi hade vår tid och det gjorde dem extra lekfulla och busiga, vilket var väldigt kul. De är så himla söta med sina stora ögon och enorma tassar, jag ville bara ta med mig en hem!

Om man la handen under munnen på dem så slickade de efter ett tag och då kunde man verkligen känna hur starka och sträva tungor de har. Vuxna lejon behöver bara slicka ett par slick på ett dött djur för att huden ska lossna, då kan ni tänka er hur sträva tungorna faktiskt är.

Lejon kan vara ett av mina absoluta favoritdjur.

Kolla även in vår present till gästerna – En lion feed, här. 

lejon4

lejon1

lejonungar

lejon7

lejon9

lejon8

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. ohhh dor sothets-doden!