5 Skönhetstips för solsemestern

TessM5TessM6TessM7

Det är få tillfällen då vi sliter så mycket på vår hud och hår som under en solsemester.

Klor, saltvatten, vind och sol kan lätt göra att håret känns som en risbuske när man kommer hem till verkligheten igen. Här kommer mina 5 bästa tips för att hjälpa huden och håret en smula.

1. Det mest uppenbara tipset – ANVÄND SOLCREME! Med hög faktor helst! Inte bara skyddar du dig mot att bränna dig = torr hud, rynkor och flagor. Utan även mot pigmentfläckar och andra hudförändringar som inte är så roliga. jag är en fräknig typ, så spf 50 befinner sig i mitt ansikte, hals och dekolletage konstant när jag är utomlands. Resten av kroppen får 30+ eftersom den inte är riktigt lika känslig. Men aldrig lägre än så.  Det är jättenice att ha en snygg bränna, men den försvinner. Rynkor och hudförändringar stannar kvar, för alltid. 

2. Ta med en bra fuktmask. När du märker att huden har fått lite för mycket, släng på en riktigt återfuktande och bra fuktmask på kvällen, låt den sitta över middagen eller under balkongmyset. Din hud kommer att tacka dig.

3. Glöm inte bort håret, en bra inpackning gör susen. Använd varannan dag för att verkligen återfukta håret under semestern och ha i masken i minst 30 minuter åt gången. Jag tar även alltid med mig en sjal som jag virar runt håret när jag solar, för att skydda det lite extra.

4. Exfoliera mera. Det låter kontraproduktivt, men om du tar bort den döda gamla huden så får solen en chans att komma ner till den nya fina huden istället. Jag flagar aldrig eftersom jag både använder solcreme och jag exfolierar ansiktet var tredje dag och kroppen varannan. På det sättet håller solbrännan längre.

5. Glöm inte bort läpparna. Det finns speciella solstift, använd dem. Det är så otroligt lätt att bränna våra känsliga läppar och då flagnar dem i evigheter. Jag har ett från Elizabeth Arden som är toppen.

Någonting som jag inte har testat, men som jag vet finns där ute är spf olja för håret. Någon som vet ett bra märke att rekommendera?

För min favoritsolcreme, klicka här. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *