Mina Nyårslöften

nyar

Det händer ju en hel del runt det här nyåret för oss, men jag ser alltid Januari som en ny chans att ta tag i allting som jag känner kanske inte är helt 100% i mitt liv, finjustera, planera, utvärdera och verkligen tänka på vad jag vill behålla och vad jag vill ändra.

Så utan allt för mycket babbel så presenterar jag härmed mina 10 nyårslöften för 2015:

1. Jag ska inte fylla mitt liv till bristningsgränsen – Vi har precis haft ett extremt hektiskt år, så det här året ska vi ta det lite lugnare. Både jag och Garth är väldigt duktiga på att planera in saker att göra och vi är väldigt aktiva och sociala i allmänhet. Men nu ska vi försöka chilla lite, ge oss tid att bara vara, pyssla hemma, se film och ta det lugnt ett tag. Vi får se hur det går, men det är målet.

2. Söndagar är heliga – För att följa upp efter löfte nummer 1 så har vi sagt att söndagar ska vara vår dag. Vi kan socialisera, gymma och vara upptagna resten av veckan, men söndagen är vår dag och ska spenderas hemma i största möjliga mån. Sova ut länge, titta på film, gå på en promenad om vädret tillåter, pyssla i hemmet, kanske gå på bio. Mysiga, lugna saker som gör att vi vilar upp oss inför veckan.

3. Jag vill lära mig laga mer mat – Jag gillar att laga mat och jag tycker att jag blir bättre och bättre på det. Men jag skulle vilja utöka mina kulinariska färdigheter, så antingen tänkte jag gå på en kurs eller så kom jag precis på idén att fråga alla mina tjejer om de kan visa mig hur de lagar en favoriträtt.

Laga mat och ha tjejhäng samtidigt kanske kan vara något? Bailee är ju given, matbloggare som hon är. Gia lagar även hon fantastisk och lite annorlunda mat, en hel del amerkianske grejer. Josefina är bäst på allting som är grönt och hälsosamt. Ja, jag tror nog att jag måste be dem dela lite av sin visdom med mig helt enkelt.

4. Få ordning på lägenheten – Det är ett gäng smågrejer som behöver fixas så fort vi kommer tillbaka, handfatet i badrummet, listerna i vårt sovrum och vi behöver bygga två skåp. Men efter det kommer fokus att ligga på att boa och göra mysigt. Sätta upp tavlor, beställa eller sy gardiner, köpa soffbord och gärna en ny tv (min har hängt med i 8 år!), köpa ett par mattor och bara göra fint.

Det här är någonting som jag verkligen längtar efter att få göra.

5. Få tillbaka våra rutiner – Jag är rutinmänniska och trivs bäst när jag har saker under kontroll och ordning och reda runtomkring mig. Sedan vi flyttade in i Januari har jag inte riktigt haft chansen att få tillbaka alla mina rutiner runt mat, sömn och jobb. Det har varit så mycket byggande och planerande att vi har fått passa in allt det andra när vi fick tid. Men nu ska det ändras!

6. Fortsätta gå på crossfit 3 dagar i veckan – Jag kommer aldrig att bli tillräckligt bra för att tävla, jag är inte byggd för det och jag är för lätt helt enkelt. Men jag älskar vad crossfiten gör för både min kropp och knopp. Jag känner mig så mycket mer centrerad och nöjd med mig själv sedan jag började crossfiten i April förra året. Sen är crossfit-människorna helt fantastiska, ja, det blir en hel del snack om crossfit, men alla är så genuint snälla, hjälpsamma, glada och engagerade. Det är svårt att inte smittas av en sådan positiv atomsfär.

7. Börja göra juices och smoothies igen – Jag funderar på att köpa en juicer som komplement till min blender. Det vore trevligt att ha valet mellan en smoothie och en juice och speciellt på morgonen tror jag att en juice skulle slinka ner lite bättre. I allmänhet så vill jag äta mer grönt, gärna ekologiskt från marknaden runt hörnet.

8. Rensa och uppdatera min garderob – Nu när allting är uppe från källaren så behöver jag göra en rejäl inventering av vad jag har och vad jag behöver. Min stil har evolverat mycket det senaste året och jag känner att det är många plagg som jag helt enkelt inte skulle använda längre. Jag har aldrig känt så strakt för att handla få plagg till bra kvalité än många som är slit och släng.

9. Åka på semester – Vi har fått dra in på semestrar rejält medan vi renoverade och planerade inför bröllopet. Så nu är det dags att vara ett gift par som åker på semester och har kul så ofta vi kan. Jag vill åka skidor, spendera tid i Italien och gärna åka över till USA. Gärna tillsammans med vänner! Vi får passa på nu innan vi tar nästa stora steg i livet.

10. Inte skynda oss att skaffa barn – Alla säger vilken press det blir så fort man har gift sig, då börjar visst  frågorna om när barnen kommer. Men jag tycker att det är viktigt att vi ska få vara 2 och vänja oss vid att vara gifta innan vi blir 3. Jag vill ha ett stabilt, fungerande hem och en stabil relation innan vi sätter igång med hela barngrejen.

Jag vill även att vi ska få vara två vuxna på två löner som har råd att göra saker och unna oss allt det där som vi inte har kunnat under de senaste åren. Resa, ha kul och bara vara oss två ett tag. Jag har även hört att första året i ett äktenskap kan vara tufft eftersom det blir som ett litet antiklimax efter bröllopet, poff så är det över bara. Om det skulle bli så, så skulle jag hellre vilja fokusera på oss än på ett barn direkt.

Så inga bebisar för oss under 2015.

Vad är era nyårslöften? Det skulle vara super intressant om ni ville dela med er i kommentarerna!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Måste siga mig 100% enig i løfte #10! Tycker också det är enormt viktigt att få ha tid att endast vara ett par innan man skaffar barn. 🙂 Min pojkvän och jag har givetvis varit ihop i lite över 6 år nu (endå är vi båda bara 26 år, så fortfarande ganska unga!) och då kommer självklart frågorna om barn med jämna mellanrum, men vi är båda två ens om att vi inte kommer skaffa barn på en hel del år just för att ha tid att vara et par med god ekonomi och – inte minst – ha tid att skaffa ett eget boende! Till trots för att vi vart tillsammans 6 år, så har vi aldrig bott ihop helt själva, utan har delat lägenhet med 1-2 goda kompisar, så vi saknar en hel del erfarenheter som sambos innan vi ens börjar tänka på bebisar. 🙂

  Vad gäller nyårslöften så brukar jag inte ha några, utan jag sätter mig ganska specifika mål för det kommande året. Till exempel driver jag lite med terränglöpning, och kommande säsong SKA jag delta i åtminstone tre olika, stora lopp och förhoppningsvis prestera bättre än förra året! 😉 Jag har också ett mål om att resa mer, och har redan planerat in resor till Italien och Korea. Sen har jag mål som går på att spara en viss summa varje månad åt boligköp, bli ännu bättre och mer effektiv i mitt jobb (arbetar som barnpsykolog!), och ta åtminstone ett utav dom obligatoriska kursen för körkortet (bor i Norge och här måste man ta ett helt gäng obligatoriska kurser innan uppkörningen). Så inte direkt nyårslöften, utan helt konkreta mål som jag SKA bocka av under årets gång! 😀

 2. Jag har skrivit ett inlägg på min blogg om mina nyårsönskningar, jag har så svårt att hålla löften även om de är till mig själv men jag har faktiskt redan bockat av två stycken haha. Känns skönt 🙂 Hur som helst tycker jag att du har vettiga nyårslöften till dig själv, speciellt din idé om att dina kompisar ska få lära dig att laga mat. Hur mysigt att dricka vin och laga mat med sina bästisar liksom?!

 3. Vilka jättebra löften du ger! 🙂 Jag har haft ett riktigt händelserikt år (mest jobbrelaterat) så har lovat mig själv att ta det lugnt nu under 2015. Jag gifte mig själv 2013 och håller med om att man kan känna att man behöver något nytt att fokusera på efter det. Vi löste det genom att boka resor. Vi valde ett resmål var (som vi aldrig tidigare varit på) och bokade det. Sen gjorde vi några weekends hemma i Sverige utöver det. Ni har er bröllopsresa kvar va? Det blir en toppenbra sak att fokusera på. Eller var det så att Garth planerar hela den? Grattis igen! Ser fram emot fler bilder från bröllopet! Kram

 4. Förstår verkligen att ni vill vara själva ett tag innan ni blir tre. Hur tänker du kring hur din modellkarriär förändras efter graviditet och barnafödande? 🙂 kram

 5. Hej Tess, härliga nyårslöften!
  2014 var extremt flängigt för mig och det tänker jag inte ta med mig in i det nya året, målet är att under 2015 köpa första egna huset! Vill sätta ett datum och börja planera för ett bröllop efter nästan ett år som förlovad.
  Vill också köpa en juicer för att komplettera mina gröna smoothies och hela januari ska bli som en liten detox med mycket grönt och inget raffinerat socker. Har mycket mål med företaget som min fästman nyligen startat som jag också jobbar med. Vill även få till en resa hem till Sverige plus en annan utlandsresa på en paradisö med kärleken 🙂

 6. Jag gifte mig med min Martin 30 augusti 2014, upplevde inte någon förändring, snarare att jag blev nykär igen. Han älskar att kalla mig sin fru och jag älskar tanken att han är min i resten av vårt liv!:) Äktenskapet gjorde oss bättre, fastän vi hade det bra från början!
  VI har stabila inkomster och ett stabilt hem, vi känner att vi är redo för barn, så nu är det bara att försöka tills det blir 🙂

 7. Vi gifte oss på sommaren och hade också tänkt vara bara vi två ett par år till eftersom vi är bara 27 år gamla. Men i oktober märkte jag att vi hade en bulle i ugnen och det var verkligen en stor chock. Först grät jag men så småningom börjar man vänja sig vid tanken. Som tur har vi en bra ekonomi och har rest massor men visst känns förändringen ändå enorm. Men det är bara att gilla läget och släpa ungen med på resor 🙂