Beauty – 1,2,3 serum

123

 Den här gången är min 1,2,3 lite annorlunda för jag har bara två av mina favorit-serum hemma. Jag vet ”bara” men är man en skönhetsnörd så är man.

Så den här gången tänkte jag, som sagt, tipsa om serum. För er som inte redan har fastnat för den här typen av produkt så förstår jag absolut att det känns lite mycket att ha två olika produkter som gör ungefär samma sak. Men saken är den att de faktiskt har olika användningsområden.

Serum är något som man lägger på huden innan sin vanliga creme som en extra boost som ligger närmast huden och kan ha lite fler aktiva ämnen och koncentrerad dos. Du kan ha serum mot lite allt möjligt, torr hud, fet hud, anti-aging. Personligen satsar jag på fukt, så jag använder mina serum för att ge extra återfuktning tillsammans min vanliga creme. Ett serum ska vara lättabsorberat och gå direkt in i huden, de är ofta i en olje eller gel-liknande konsistens och ska glida på lätt. De är oftast väldigt dryga och du behöver bara lite åt gången.

Dag/Natt creme har även den ofta samma uppgifter som ditt serum, det vill säga återfuktande/anti aging etc. Men skillnaden är att cremen även ska fungera som en barriär för att skydda huden mot föroreningar utifrån, speciellt dagcremen. På grund av detta så sjunker oftast inte en creme in i huden på samma sätt som ett serum.

Jag personligen både känner och ser en enorm skillnad på min hud när jag har använt serum och när jag har skippat det. Min hud blir mycket mer återfuktad och får en helt annan lyster.

Mina 3 serumfavoriter är dessa –

1. REN ”Vitamineral Omega 3 serum” – Det här är min absoluta favorit och en av de få produkterna som jag verkligen använder upp regelbundet. Den är som en olja och går snabbt in i huden utan att lämna några spår. Jag gillar att den är väldigt återfuktande och huden känns fylligare och blir mjuk efter att jag har använt den. Jag använder den under både min dag och nattcreme, men det räcker att använda den en gång om dagen. Jag är bara lite extra frälst…

2. Dr Sebagh ”Serum repair” – Den här ligger i toppen av favoritlistan tillsammans med serumet över. Jag älskar att flaskan kommer med en pipett och ser lite gammeldags medicin-aktig ut. Det här serumet är lite rinnigare än RENs och är inte riktigt lika återfuktande. Däremot ger det en fantastiskt fin lyster till huden och jag får ofta komplimanger för min hud när jag använder den här produkten.

3. Sensai ”Prime Solution” – Ett lite lättare serum, perfekt på varma sommardagar eller för hud som behöver mer gel-liknande produkter. Återfuktar fortfarande, men inte lika tung som de andra två. Jag skulle rekommendera den för lite yngre hud eller om du vet med dig att huden gärna reagerar på tyngre produkter. Den glider lätt på, luktar gott och försvinner in i huden på nolltid.

Inga av dessa serum är direkt billiga, MEN de håller länge, det krävs inte mycket eftersom produkten är så dryg. I slutändan så bär vi vår hud hela livet, så varför skulle vi spendera mindre på den än på en klänning som vi kan ta av och på? Du har bara en hud, ta hand om den!

REN är favoriten och även den som är billigast, men jag vill varna att jag har haft två flaskor som har läckt när jag har rest, så den stannar helst hemma på hyllan.

Har ni några favoritserum att rekommendera? 

Dr Sebagh

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Den från Ren har jag hemma, gillar den inte eftersom den luktar fisk, men det kanske man inte vill skriva om man känner ägaren till företaget och har fått produkten gratis.

  1. Hej Mimmi!

   Oj, skumt. Min luktar typ aprikos (jag var tvungen att dubbel-lukta nu och inte ett spår av fisk). Det måste vara något fel på din!
   Jag har fått en del av produkterna på events, men många har jag även köpt själv. Jag gillar helt enkelt märket och ägaren har jag tyvärr inte än fått träffa. Däremot har jag haft nöjet att vara med på Daisy Beautyweekend där Rickard från REN i Sverige har föreläst och han är supertrevlig. (Men de är även de andra märkena med).

   Jag skulle verkligen kontakta REN om ditt serum luktar illa!

   kram
   Tess

   1. Hej Tess! Jag har följt din blogg ganska länge men aldrig kommenterat förut. Men nu känner jag att jag måste säga: Heja dig! Det är så imponerande hur du kan få en kommentar som är så otrevlig som denna och bara bemöta den med ett rakt och vänligt svar. Du är ärlig, men så himla trevlig gentemot någon som verkar vilja vara otrevlig – det tror jag är god karma för dig! Trevlig söndag (och första advent)!

    Erika.

 2. Hej Tess! Jag minns att du skrivit tidigare att du bytte från lite starkare produkter till REN (eller har jag fel?). Jag använder för tillfället Jan Marini’s produkter o de innehåller bioclycolic acid. Har använt dem I några år nu men tycker min hud inte är ngt vidare (igentäppta porer etc). Skulle du rekommendera att byta till REN istället? (Förstår att det är jättesvårt att svara på). Men det känns som att alla börjar använda mildare produkter numer o att de med väldigt aktiva ingrdienser inte är så bra som man trott? Hoppas du har en fin söndag!
  Stor kram

 3. Jade Ashleigh

  Hi Tess,

  Thanks for your post on serums! I find serums work really well for me and they don’t give me breakouts 🙂 on your advice on a previous beauty post I bought the serum from ren and I absolutely love it (btw it definitely doesn’t smell like fish!!) and continue to use it!! Xx