Hemmet – Julpynt wanties

xmas

Vet ni vad det enda tråkiga är med att vi har bröllopet i Zimbabwe på Nyår? Julpynt!

Som ni kanske vet så är jag en sån där jobbig en som ÄLSKAR traditioner och julen är min absoluta favorit. Att ha ett eget hem att pynta har varit en dröm länge (alltså inte en hyrlägenhet) och vår nya lägenhet såååå perfekt för julpynt. Men vi åker redan den 10e december, så det känns lite sådär att pynta igång allt för mycket här hemma. Vi hyr även ut vår lägenhet till vänner, så jag vet inte riktigt vad de gillar när det kommer till pynt och dekoration.

Jag har firat jul i Zimbabwe en gång tidigare och det kändes verkligen inte som jul alls. Så jag ser det som att det inte blir någon riktig jul i år utan jag fokuserar på bröllopet istället. Lite trist, men så är det och bröllopet har man bara en gång i livet, julen kommer varje år. Vi kommer att fira lite i alla fall, vi har bokat bord på Nesbitt castle för julaftonskvällen och det kommer att vara extra mysigt för min Syrra Steffi och hennes kille Nalle kommer ner till Zim tidigare än alla andra för att fira jul med oss.

Om jag hade varit hemma så hade jag satsat på en vit/silver och grå-färgad jul. Med fårskinn, stjärnor, silverkulor och kanske ett par silversprayade äpplen. Det skulle vara så fint med granris på spiselkransen matchat med silveräpplen, vita stjärnor och två fina glaslyktor…

Hur är ni runt julen? Har ni oilka teman som jag eller är det alltid samma traditionella pynt som gäller?

Kula, julgransdekoration, fårskinnsfäll, adventsstjärna, adventsljusstake

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Jag är också en sån som älskar traditioner och längtar efter att få starta med julbaket (sju sorter) och pynta granen. Jag tänker börja med lussebullarna 1. december! Helgen därefter blir det pepparkaksbak med min barndomskompis och hennes dotter, det är också en tradition vi har. Pepparkaksdegen måste göras i samma keramikbunke som min gammelmormor använde, sånt betyder mycket för mig. Ju äldre jag blir ju mer känner jag att jag vill hålla fast vid traditioner.
    Granen pyntar jag i guld eller silver, med massa ljus. Och det måste vara en riktig gran såklart, helst ädelgran för de barrar inte så mycket. Stilrent men vackert, varmt och traditionellt är min melodi. I år ser jag extra mycket fram emot julen, det är den första julen jag firar tillsammans med min pojkvän och vi har då inte setts på två månader. Så i år vill jag göra en superperfekt jul haha så min engelsman får se hur det är att fira en riktig skandinavisk jul. 🙂 Hoppas på snö!

  2. Hej! Skulle du kunna göra ett inlägg om ekonomisk tänkande?

    Jag bor i andra hand och betalar cirka 6200 kronor i månaden. Min snittlön är på cirka 16000 efter skatt. Oavsett om jag tjänar 14 eller 19 000 i månaden ligger jag på minus den 24:e varje månad. Jag Vill spara till en kontantinsats men kommer aldorg igång för jag måste ta från mitt sparande hela tiden. Har du några tips för ett sundare ekonomisk tänkade? Jag älskar shopping, att leva i nuet, ta ett glas med vänner.. Hur hittar jag en balans? Får ont i magen när jag tänker på min ekonomi.

  3. Julen är min absoluta favorithögtid. Vi kör alltid med olika teman, guld & silver, rött, godis, vitt & silver, jord (dova naturfärger). I år kommer temat att vara barnslig-jul, ska äntligen få användning av alla pärlplattor barnen gör och klä granen i dom.