Hemmet – Uppdatering

Här ser ni anledningen till att vi valde att ha vardagsrummet framtill och inte bak så som vår arkitekt ville. Solen!

Det är blå himmel och underbart höstväder här i London just nu och att kunna sitta och blogga här i vardagsrummet med solnedgången som sällskap är magiskt.

Det har varit allmänt kaos här hemma under den senaste veckan. Takfönstret i vårt gästrum började läcka igen…. så nu har de varit här, satt om fönstret och har reparerat skadorna som blev. Så just nu har vi vår målare inne, som förutom att måla om det rummet målar om alla våra lister som av någon konstig anledning har gulat något helt enormt på bara 6 månader. Det var något fel med färgen de använde tror det, typiskt. Som tur är har vi bra målarkillar, så det blir inga extra kostnader för oss. Men det känns som om vi fortfarande bor på en byggarbetsplats. Jag har även valt att måla om badrummet i samma vita nyans som resten av lägenheten, det blev för blaskigt där inne med stockholmsvitt. Nu har vi 0500-N även där och det blev sååå mycket bättre.

I går när jag kom hem så var hela lägenheten täckt i ett 2 mm dammtäcke, de hade missat att stänga dörren till gästrummet medan de jobbade där och allt inkluderat soffan, hela köket, frukt i skålen, ja allt var dammigt. Så i morse knackade en städerska på dörren och hon har varit här hela dagen och städat upp så mycket damm hon kunde. Det där j*kla dammet!

Annars är statusen bra, vi har ÄNTLIGEN fått möbeln som vårt handfat i badrummet ska sitta i och designen är rätt. Nu måste vi bara köpa ett nytt handfat eftersom de andra åkte i golvet under möhippan…

Efter det är det lite målning i hallen och en del småsaker att måla i vardagsrummet och sedan är det så klart som det kommer att vara på ett tag här hemma. Nästa steg är att fortsätta i trädgården, vi har muren och stenplattorna på plats, så nu ska trädgården grävas ur och så ska vi bygga verandan och sedan i vår lägger vi gräs. I övrigt är det vår lilla trädgård på framsidan och den kommunala hallen kvar att göra om, men det får bli först i vår.

Det blir liksom aldrig riktigt klart, men det känns ändå otroligt bra att ha kommit så långt.

Mina orkidéer gillade inte att vi skaffade gardiner, så de tappade alla blommorna. Men som tur var har det börjat växa ut nya grenar med knoppar på den ena, hoppas den andra följer efter.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Byggdamm som verkligen sätter sig överallt också, usch!

 2. Hej, vart har du hittat det fina brickbordet….? Jag letar ihjäl mig….gärna om du kan tipsa om en shop online…bor inte i Uk eller i Sverige… Tack 🙂

  1. Hej Molly!

   Det är ett Hay tray-table du kan hitta det här – http://www.nest.co.uk/product/hay-tray-table

   Kram

   Tess

 3. kämpa på ni kommer ju framåt med stormsteg! du inreder så fint 🙂
  Allesammans, jag skriver om Fraxium laser på min blogg idag. Jag behandlar mina akneärr som jag har i ansiktet med denna laserbehandling, kika in ifall ni är nyfikna eller också har besvär med akneärr, stora porer eller ojämn hudton . 🙂

  LOVE FROM ELSA

  http://hesses.blogg.se