Lille Pumpisen

Titta vilka underbart söta små pumpor jag hittade i butiken. Vi tar det lite lugnt med Halloween i år, men pynta kan man alltid. Dessa är enbart för prydnad, men jag funderar på att köpa en större och laga pumpa soppa eller pumpa paj. Någon som har ätit det, är det ens gott?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Pumpapaj är gott! Fast sötpotatispaj är ännu godare, och även om det inte är så Halloween-igt så är det Thanksgiving-y och det är ju snart 🙂

 2. Pumpasoppa är otroligt gott. Man kan rosta kärnorna och ha som topping också. Gotte! GÖRE! 🙂

 3. Christine

  Pumpasoppa är jättegott! Jag gjorde en för en vecka sedan som smakade helt fantastiskt – ta pumpa och lök (allrahelst silverlök, men gul lök funkar också) och skär i bitar som du sedan rostar lite lätt i ugnen. Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt fiskbuljong eller fond och lite fishsauce. Häll sedan i pumpa och lök och låt puttra till allt är mjuk. Ta sedan en stavmixer och mixa ihop allt till en fin orange soppa – jag brukar tillsätta en del getost i soppan, både för smakens och konsistensens skull. Det funkar också att steka lite lax och mixa det tillsammans med allt annat. Servera med lite basilika på toppen. Så sinnessjukt gott, min pojkvän åt upp sin första portion av många på ett ögonblick;)

 4. Hej Tess! Kan du inte skriva lite om téer? Du verkar dricka mycket té, jag själv är ganska ny men tänker det är bättre än att hälla i sig kaffe flera gånger om dagen. Några favoriter?:)

 5. Pumpapaj är löjligt gott! Gör dock på puré jag köper på burk. Testade att göra på riktig pumpa en gång och det blev inte alls lika bra. Däremot
  brukar jag ta vara på fröna när jag gröper ur en pumpa. De gör jag rent från frukt(?)köttet och rostar i ugnen med massa flingsalt. Suuuupergott!! (Men lite pilligt – man får ha tålamod!)

 6. Pumpa soppa är super gott! Testa denna med ingefära och äpple. För övrigt en väldigt bra matblogg som jag tror du skulle gilla.
  http://www.loveandlemons.com/2014/10/01/ginger-apple-pumpkin-soup/

 7. Åt pumpasoppa i Australien en gång och det var verkligen inte gott haha. Jag gav till och med bort den, och sånt händer aldrig. Men vad vet jag, med rätt kryddning eller nåt så!

 8. Tack för grym blogg, alltid lika inspirerande att läsa. Pumpasoppa är riktigt smarrigt. Brukar göra på 1kg butternut 1 liter buljong en lök 1 dl grädde och lite ingefära. Bara att fräsa löken i med pumpa och buljong koka så det blir mjukt sedan mixa slät med grädde liten bit ingefära samt pressa en halv citron! 🙂 gott att toppa med lite rostade pumpafrön

 9. Pumpasoppa är fantastiskt gott!! Brukar göra min på butternutpumpa och har i lök, kyckling/grönsaksbuljong, vitt vin, lite grädde, timjan och kanske vitpeppar. Det viktigaste är bara att oavsett recept börja med att dela och rosta pumpan i ugnen (gärna tillsammans med löken!) – det gör all skillnad! Nigella har ett jättegott recept på butternut och sötpotatissoppa som är lite juligt (med kanel och riven muskot), det är också jättesmaskigt 🙂 Som många andra också nämnt, att gröpa ur kärnorna, rosta dem och strö över soppan är himmelskt gott.

  Lycka till med matlagningen, ska bli roligt att få läsa om din pumpamat sen 🙂