Frågestund – London

1. Vilka städer förutom London rekommenderar du att besöka i England? Har du varit i Skottland eller Irland och vad tyckte du i sådana fall om det? Vad gör dig trött på London och England? Vad behöver förändras? Karin

Hej Karin!

Jag gillar södra Englad mycket så jag rekommenderar absolut att åka ner till Exeter, Devon och Cornwall. Även Bath är fantastiskt vackert och har mycket fin kultur och historia. I Skottland har jag varit i både Glasgow och Inverness och båda de städerna är värt ett besök. Tyvärr har jag inte spenderat någon tid i Irland eller Wales, men det står på min to-do lista.
Jag kan bli lite trött på tunnelbanan och all trängsel, de behöver verkligen modernisera i tuben, får nu är det verkligen inte kul att åka under rush hour , speciellt inte under sommaren.

2. Hej! Har läst din blogg väldigt länge och vill faktiskt säga att tycker du verkar som en så sund och trevlig tjej som jag verkligen ser upp till! Har en hel del frågor angående att bo/leva i London. Är nämligen en nybliven student och funderar på att söka in till London och studera.

Hej Jenny! Vad kul att du tycker om bloggen och även att du funderar på att komma hit! Jag svarar under varje fråga.

a. Är levnadsstandarden faktiskt så dyr som flera säger att den är i London, eller är den mer eller mindre som i Sverige?

Det är väldigt dyrt med hyra här i London, det är därför man inte bor själv utan i sk flatshares om man är singel eller yngre. Du får räkna med £400-£800 + räkningar för ett rum i en lägenhet eller ett hus zon 2. Jag tycker dock att det är billigare att gå ut och äta här och saker som taxis kostar mycket mindre än i Sverige. Allt som turister vill göra är i regel onödigt dyrt.

b. Tror du London är en bra studiestad, och går det att leva där med en studiebudget?

Du kommer att få leva efter budget, men det finns otroligt mycket val av bostäder här, så man kan absolut bo och studera här. Satsa på en lägre hyra så att du slipper äta nudlar skulle jag rekommendera. Kanske ett singelrum utanför zon 2?  Det finns många studenter här och gott om student-halls och flatshares, så ett bra studentliv i allmänhet. Det går även att äta och dricka billigt ute här, men måste bara hitta sina smultronställen. London är extremt socialt så du kommer att skaffa nya vänner direkt.

c. Vad är det bästa/sämsta med London?

Det bästa är alla möjligheterna och pulsen, det är en stad som verkligen lever. Du träffar människor från alla världens hörn, lär dig mycket om andra kulturer och det är väldigt lätt att vara allmänt social. Engelsmännen är även i regel väldigt artiga och vänliga och det är någonting som jag uppskattar enormt, det finns ingen jantelag på samma sätt.

Det värsta är storleken, det tar 2 timmar att åka från ena sidan av London till den andra. Sedan är tunnelbanan gammal, trång och väldigt varm. Jag är inte heller ett fan av turistområdena, det är helt enkelt för mycket folk för min smak.
d. Skulle du vilja bli kvar i London och bilda familj (tänker nu mest på när ni skaffar barn), eller skulle du vilja flytta hem tillbaka till Sverige? Tror du Garth skulle gå med på det? Jenny

Jag vill stanna här när vi bildar familj. Garth är nog mer sugen på att bo i Sverige än vad jag är faktiskt. Jag gillar Sverige som land, men jag har mina vänner och mitt jobb här och trivs otroligt bra.

3. Hej! En fråga angående London. Har du något favorit shopping område? Viktoria

Hej Victoria!

En av mina favoriter är Kings Road, en gata i Chelsea full med både märkesbutiker och småbutiker. Här kan jag strosa en hel dag utan att bli nedtrampad av turister (t-bana- Sloane square). Om du vill shoppa på allvar så är det Westfield gallerian i Shepherds Bush (t-bana Shepherds bush) som du ska styra kosan mot, hundratals butiker i alla prisklasser på ett och samma ställe, sedan ligger även Net-a-porters kontor allra högst upp i byggnaden, lite kuriosa. Jag älskar även Libertys i Soho (t-bana – Oxford circus), Harvey Nichols (t-bana- Knigthsbridge), Harrods (t-bana knightsbridge)har bra reor och Selfridges (t-bana Bond Street)är även värt att besöka.

4. Hej! Det vore roligt att höra vilka dina top 5 ställen i London är (kan vara restaurang, uteställe, butik, gata – ja vadsomhelst) och vilka 5 ställen som du tycker är överskattade. Annars vore det roligt att läsa mer om din vardag i London, ja typ vilka ställen du besöker, om du skulle rekommendera dem eller inte osv. Tack för en bra och jordnära blogg! Julia

Hej Julia! Vilken kul fråga, nu får jag tänka till lite.

Topp 5 restauranger:

1. Sticks and Sushi – Dansk/japansk fusion i Covent Garden eller Wimbledon
2. Galvin by windows – Fransk mat på 28e våningen av Hilton Hotel Park Lane med världens utsikt. Om inte annat, ta en drink i baren.
3. Goodmans – Köttrestaurang i Mayfair, testa deras tryffelpommes!
4. Scotts – Fiskrestaurang i  Mayfair med underbara ostron och skaldjur.
5. Hakkasan – Asiatisk mat i Mayfair eller Tottenham court road

Topp 5 nattklubbar

1. The Box – Soho
2. Boujis – South Kensington
3. Cuckoo – Piccadilly
4. Kensington Roof Gardens – High Street Kensington
5. Raffles – Kings Road

Topp 5 lunchrestauranger – kedjor

1. Leon – fräsch ekologisk mat
2. Pret-a-manger – mackor, soppor och sallader
3. Ping pong – Dumplings och andra asiatiska rätter
4. Konditor & cook – Engelsk husmanskost
5. Itsu –  Sushi

5 överskattade ställen

1. Sushi Samba – Cool utsikt, otrevlig personal, tråkigt klientel och var bättre förr. Gå till Duck & waffle på våningen över istället.
2. Movida, China white, whiskey mist.. etc – Ställen som var inne förr och lever på sitt gamla rykte.
3. Nobu – Grym mat, men absolut inte prisvärt, gå till Sticks and Sushi istället.
4.  Oxford street – Bara fullt med turister och butiks-kedjor som man kan hitta i hela världen.
5. The London Eye/The Shard – Snark! Sikta på en utsiktsrestaurang istället som Galvin at windows, Duck & waffle etc

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Hej Tess. Har följt din blogg i flera år och din karriär verkar ju rulla på bra. Undrar lite hur stor du är inom din bransch? Är ju svårt att veta i Sverige med tanke på att vi inte ser dina färdiga jobb osv. Blir du någonsin igenkänd (förutom av bloggläsare)? Tänker att du som reklammodell har en lite anonymare roll och är mer "ett ansikte" som folk känner igen än "ett namn", stämmer det? Verkar som om du går på en del castingar även att du är etablerad sedan många år, är det vanligt eller får du många "direktbokningar" från nya kunder också? Kanske svårt att skriva om sig själv men skit i jantelagen 🙂

  2. Tack för dessa tips och framförallt, tack för en GRYM blogg Tess! Ska själv flytta till London den 7 oktober och fått massvis med inspiration, mod och bra råd från din blogg!

  3. Jag tycker att det ar vart att namna East London ocksa. Det ar ocksa billigare an centrala och SW, med massa bra restauranger, barer, pubar, klubbar och shopping. Valdigt stort omrade, men sa himla vart att ta sig tid att utforska omradet – fran Aldgate, till Spitalfields, Shoreditch, Victoria Park, Broadway Markey, Haggerston till Hackney. Efter nastan 6 ar i London (och har bott i West, North och East) sa ar det latt min favvodel av stan eftersom det enligt min mening ar valdigt dynamiskt.

    Sen ar ju smaken saklart som baken, men jag tanker att det kan vara kul att fa andra tips an de som Tess ger da de ar sa centrerade kring vissa delar av London.

  4. Åh nu blev jag ännu mer sugen på London i december! Jag fick reda på att jag får lite mer i lön än vad jag trodde den här månaden, så kanske kanske kan det bli av 🙂

  5. Kan varmt rekommendera en tur till Wales. Jag var med min pojkvän och besökte familj i Anglesey i somras, det ligger så långt väst du kommer. Var otroligt vackert där, jättefina stränder och glasklart vatten, och en väldigt mysig och relaxed stämning.

    Var i Clapham bor du Tess? Min pojkväns syster bor på The Chase nära Clapham Common så har varit och är mycket i Clapham. Har du några favoritställen just i Clapham? Var på The Jam Tree för några veckor sen, hört det skulle vara ett bra ställe men sämsta servicen ever…. 😛