In2crossfit Clapham

För er som har undrat så tränar jag på In2crossfit clapham.

Jag tar inte ofta med mig kameran till gymmet, men i går kände jag att det var dags att visa er hur vårt box ser ut och på understa bilden ser ni min fantastiskt duktiga och trevliga coach Nicole. Jag ser alltid till att boka in mig i hennes klasser, hon är liksom lite sådär extra pedagogisk och uppmuntrande. Hon har även hand om elements-klasserna, så det känns tryggt att alla nya får en bra start. Hon är nog en av anledningarna till att jag faktiskt fastnade för crossfit.

Det är alltid lite mer busy på lördagar eftersom det är då vi har ”taster klasser” för personer som funderar på att börja träna på in2. Jag går i de vanliga wod-klasserna nu och Garth har avancerat till ”ninja” vilket är för de som vill tävla inom crossfit. Han har ett så jäkla driv att jag kan tänka mig att han kommer att tävla inom nolltid. Deras klass är 1.5 h lång och lite mer lik de wodsen man ser i tävlingar. Han är även med i ”oli-club” en gång i veckan och kör olympic lifts istället för en vanlig wod.

Jag trivs grymt bra i de vanliga klasserna och tycker att jag har koll på de flesta basteknikerna nu. Tänk att det bara var ca 3 månader sedan jag började! Jag är så himla beroende…

Vi hade ingen styrka och skill i går utan bara en lång wod.

Lördagens wod

20 clean and jerk (jag lyfter bara 17.5 kg än så länge)
20 box jumps
20 burpees
20 wall balls
10 clean and jerk
10 box jumps
10 burpees
10 wall balls
5 clean and jerk
5 box jumps
5 burpees
5 wall balls

Mig tog det 12 minuter och 54 sekunder att genomföra den här woden, inte så särskilt snabbt, men det är för att jag fokuserade på att få clean and jerksen perfekta, eftersom det är första gången jag har fått göra dem i en wod. Jag var nådigt svettig efter vill jag lova!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Jag har aldrig varit särskilt träningsintresserad, men börjar faktiskt att bli riktigt sugen på att testa Cross-fit nu! 😀 (tack för träningspeppen!) Jag är ganska otränad visserligen och inte särskilt stark, tror du (som börjat relativt nyligen ändå) att det hade kunnat vara något för mig iallafall?

  Jag hoppas också att detta inte uppfattas fel, men jag tycker att du fått så himla snygga muskler! (Du var jättefin innan med, men det strålar liksom om dig på ett annat sätt nu 🙂 )

  Kram

  1. Hej Cicci!

   Tack, jag tar det som en stor komplimang. Jag har alltid varit ganska så smal, men nu är jag för första gången någonsin på väg att bli riktigt fit och det känns grymt stort!

   Det som är roligt med crossfit är att man kan vara hur otränad som helst när man börjar, men eftersom alltid går att skala ner så funkar det ändå. Det är många av tjejerna på gymmet som aldrig har tränat förr i hela sitt liv och som är helt fast nu. När man ser på tasterclasserna så är det oftast de som är mest otränade som väljer att bli medlemmar efter, jag tror att det kan bero på att de annars kanske känner sig en smula ”lost” på vanliga gym, men på crossfiten blir du tillsagd precis vad du ska göra. Sedan är alla riktigt bra på någonting. De tjejerna som väger lite mer är ofta grymma på att lyfta vikter och de mindre så som jag är bättre på den gymnastiska delen av sporten. Det finns något för alla helt enkelt (och sen måste man ju automatiskt träna på resten med och blir bättre även på de momenten!)
   Jag tycker absolut att du ska testa och se vad du tycker. De flesta crossfit gym har gratis prova-på klasser och det kan vara värt att gå till ett par av dem för att se vilket gym som passar just dig bäst.
   Kram
   Tess

 2. Åh, vad härligt det låter! Själv kan jag inte testa än, rehabar en rejäl knäskada ett år efter brottet… ;). Men någon gång!

  Däremot tycker jag att du (och alla som gör det!) ska sluta racka ner på sig själva. Ja, du fokuserar på tekniken, men skriv det utan ursäkter liksom! Som att det är självklart. För det är det. Lite mer peppigt än förklarande liksom =D.

  Min knäskada har gett mig nytt självförtroende på gymmet vill jag säga, jag är bäst på sjukgymnastiken (konkurrerar med 80-åringar, haha) och skiter i vad folk tänker på gymmet för jag gymmar ju mest för att rehaba vilket kanske ser skumt ut.