Bokabstinens

Jag kom på i går att jag inte har läst några böcker på hur länge som helst.

Det har varit så mycket annat som har snurrat i min hjärna, men nu sa det bara pang och jag började verkligen få suget att läsa igen. Jag laddar numera ner böcker till min Ipad istället för att ha dem i fysiskt format, för annars blir det bara stora högar överallt och vår blivande bokhylla kommer bara att ha plats för våra favoriter. Så även om det är mysigt att faktiskt ligga i sängen med en riktig bok, så funkar det fint med Ipaden med.

En annan sak jag är lite sugen på är Audible, där kan jag ladda ner en audiobook per månad för £3-4. Jag tänkte mig mer businessböcker att ha i öronen medan jag sitter på tuben eller går i parken. Vad tror ni om det?

Jag tänkte börja med klassikern ”How to win friends and influence people”. Jag började på den på Ipaden i höstas, men tröttnade och la ner. Jag tror att den kommer att kännas lite mindre tung i ljudformat.

Har ni några bra boktips just nu? En sådan där bok som verkligen gav en ”aha-upplevelse” kanske?

Jag var en riktig boknörd när jag var liten. Bussarna gick så himla sällan ut till oss på Ekerö, så jag brukade gå till biblioteket efter skolan och läsa en bok medan jag väntade. Det var en av mina absoluta favoritstunder på hela dagen och är antagligen anledningen till att jag i vuxen ålder behärskar speed reading. Jag tackar SL för det!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Jag har verkligen uppskattat Khaled Hosseinis böcker (Flyga drake, Tusen strålande solar och Och bergen svarade). Ska precis påbörja den sista nu och hoppas att den är lika bra som de två första 🙂
    Annars ska tydligen Bea Uusmas bok Expeditionen: Min kärlekshistoria vara fantastisk! Jag jobbar extra på Akademibokhandeln och den säljer som smör.

  2. Jag älskar böcker… Lite halvt glad att min nya lgh har ett vardagsrum på 30 kvm men bara med två fönster, ett litet i ett hörn och ett stort på ena kortsidan. Då kan jag tapetsera den längsta väggen med bokhyllor!! Weehoo, Billy here I come. Min favoritförfattare är James Michener, han skriver så coola böcker. Börja gärna med "The Source".

  3. Jojo Moyes är fantastisk, henne kan jag verkligen rekommendera! Om du vill lyssna på svenska ljudböcker är Storytel bra =)

  4. Louise L. Hay's böcker! Omvälvande och helt fantastiska. Speciellt "You can heal your life".

  5. Via mitt bibliotek där jag bor kan jag låna böcker direkt till min iPad, så himla smidigt!

    1. Gud vad smart!