Byggupdate

I dag har vi spenderat hela dagen i nya lägenheten, mest för att se vad det är vi har kvar innan vi kan flyta in, men även för att se vad som blev gjort under tiden vi var i Sverige.

En av de grejerna som har gjort störst skillnad är att vi äntligen har fått ljus. Alla spottarna i hela lägenheten är på plats, inte helt installerade, men de funkar. Vi valde vita så att de smälter in fint med taket. Nu kan vi hänga i lägenheten utan att behöva springa runt med ficklampa och alla byggkillarna kan se vad de gör lite bättre. Det kändes verkligen med ens mycket mer som ett hem.

På bilden över ser ni mina små inbyggda hyllor som jag ville ha i duschen, där ska allt från ljus till shampooflaskor stå. I dag måttade vi även ut vart lamporna som ska lysa upp hyllorna ska sitta.

Badrummet börjar sakta men säkert att arta sig. Snart ska duschuvudet och toaletten komma på plats och då behöver killarna inte kissa i brunnen i källaren längre och jag slipper springa till grannen.

Alla vitvarorna till köket har kommit, nu väntar vi bara på att själva köket ska komma från Italien, just nu ser det ut att bli i slutet av den här veckan, himla spännande!

Här kan ni se vår fina kakelugn! Den är lika gammal som huset och just nu funkar den tyvärr inte. Vi vill verkligen kunna elda i den så småningom, det kommer att bli med gas och inte med ved, men det blir mysigt med en eld oavsett. Vi måste försöka se om skorstenen är blockerat eller inte och sedan är en platta trasig, så den måste vi byta ut. Men visst är den fin?

I dag har vi antagligen äntligen fått igång golvvärmen, så det betyder att vårt trägolv ska packas upp och låtas svälla i ett par dagar och alla väggarna ska få torka ordentligt innan vi börjar måla. Vi ska vara ungefär 14 dagar från att flytta in tror vi, men det beror helt på hur snabbt vi kan få dit folk att fixa det sista. Allt skulle typ kunna vara gjort på en vecka, men det är semestertider, så vi tror att det kan bli svårt.

Vi är galet trötta på att vara hemlösa, men nu är det nära, nära…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Ooh, badrummet kommer säkert att bli skitsnyggt! 🙂 Ser fram emot slutresultatet. Kämpa på!