Det där med gardiner…

Jag har promt bestämt mig för att jag vill ha två typer av gardiner i våra fönster.

En ljust, vit, luftig och lite flytande gardin som låter ljuset komma in, men hindrar från insyn och påminner även om semestrar vid medelhavet. Sedan behöver vi en blackout-gardin att dra för i sovrummet på kvällen och även en i vardagsrummet när vi tittar på film eller liknande.

Så nu letar jag efter gardinstänger med dubbla stänger. Oftast har de en tjockare utanpå och en tunnar innanför och de tjocka gardinerna hänger längst ut och de tunna in mot fönstret. På så sätt syns inte de tunna paret när gardinerna är öppna. Nu gäller det bara att bestämma längd och även hur de ska se ut till upptill. Jag vill att de ska sitta högt upp nära taket, för att riktigt utnyttja takhöjden och ge mer av en hotellkänsla i sovrummet. De får gärna vara precis så långa att de ligger lite mot golvet.

Jag tror att jag vill ha ringar och jag kanske vågar mig på en duvblå/grå nyans på de tjocka gardinerna i vardagsrummet. Kanske på mörkt grå stänger i metall, eller är vita snyggare kanske?

Har ni några bra gardintips? Någon som vet vilket material är bäst för de tunna gardinerna, bomull eller kanske linne? Jag har aldrig hängt gardiner tidigare…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Hej! Har läst här ett bra tag nu (sjukt inspirerade) så är bara tvungen att skriva 🙂

  Om du vill ha gardinerna nära taket borde du kika på gardiner med kirchband (stavning?) med dom kan du fästa en skena uppe i taket och på så sätt få gardinerna hela vägen, om du nu vill ha dom så långt upp.

  Kram

 2. Angelica

  Ikea har skenor som msn skruvar direkt i taket som man kan få plats med tre gardiner på. Ca 3-4 cm bred 🙂 jag gillar linne, tycker att det blir ett snyggt fall 🙂

 3. Linne blir snyggt fall, men gor gardinerna lite kortare i borjan eftersom att just linne hanger ut sig ordentligt. Linnegardiner far inte heller angas nar de hangs eftersom de hanger ut sig da. Beroende pa materialet kanske du ska investera i en gardinhangningsanordning dar du inte drar i gardinerna varje dag, eftersom att de (beroende pa hur ljusa de ar) kan fa fettflackar eftersom du drar i dem varje dag, pa samma stalle, i flera ar. Gardiner ar dyra att fa gjorda, men val varda pengarna. Snyggast blir de nar de far ordentlig tyngd, prata med din curtainmaker om att lagga i vikter langst ner. Personligen skulle jag se till att tyget har lite textur, det blir intressantare och lyxare da. (Kalla: ar inredare!)

 4. Dina moodboards är fantastiskt inspirerande, var hittar du alla fina bilder?

  1. Hej Anna!

   Tack! 🙂
   Jag hittar de flesta av mina bilder på Pinterest, annars skriver jag alltid ut källan.
   kram
   Tess