Garths första Svenska jul

Ok , att Garth ska följa med till Sverige över julen gör mig så exalterad att jag nästan spricker!

Det kommer ju att bli en smula annorlunda än vad han är van vid. För det första är det fel dag, eftersom alla andra utom vi i Norden verkar fira den 25e och inte den 24e som vi gör. För det andra så får de som firar den 25e faktiskt aldrig träffa tomten på riktigt, han kommer ju på natten genom skorstenen, men då sover alla gott i sina sängar. Så att få träffa tomten IRL är ju faktiskt ganska så stort.

Sedan finns det inte en enda gobblande kalkon i sikte och ingen stuffing heller. Istället blir det ett smörgåsbord av massor med konstiga och mindre konstiga rätter som jag hoppas att han kommer att tycka om. Det där med buffé är ju trots allt hans grej så han bör gilla den svenska julmaten tycker man. Sist men inte minst så har vi det kalla vita fluffet som ramlar från himlen, precis som i Coca Cola reklamen. (Hoppas vi i alla fall, vad tror ni? Blir det en vit jul?)

Men nu vill jag ha lite tips på andra mysiga jul-saker att göra. Vi kommer den 20e December redan så vi har 3 dagar på oss innan jul att mysa runt hemma i Stockholm. Kanske Skansens julmarknad? Det är typ det enda jag kan komma på så här på rak arm, vad finns det mer?

Har jag nämnt hur mycket jag älskar julen än i år? Nähäpp, men då gör jag det nu och kommer att tjata om det resten av December med… för jag ÄLSKAR verkligen allt som har med jul att göra!

På bilderna ser ni hur det såg ut hos oss förra julen. Hm, jag måste hitta en ny  julklänning till det här året, den förra var julgransgrön och kom från DryLake. Det kanske blir matchande ”christmas jumpers” det här året, för att ta med en engelsk tradition.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Skansens julmarknad är jättemysig! Kanske kul att besöka tomten inne på NK och samtidigt passa på att kolla in julskyltningen? Det brukar även vara julmarknad på Stortorget i Gamla stan, den är rätt turistig men mysigt att gå runt i alla små upplysta gränder och sen sätta sig på ett fik och dricka varmchoklad 🙂 Gröna lund är också mysigt på julen, tidigare år har de haft julmarknad varje helg i december och så kan man köra femkamp och annat skoj. Om ni vill ut på större äventyr är det väldigt pittoreskt och trevligt i Sigtuna, när det är julmarknad där fylls hela stan av granris och brända mandlar, sist jag var där gick det runt tre tanter utklädda till tant grön, tant brun och tant gräddelin – farbror blå och lilla pudeln var också med!

 2. Ni kan gå och se Nötknäpparen på Operan? Det får alltid mig i julstämning!

 3. Jag ÄLSKAR också julen, sitter & lyssnar på julsånger och dagdrömmer om första advent mest hela dagarna förfillfället 😉
  x

 4. Johanna har redan tipsat om det jag tänkte på och faktiskt la till ett spännande tips om Sigtuna. Men bara att vara ute på stan de sista dagarna före julafton är mysigt tycker jag. Kanske slinka in någonstans på ett mysigt cafe eller bar och köpa sig nåt gott att dricka och titta på folkvimlet utanför. En annan rolig sak är ju en dag/kväll med julstök dvs göra 2-3 olika julgodis, packa in paket, pynta, smutta på glögg och lyssna på bra julmusik för att riktigt komma i stämning. Sen är det ju inte fel att gå på en julkonsert, i kyrkan eller något annat ställe, att få höra alla vackra julsånger får verkligen mig i stämning. Hoppas ni får en riktigt trevlig jul vad ni än gör.

 5. Jag har alltid för höga förväntningar tror jag.
  Väntar alltid på samma julpirr man hade som liten, men det kommer aldrig! Tror det kan smyga fram igen när man får barn dock.
  Min syrra säger att hon inte skulle fira jul om hon inte hade barn nu.
  Bara det gör att man liksom.. vissnar? Att det inte har någon värde utan barn.. o att julen är barnens högtid.
  Blivit för påverkad tror jag, för jag tycker ju att det är allas högtid. ( ja, de som nu firar jul. )

  Sen bor jag i Göteborg… dåligt med snö här. Tycker det bidrar till julkänsla.. MEN min familj bor i Hälsingland så det är nästan snögaranti. Förra året snöade det varje dag när vi var där över julen. Mys!

 6. Baka egna pepparkakor, saffransbullar och julgodis. Vi brukar baka eget knäckebröd innan varje jul (finns bra recept i vår kokbok bland annat)

  Såg denna idag och kom på att du frågade om fransnäring nyligen http://www.naturisimo.com/products.cfm?id=5306&type=Brows%20and%20Lashes&makeup=1

 7. finns många andra länder som firare den 24e som den "stora" dagen. min tjejkompis från bulgarien berättade att det är samma för dom.

 8. Caroline

  Åk på turridning! Om det är snö ute är det ju det mysigaste och juligaste som finns! Islandshästar är kanske i minsta laget för Garth men det finns många ställen som anordnar med tex. Nordsvenskar, bland annat utanför Uppsala och säkert närmare Stockholm också!

 9. Jag förstar verkligen hur exalterad du är! Min Tyska pojkvän kommer fira med oss i Sverige för första gangen, och jag är redan nästan redo att spricka av lycka! Massa snö, kallt och frostade glas, Kalle Anka klockan tre, stor julmiddag, presenter och gran man gar i skogen och hugger själv.. Hoppas ni far det superroligt och att Garth lär sig massvis med julsanger och snapsvisor!