SPF me up!


Någonting jag är väldigt noggrann med är att skydda mig ordentligt i solen, vi har bara en hud och bara en chans att ta hand om den. Personligen har jag väldigt lätt för att få solfläckar och fräknar och om jag inte använder hög faktor blir jag en enda stor prick.

Mina favoriter som ni ser över är;

– LaRoche-Posay spf 50+ för ansiktet. Den här funkar bra under smink, men blir vit om den appliceras i lager.

– Clarins spf 30 för ansiktet. Lite lägre faktor, men blir inte vit. Den är lite mer parfymerad och kan svida om den kommer i ögonen.

– Yves Rocher Protectyl Vegetal spf 50+. Luktar gott och gör huden mjuk med cocoa butter, en storfavorit.

– Clarins spf 20. Sprayar små söta blommor på huden och lätt att applicera.

Inga av dessa crèmer är vattenfasta, så om jag ska bada mycket köper jag med mig en solcreme 50+ för barn, de är vattenfasta och de flesta märken har en variant. Till ansiktet har jag tyvärr inte hittat en bra vattenfast crème ännu.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. solen är härlig men inta att bräna stjärten :/

  2. Hej! du borde testa ultrasun till ansiktet, den är väldigt vattenfast:)

  3. Haha det låter som att många av dina favoriter har något som inte borde kvalificera de till favoriter! Det är dock svårt att få tag på en bra solkräm, jag använder ofta en från Malibu 20 SPF som dock gör en väldigt glansig, däremot är den väldigt vattenfast! Har alltid minst 20 SPF men vill gärna köpa en specifikt för ansiktet med lite högre, kanske 30 SPF, men känner inte att min budget tillåter sådant just nu (Sommarjobbar i hemtjänsten och ska läsa vid universitet utomlands till hösten)..

  4. Du borde testa Antheolis XL SPF 50+ creme från La Roche-Posay. Den är vattenresistent och smälter in i huden (lämnar ingen vit hinna). Jag har personligen ganska fet hy, men jag föredrar denna istället för den lätta cremen.