Språkkurser i England

Ni är många som emailar om att ni är sugna på att flytta utomlands, men inte riktigt vågar ta klivet och då rekommenderar jag ofta språkresor.

Det är ett stort steg att lämna sitt hemland och ge sig av ut i världen, speciellt om du inte har erfarenhet av att bo utomlands tidigare. När jag flyttade till London  var det ett väldigt impulsivt beslut och det kändes helt ok för jag skulle ju bara stanna i 3 månader, som ni vet så blev det inte riktigt så. Jag blev kär i staden, jobbet och människorna och nu har jag bott här i snart 9 år, helt galet! Jag har varit vuxen längre tid i London än vad jag har varit i Sverige, bara det är enormt.  Min flytt är utan tvekan det bästa beslutet jag någonsin har tagit och det ändrade riktningen av mitt liv totalt.

Det är viktigt att faktiskt våga ta det där steget ut i det okända, att ta chansen om man vill. Annars finns risken att du kommer att ångra dig i framtiden, när du kanske inte är fri att resa längre. Ett väldigt bra sätt att ”prova på” en stad utan att faktiskt behöva flytta permanent är att ta en språkresa. På så sätt så får du erfarenhet av staden utan att behöva ta hela klivet direkt. Många av mina Londonvänner har hamnat här genom att just plugga engelska här först och sen välja att flytta hit efter. Andra kom och bestämde sig för att det inte riktigt var vad de hade tänkt sig, men kom tillbaka till Sverige med en examen, förståelse för landet, kulturen och med en vana att prata engelska i bagaget. Inte helt fel det heller.

Så kom hit (eller vilken stad du nu drömmer om), ta en kurs, prova på, känn efter och om det passar – flytta hit på riktigt. Annars kan du göra samma sak i nästa stad eller bestämma att hemma är bäst.

Hos ESL språkresor kan du välja att antingen testa på att bo hos en värdfamilj, i studentkorridor, delad lägenhet eller om du föredrar hotell så kan du få det anordnat med. Allting är helt beroende på vilken budget du har och vilken erfarenhet du känner skulle passa dig bäst. Jag vet att speciellt boendet är det som de flesta är lite oroliga över och det kan kännas lite lättare att ha någonstans att ta vägen direkt när man landar istället för att behöva leta boende. Senare om du väljer att stanna, så kan du hitta några trevliga personer att hyra en lägenhet med i ett område som du vet att du gillar. Du kan läsa mer om ESLs boenden här. De har resor över hela världen, du kan anmäla dig online och  kan även kontakta dem så kan de hjälpa dig att hitta en destination och skola som skulle passa dig bäst.

Detta är ett inlägg i samarbete med ESL språkutbildning.


Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *