Wanties – Blått och vitt till hemmet

Jag har dille på blått och vitt tillsammans just nu. Det är inte bara min garderob som har fått en blåvit makeover på senaste, utan det är även vad som fångar mitt öga till hemmet.

Blått och vitt tillsammans är som vita fluffiga moln på en blå himmel och så sommrigt som det bara kan bli. Det är fräscht och intressant utan att bli alltför plottrigt och känns lite lättare att inreda med än många andra färger. Jag skulle vilja påstå att det är motsvarigheten till vinterns hårda svartvita grafiska som mjukar upp sig och blir lite lekfullare till sommaren.

Själv vill jag gärna se kombinationen i ett snyggt chevronmönster eller varför inte paisley? Jag är sugen på att köpa på mig ett gäng kuddar/vaser/koppar och kanske någon matta i färgerna som kan få agera sommaraccessoarer till hemmet i framtiden. Precis som svartvitt så är blåvitt klassiskt och kommer att kännas rätt många somrar framöver.

Det är trots allt inte bara garderoben som är rolig att uppdatera efter årstiderna, även hemmet mår bra av ett lyft. Jag satsar på att köpa en eller två nya accessoarer per säsong så kommer jag med tiden att bygga upp ett helt ”ombyte” som kan få ligga i en garderob eller i källaren i väntan på att få njutas av nästa år igen. Gammalt känns nytt igen efter några månader och med ny kostym känns mitt hem mer levande.

Vas – Rosenthal, chevronmönstrad matta – Brita Sweden, pin point bedding – Lexington, tekopp – Rörstrand, paisleymönstrad tapet – Cole & Son, paiseleymönstrad kudde – Chhatwal & Johnsson.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Nu vet inte jag exakt hur ert hem kommer vara med material etc, men det klassiska är väl annars att bylta på lägenheten med i takt med att kylan slår till. Kalla golv? Mattor. Dragiga fönster? Tjocka gardiner… Supermysigt på hösten och vintern, och sen till våren är det så skönt att plocka bort allt plottrigt och öppna upp… Och njuta av att luta sig mot kalla väggar och kalla golv!

  2. Hej Tess! Jag och en tjejkompis är precis fyllda arton år och ska åka till London i början av september. Vi har varit där tillsammans ett flertal gånger tidigare men denna gång är vi sugna på att testa på nattlivet! Jag skulle därför vara så enormt tacksam om du kunde ge några värdefulla tips på ställen som kanske är mer passade för unga eller där du tror att man som artonåring skulle hitta det roligaste nattlivet i London. Jag skulle också vilja fråga om hur man tar sig hem säkrast, funkar det att åka tunnelbana och buss på kvällarna när man ska hem eller bör man satsa på taxi och vad ligger kostnaden av taxi på i sådana fall då vi kommer bo hos min kompis pappa i Finsbury Park? Andra tips och sevärdigheter är varm välkommna! Tack för världens finaste blogg! Många kramar!