Vitt är vitt, eller?

I dag begav vi oss till B&Q för att titta på lite olika färger till väggarna.

Grunden ska få bli vit, enkelt kan man tycka, men icke. Det finns så många olika nyanser av vitt och de ser helt olika ut i olika rum. Vår framsida har guldig kvällsol och baksidan har morgonsolen, så ljuset i de rummen beter sig lite olika och gör att färgerna ser olika ut. Vi plockade med oss 5 olika prover och målade både i vardagsrummet och i sovrummet. Jag tror inte att vi har hittat rätt ännu, men ”morning light” från Dulux kan vara en kandidat för sovrummet.

Jag är lite sugen på att testa vår gamla hederliga ”Stockholmsvitt” i vardagsrummet är det någon som vet om det är samma som ”Antikvitt”? 502-y? I övrig är dulux ”Absolute white” en bra neutral vit som vi måste testa.

Gud vad mycket beslut! Tur att jag inte är särskilt velig och när jag väl ser den perfekta nyansen så vet jag direkt.

Jag testar ”cloudy pearl”, alldeles för blå! Munskyddet är enbart på eftersom jag var tvungen att bevisa för Garth att det visst går att andas genom det. Det är till för när han demolerar väggarna… killar!

Nja, kanske morning light i sovrummet…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Snalla Tess, anvand ABSOLUT inte Delux!!!!!!!!!!!!! Vad du an gor!!!!!!!!!!! Jag vet att din kille ar i byggbranchen a sakert vet massa men just Delux ar den varsta fargen jag nagonsin anvant! Detta ar inget skamt och andra Skandinavier som jag har traffat har sager det samma. Fargen torkar inte, den haller inte fargen i langden och den luktar. Vi svor over fargen och hela var malning tog 4 ganger langre an beraknat pga av att vi anvande denna skitfarg. Sen dess har vi skickat farg fran sverige tills vi hittade http://www.raymunn.co.uk pa fulham road. De har SVENSK farg som ar i miljoner ganger battre. Jag skamtar inte, men det ar en ENORM skillnad pa fargen. En dansk som tipsade mig om det efter att hon berattade att hon fick mala om sitt vardagsrum 5 ganger tills hon hittade en normal farg. Lycka till

 2. Hej Tess! Ett tips angaende farg.
  Ni kan aven kolla upp lite dyrare exclusivare fargmarken och hitta otroligt fina nyanser- men ni behover inte kopa fran dom for Dulux (Homebase och B&Q) har en fargscannare som kan exakt kopiera fargen ni vill ha, sen mixar dom den at er och ni behover bara betala Dulux priser. Dulux ar valdigt bra kvalite och manga malarfargsmarken ar otroligt mycket dyrare an vad dom behover vara bara for att dom ar sk "designer".

  Kram pare

 3. Känner igen det där….vi bygger hus…puhh.. Till slut blir man faktiskt lite knäpp på alla valen, underlättar en hel del om man har samma smak båda två, vilket vi har…tur nog. Vi ska också ha vitt i nästan alla rummen, ett tips är att tänka på att den vita färgen som målas på väggen helst ska stämma överens med färgen på listerna, kan se konstigt ut annars. Bra att du använder munskydd det bör Garth också göra, hälsa det!
  Hälsningar Malin
  Hälsningar Malin

 4. Sist jag målade så var Stockholmsvitt åt det gråa hållet medan antikvitt var mer varmt och typ gul/beige krämig