Polaroid från dagens plåtning

Jag fotade med en ny fotograf i dag, en kille från Norge som heter Hieu Le.

Hans stil är väldigt neutral, gärna svartvit och enbart med dagsljus och bilderna blir mjuka och ganska så ofixade i slutändan. Här över ser ni en polaroid på den sista bilden vi tog som var med ljus i ansiktet, innan dess körde vi mer på belysning bakifrån. Det blir två helt olika resultat och jag gillar båda, så det ska bli kul att se bilderna.

Jag fick lite smått panik när jag kom dit och insåg att det hade blivit ett litet missförstånd mellan agenturen, mig och fotografen och att det inte fanns en make up artist på plats. Som tur är hade jag lite smink i väskan och fick köra på det så gott det gick och det blev bra ändå, bilderna ska ju vara lite mer naturella.

Detta var alltså en testplåtning och är enbart till för min portfolio. Vi modeller måste testa ett par gånger om året få lite nya bilder och för att vi inte alltid får ut vad vi behöver från våra jobbilder. Jag tycker personligen att det är jätte kul att testa, så länge jag har en bra fotograf. Det finns ingenting värre än dåliga fotografer som inte kan ljus och vad som är smickrande. Jag har turen att oftast jobba med väldigt bra fotografer, men det har absolut hänt några gånger i min karriär att jag har kastat testbilderna direkt i soptunnan.

Fotografen är det viktigaste i hela ekvationen, en bra fotograf kan få vem som helt att se ut som en modell och en dålig fotograf kan göra alla fula. Så välj alltid era fotografer med omsorg om ni någon gång behöver boka en, det gäller både modeller och även er företag.

Om ett par veckor får jag bilderna från dagens test, jag lovar att ni får kika på dem då.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Men gud, vad vacker du är!