Skönhet och Make-up – Svaren del 2

Från – K

skulle du kunna berätta lite om hur du solar? du är ju fräscht brun på somrarna men din hud är ändå i bra skick. älskar själv att sola och vara lite brun men nu som 26-åring märker jag att hyn inte tål det längre på samma sätt som förr. Skulle gärna alltså ha tips om hur man solar säkert! tack för en bra blogg!

Hej K!

Jag måste erkänna att jag är en sucker för en fin bränna, ingen brunsmutsig-thailand-historia utan mer gyllenbrun á la Beyonce. Mina knep för att sola säkert är de klassiska att hålla sig från solen mellan 12-14 och att ALLTID använda solcreme. Jag solar aldrig med mindre än spf30 i ansiktet, oftast blir det faktor 50. Det är för att jag är fräknig och har lätt för att få pigmentfläckar, så om jag ska spendera tid i solen så måste jag tänka på att skydda min hud ordentligt. En annan viktig sak är att aldrig bränna sig, det är då huden mår riktigt dåligt. Så om du känner att du börjar bli lite röd så är det värt att täcka det området. En bränna som försvinner på ett par veckor är inte värd en livstid av tråkig hud.

kram

Tess

Från – Elina

Hej Tess! Tack för jättebra blogg – den är en av de få jag går in och läser varje dag :)

Jag har en fråga kring skönhet och hy, vet att det såklart är viktigt med vilka produkter man använder och så, men tänker du något särskilt på vad du äter som är bra/inte bra för huden? Typ utesluta vetemjöl, socker osv? Har själv lite anlag för fet hy/finnar ibland (inte så jättemycket, men vill gärna ha en perfekt hy) och ser stor skillnad när jag äter bra. Har du några särskilda tips kring detta (förutom att dra ned på socker, vete, mjölk i allmänhet)?

En annan fråga, hur du tar hand om huden kring ögonen? Krämer och solskydd?

Får mycket inspiration av det du skriver om hälsa och skönhet, du verkar ha en bra och sund inställning till allt. Kramar!

Hej Elina!

Vad glad jag blir att du tycker om bloggen, det gör det så mycket roligare att blogga när jag vet att ni gillar vad ni läser!

Huden är kroppens största organ och allting du äter påverkar hela din kropp. Det du stoppar i dig är i slutändan byggstenarna till de nya cellerna, så om du äter hudvänlig mat så kommer du att se bättre ut. Socker är en stor bov, både för att det gör att huden tappar elasticitet, torkar ut, kan ge oren hud och gör att den ser allmänt grå och tråkig ut. Ju mer gifter och skräp du stoppar i dig desto mer måste filtreras ut, då bland annat genom huden. Ett bra knep är att träna mycket och att bada ångbastu, då hjälper du porerna lite på traven med att svettas ut allt skräp. Så om du känner att din hud inte ser helt hundra ut, gå till gymmet! För att få balans på en bråkig hud kan det vara värt att gå på en kortare detox och ta bort socker, laktos, mjölkprodukter och annat ur din diet för att sedan återintroducera de du vill ha kvar. På så sätt märker du även hur huden reagerar på den typen av livsmedel.

Jag använder alltid ögoncremer och serum, både morgon och kväll. Det är viktigt att ha en speciell creme för ögat, då de oftast är lite lättare och skonsammare för den tunna huden runt ögat, som inte behöver fukt på samma sätt som resten av ansiktet. Själv använder jag en ögoncreme från La Prairie och ett serum från Dr Brandt som heter ”Time arrest eye serum”. När det kommer till solcreme är min favorit en från La Roche-Posay, ”Anthelious mineral” och har faktor 50. Den har jag på mig i princip varje dag under min make up.

Från – Siri

Hej Tess! Älskar din blogg, läser den varje dag! Du verkar så nere på jorden :) Skulle gärna vilja ha tips på bra peeling till ansiktet och en bra solkräm till ansiktet som inte är för fet men gärna med hög solskyddsfaktor. Tack för en fin blogg, keep up the good work! Kramar

Hej Siri!

Tack, gulle dig!

Jag avskyr peelingar med hårda korn, de känns så aggresiva mot huden, så istället föredrar jag peelingmasker som Sensai ”Silk purify, silk peel mask”. Jag använder den 2-3 ggr i veckan och kompletterar med en lättare microdermabrasion på salong varannan månad.

Min favoritsolcreme för ansiktet är för tillfället La Roche Posays ”Anthelios 50 mineral”, den är lätt och fungerar bra under make up utan att bli fet. Testa den!

kram

Tess

Från – Malin

Undrar vad du använder för solskydd i ansikte och på kroppen? Har du tips på någon bra som man inte får finnar av….
använder du dagkräm med SPF i eller en separat solkräm till ansiktet, använder du SPF året om eller bara nu när solen börjar kika fram? Tack för en trevlig blogg!
kram Malin

Hej Malin!

Min favoritsolcreme för ansiktet hittar du i frågan över och jag använder en vanlig solcreme för kroppen, enda kriteriet är att det måste vara minst faktor 30. Jag bör använda solcreme året om och jag har börjat nu, men jag måste erkänna att jag har slarvat lite den här vintern. Det gäller att få in den i hudvårdsrutinen på morgonen helt enkelt.

kram Tess

Från – RK

Hej,

jag är mer intresserad av lättillgängliga ändringar som fillers. Jag vet att vissa är mer öppna med vad dem gör och andra håller det för sig själv. Hur resonerar du? Kan du berätta vilka/om du använt, vad som är viktigt samt hur man hittar någon man är nöjd med och kan lita på. Varför tror du att visa inte kan medge att dem sprutat in något i pannan för att få den blank och fläckfri? Eller under ögonen för att pigga upp intrycket och bevara ungdomligheten?

Hej RK!

Fillers och botox är väldigt populärt, speciellt för oss som inte är 20 år gamla längre. På grund av mitt jobb har jag varit väldigt feg och inte riktigt vågat prova själv, jag är orolig för att någonting ska bli fel helt enkelt. Men jag kommer nog att testa i framtiden då jag absolut inte har någonting emot den här typen av behandlingar. Däremot så skulle jag göra det med anledningen att behålla det jag har, över att ändra hur mitt ansikte ser ut. Jag tror att det är otroligt viktigt att gå till en bra klinik, så jag skulle föreslå att gå på rekommendation från någon som du vet har bra botox eller fillers gjorda (eg. det syns inte!). Jag tror att tabun runt den här typen av skönhetingrepp börjar släppa och jag känner också att de flesta i allmänhet är ganska så öppna med vilka behandlingar de gör. Om du känner att du vill testa, go for it, det försvinner efter ett par månader om du inte blir nöjd.

kram

Tess

Från – Johanna

Hej! Tack för en bra blogg! Undrar om du kan ge tips på några bra ”rengöringskrämer” i olika prisklasser? Alltså som man tvättar ansiktet med morgon och kväll som får bort sminket bra och är bra för huden. Kram

Hej Johanna!

Jag använder mig av en väldigt skonsam rengöring från Biotherm ”Biosource” för känslig hud eftersom jag inte tycker om att använda för starka produkter. Det finns även en himla bra från Dermalogica som många make up artister har och om du är i Frankrike på semester någongång så tycker jag att du ska leta upp ett apotek och köpa Biodermas ”Sensbio”. Där har du ett riktigt make up-artist knep! Annars varför inte testa oljor?

kram

Tess

Från – Anja

Hej!! Vad vill du jobba med när du blir äldre? ska du fortfarande försörja dig som modell då?
kram! toppenblog med kul med skönhet

Hej Anja!

Den här typen av modellande som jag gör är mer commercial, så vi kan jobba heltid mycket längre än modetjejerna. Så just nu behöver jag inte riktigt oroa mig för att min karriär ska ta slut. Men jag har lite olika trådar som jag spinner på och jag gissar att det kommer att bli en blandning av skrivande, skådespeleri, tv och vem vet, kanske inredning och lägenheter? Jag tror på att jobba med vad man tycker är kul, så om jag tröttnar på modellandet så känner jag efter vad jag skulle vilja göra och så kör jag på det istället. En liten röst i min hjärna skulle gärna plugga business school här i London. Spännande, vi får se!

kram

Tess

Från – Sofia

Hej Tess! Är en ny bloggläsare och har redan fastnat totalt. Har lite frågor angående skönhet
1. Är det dåligt för hyn att träna med smink?
2. Har läst rätt mycket om eko-skönhet t.ex. att tvätta bort sminket med olja. Är det något du testat och isf något du rekommenderar?
3. Har du några tips på hur man kan se naturligt solkysst ut utan att utså massa skadlig solning eller kladdiga BUS-produkter?

Kram!

Hej Sofia!

Vad kul att höra att du har hittat hit!

1. Jag skulle hoppa över att träna med smink, både för att det kan bli lite kladdigt och för att inte motverka effekten svettande har på porerna. När du sitter i bastu eller tränar så öppnar sig porerna och då föredrar vi att skräp och smink ska komma ut och inte åka in istället. Om du känner att du vill ha lite smink på gymmet så skulle jag nog nöja mig med fransar (vattenfast mascara eller färga), bryn och kanske lite concealer.

2. Jag är väldigt sugen på att testa lite fler rengöringsoljor, speciellt av den ekologiska varianten. Jag har en mandelolja här hemma någonstans som jag har planerat att testa. Jag älskar oljor i allmänhet, de är otroligt sköna och återfuktande för huden.

3. Det finns många sätt, men jag skulle antingen köra på en bra bronzer (utan glitter) eller en creme med lite färg som du kan blanda in i din dagcreme. Det viktiga är bara att ta sig tiden att applicera dem rätt, det kan vara värt att testa några gånger hemma innan du kör all in på en fest eller liknande. En budgetfavorit är ”duo” solpuder från Yves Rocher som jag använder till hela kroppen.

kram

Tess

Från – Mia

Hej Tess, tack för att du svarar på frågor.
Vore tacksam om du kan rekommendera en ögonskugga som passar dagtid om man inte vill/kan/har tid för blending.
Sen undrar jag vad för tandkräm och andra tandprodukter du använder.

Hej Mia!

Jag tycker om korallfärgade och ljust bruna skuggor dagtid. Först lägger jag en bas av en ljusar lite highligtande skugga, just nu ”meteor” från Make Up Store och efter det en korallskugga som tex ”venus” från samma märke. Om du hittar rätt nyans så kan det matcha din naturliga hudfärg fint och då behöver du inte blanda så mycket. Jag lägger den mörkare skuggan i globlinjen, lite under ögat och yttre delen av övre fransraden.

När det kommer till tandvård så använder jag en eltandborste från Oral B (grymt bra. På bild över!), plackers och tandcreme som inte bleker tänderna. Vissa tancremer är lite för starka, så den kan faktiskt skada emaljen, så blek hellre tänderna en gång hos tandläkaren och använd vanlig tancreme hemma istället. De flesta funkar ändå inte!

kram

Tess

Från – Jenny

Jag har en ganska ”svår” hy, min hud är väldigt känslig och jag blir lätt torr och har jag en foundation eller en hudkräm som är aningen för fett får jag finnar plus att jag har ganska ljus hud, typ ivory. Finns det någon foundation och dag- och nattkräm du kan rekomendera till mig?

Hej Jenny!

Jag svär vid min tinted moisturizer från Estee Lauder ”daywear plus”. Välj den som inte har en specifik hudfärg utan som kommer ut grå ur tuben, den passar alla hudfärger nämligen. Den är inte för fet och torkar inte heller ut. Jag kan personligen få finnar av för tunga produkter, speciellt foundations. En annan variant är att köra på en mineralfoundation istället. Den kommer inte att påverka huden och det finns många bra märken att välja mellan, jag använder den från Bare Minerals på vintern, på sommaren blir det bara tinted moisturizers.

Jag skulle testa biotherms ”aqua source” dag och natt cremer som även finns i gelform. När jag hade som mest problem med min hy blev de räddaren då de ger bra med fukt utan att täppa igen porerna. Numera behöver jag lite tyngre cremer och använder Clarins och La Praire istället.

lycka till!

kram

Tess

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *