Vår nya lägenhet!

Så vad är det nu vi har köpt?

Ni kanske kommer ihåg att vi hade en helt del kriterier när vi letade och nu känner jag att jag kan berätta lite mer om och varför det blev just den här.

Det här är vad vi letade efter;

– Victorian conversion

– Ljust med stora fönster

– Minst 60 kvadratmeter, helst närmare 80 om det går.

–  2 sovrum, ett litet och ett stort

– Renoveringsobjekt, vi vill göra om allt.

– Lägenhet eller litet hus spelar ingen roll.

–  Helst i zon 2, men vi kan gå till zon 3 för rätt objekt.

– Ordentligt med storage (vad kallar man det på svenska?)

– Gärna balkong/terass eller trädgård

– Freehold

Det här är vad det blev;

 • Victorian conversion – Med en kakelugn och stuckatur i taket i rummen på framsidan. Vi ska behålla alla originaldetaljer så att lägenheten får behålla sin charm.
 • Ljus – Framsidan av huset består i princip bara av stor fönster, så det är ljust och fint. På baksidan planerar vi att sätta in stora glasdörrar ut mot trädgården, så då kommer den delen av huset att bli ljusare den med.
 • Storlek – Med källaren (!) är lägenheten 105 m3, efter ombyggnaden kommer den att ligga på närmare 120 m3.
 • 2 sovrum – Jepp, ett litet och ett stort nu. Men det kommer att bli 2 stora inom de första året och efter det kanske vi lägger ett tredje i källaren.
 • Renoveringsobjekt – Totalt! Det går inte att bo i lägenheten som den är. Den luktar unket, har smutsiga mattor överallt, ett litet sunkigt 70-tals kök och ett hål mellan badrummet och köket. Så vi har en hel del jobb framför oss.
 • Lägenhet eller hus – Det blev en lägenhet, men eftersom vi har fått till källaren, som just nu är som vilken skruttig källare som helst, så har vi möjligheten att konvertera lägenheten till en 2-våningslägenhet. Men det blir först när övervåningen är färdig och vi känner att vi behöver mer plats och framförallt har råd.
 • Zon 2 eller 3 – Det blev zon 2, nära till 2 olika tunnelbanelinjer och en overground station. Det kommer att korta mina resvägar till castingar en hel del.
 • Storage – Ja, vi har ju en hel källare! Men vi planerar även in mycket inbyggda storage-lösningar på övervåningen. Jag har inte vågat föreslå en walk in ännu, men en lite större garderob kommer nog att gå att klämma in.
 • Bottenvåning med trädgård – Jag älskar att ha någonting att påta med utomhus och ni vet ju hur mån jag har varit om min älskade balkong. Vår nya lägenhet har en 11 meter lång trädgård i baksidan av huset och en liten en på framsidan med! Sen att trädgården ligger i sydvästläge gör det hela ännu bättre. Bring on the BBQ!
 • Freehold – Det här var en stor seger för oss. Lägenheten kommer med ett ”share of freehold” och ett lease på runt 980 år! Sjukt nöjda är vi över det här, speciellt eftersom vi tänker renovera och bygga ut. Nu måste vi bara komma överens med de andra två ägarna i huset istället för att be om lov (och antagligen behöva betala) till ett företag.

Vi hamnade även i ett område där det finns mycket nattliv, en stor fin park i närheten och vi har mycket vänner som bor där. Så allt som allt har vi fått allting på listen och faktiskt lite till.
Det är bra att vara kräsen och inte nöja sig, då får man vad man vill i slutändan! Även om vi hade varit beredda på att göra vissa kompromisser, så nu är vi lyckligare än lyckligast och förstår vilken tur vi har haft som har hittat en så fin oslipad diamant.

Nu kan byggandet och renoveringen börja! Jippi!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Åååh vad roligt Tess! Blev det Bethnal Green? Det är nära Victoria Park och samtidigt nära nattlivet i Shoreditch och Hoxton. Lägenheten jag håller på att köpa är också en victorian conversion men bara 53 kvadrat och ligger på Hackney Road. Längtar till att få nycklarna!

  1. Hej Linn!

   Vad roligt! Hoppas allting går bra för er och att det inte blir en sådan pers som det blev för oss! Att ha nycklarna i handen är obeskrivligt!
   Vi stannade sydväst, så inte allt för långt från där vi bor nu.
   kram
   Tess

 2. Wow Tess! Det riktigt osar lycka och energi ur ditt inlägg att jag inte hann läsa klart innan jag ville kommentera 🙂 Så glad för din skull! Detta är du verkligen värd och du är en sann inspiration! You go girl!

 3. Stort grattis! Har nyligen kopt hus (renoveringsobjekt) i London sa kanner igen vantan och osakerheten tills man antligen har nycklarna i handen. Haller for tillfallet pa att bygga for fullt sa ser som manga andra fram emot att folja er renovering.

 4. Stort grattis, ska blir kul att följa renoveringen på bloggen 🙂

 5. Grattis! Vad roligt att det gick vägen och ni kan börja skapa ert drömhem!

 6. Åh vilken dröm!

  Längtar till dagen jag får skapa ngt eget.
  Förhoppningsvis i Putney där jag är nu (gotta LOVE SW)

  Grattis!!

 7. Hej tess! 🙂 jag tänkte bara höra med dig angående den lägenheten du ska flytta ifrån nu, jag kommer som sagt flytta tillbaka till london snart och vill gärna bo i en utav de nybyggade lägenhetskomplexen söderut nära floden. förut bodde jag i chelsea bridge wharf men har du några tips på andra bra nybyggda komplex? Fått känslan att du har bott i ett sådant komplex efter att ha sett dina bilder 🙂 Men londons dåliga standard i övrigt så gillar jag verkligen den typ av byggnader för då vet man att det är nytt. samt om du har någon tips på fastighetsbyrå, foxtons har jättedåligt utbud på chelsea wharf och garton and jones har lite grann men mest stora lägenhet :/ Tack för förhand 😀 kram hannah

 8. haha tack på förhand skulle det såklart stå 😀

 9. Grattis! Jag vet vilken lägenhet det är…. (vi kollade också in området C, men beslutade oss för att det inte var något för oss…. bra priser dock!)

 10. Kan du inte lägga upp en planlösning över hur ni tänkt att det ska se ut efter renoveringen?

 11. Grattis! Maste va en galet harlig kansla. Jag ager inte min bostad har men efter att gatt igenom den extremt byrokratiska processen att hyra business premises sa kan jag mer an tanka mig stressen du kant innan du fatt nycklarna i handen haha… Lycka till med renoveringen!