Skönhet och Make-up – Svaren del 1

Från – Kim

Jag är student och ekonomin kan därför vara lite skral ibland. Vilka skönhetsprodukter tycker du att man ska lägga ner lite mer pengar på och vilka kan man snåla på? Tack för en superbra blogg! Blir alltid glad när jag kikar in här :)

Hej Kim!

Tack, vad kul! Jag tycker att du ska lägga mest pengar på det som är närmast huden. Så en nattcreme som passar din hud och en bra ögoncreme skulle jag nog sätta som prioritet 1. På natten vilar huden och tar bättre upp näring och fukt från cremen och under dagen har man oftast mycket annat på huden.

Efter det skulle jag satsa på en bra rengöring och en dagcreme med spf (eller så kan du köpa till en extra creme med spf). Solskydd är viktigt, men behöver inte kosta skjortan.

Det som jag personligen lägger minst pengar på är saker som ögonskuggor och läppstift. De används inte lika ofta och jag har hellre fler roliga lite billigare ,än en dyr. Det smink som jag lägger lite mer pengar på är foundation, concealer och puder för de är viktiga både för helhetsintrycket och för att det kan påverka huden ganska mycket. Så summan är att lägga pengarna på skönhetsprodukterna och snåla lite mer på sminket. Det finns så otroligt bra budgetprodukter inom smink på marknaden nuförtiden, samla tips från bloggare och kompisar. Ett favorit budgetprodukter är mina ögonskuggor från Barry M, läppstift från Yves Rocher och mascara från Soap and Glory.

Från – Mally

Jag vill typ veta allt du gor! du ser sa himla frasch ut och inte en dag over 23! Men jag ska narrow it down to a few!
Har du ngt bra tips pa bra kroppslotion som inte har massa daliga kemikalier i sig, som ej ar allt for dyr och som racker lange? samt vad anvander du for schampoo balsam och har du ngt leave in conditioner eller hur stylar du haret bara till vardags?
vad anvander du for handkram? och anvander du ogonkram eller liknande? eller bara la praire fukt som du pratat om innan har jag for mig for din hy?
Tack for en bra blogg du verkar sa himla sund och en balanserad manniska! :)

Hej Mally!

Haha, tack gulle dig! Jag använder just nu en kroppsolja från L:A Bruket som är ekologisk, går in i huden bra och luktar gott. Den tycker jag väldigt mycket om, den kostar 269 kr, så det är inte allt för farligt. Annars gillar jag oljor överhuvudtaget, de är dryga och återfuktar bättre än cremer tycker jag.

Just nu använder jag mitt favoritmärke inom hårvård – Redken. Deras serie ”all soft” fungerar väldigt bra för mitt hår och gör det superlent och återfuktat. Jag sprayar alltid in ett värmeskydd innan håret torkar och så kramar jag i lite moroccan oil i topparna. Sen får det självtorka och då får det lite fall och behöver inte någon styling till vardags.

Jag har 4,5 olika märken på mina handcremer, man kan säga att jag är smått beroende. Men den som ligger i väskan är från Laka och är en favorit. I övrig är jag duktig på att använda nagelolja, det är ett väldigt bra tips för att ha fina händer. Smörj in innan du går och lägger dig och låt det verka över natten.

Jag använder hela serien från la Praire, ögon, natt och dagcreme och det funkar himla bra för mig. På morgonen använder jag också clinique even better eyes dark circle corrector som jag är helt beroende av. Superprodukt!

Tack för att du läser!

kram

Tess

Från – Lina

Ditt bästa tips för att få liv i ett jättetorrt och risigt blont hår?

Hej Lina!

Återfukta! Jag skulle börja med en rejäl inpackning med en riktigt bra återfuktande hårmask. Låt den sitta i över natten om du kan! Om inte det hjälper så kan du göra en egen mask av ägg och olivolja. Det kommer att ta en liten stund att tvätta ur oljan, men den ger verkligen en fuktbomb till håret och hårbotten. Sen är det viktigt att klippa topparna regelbundet, annars ser håret bara risigare ut än vad det är. Nästa gång du är hos frisören så fråga dem vad du kan göra för att få bättre kvalitet på håret (låt dem inte sälja på dig massor med onödiga produkter bara) Lycka till!

kram

Tess

Från – Elin O

Hej Tess! Tack för en jättebra blogg!
Hur lägger man kajal/eye liner snyggt? Vilket märke är bäst? Vad använder du?
Vilka frisyrer är på tapetern nu i sommar?
Vad va det du gjorde för behandlingar på huden och hur gick det med det?

Hej Elin O!

Tack fina 🙂 Kajal och eyeliner är väldigt mycket en smaksak hur man vill lägga. Själv gillar jag att till vardags bara lägga lite brun eyeliner med en penna från Make up store i utkanten av ögat, med en liten liten vinge uppåt. När jag går på party kör jag liner runt hela ögonen och drar upp vingen lite längre och gör den lite kraftigare. Då använder jag en gel-liner från Bobbi Brown i svart. Ett bra tips om du inte vill lägga eyeliner på ögonlocket men ändå har definition är att måla insidan av överlocket med en eyelinerpenna. På så sätt ser man inte lika sminkad ut.

Personligen är jag just nu förtjust i utsläppt självtorkat hår med lite fall och om jag ska piffa lite till fest så blir det antingen en frisyr med lite roliga flätor eller stora utborstade lockar á la Hollywood.

Jag har bara gjort ett par lätta microdermabrasions och det är en ordentlig exfoliering av huden. Man blir helt babylen efter och inte det minsta röd, så det rekommenderar jag verkligen om huden ser lite ledsen ut. Jag funderar även på att testa laser på ett par pigmentfläckar jag har, men det kommer antagligen att få vänta till i höst.

kram

Tess

Från – Kim

åh kom på till en fråga! Jag ska på bal snart och undrar om du har några tips kring smink och hår? Det är så lätt att man bara gör det gamla vanliga..

Hej igen Kim! 😉

Det finns så mycket kul man kan göra. Senast jag gick på bal hade jag en raggabillyfrisyr med flätor och lite höjd uppe på huvudet, jag fick otroligt mycket komplimanger för det. Jag tror att man ska tänka lite ”outside the box” och ha kul med sin frisyr. Det är inte ofta man får klä upp sig på det sättet.

Sminket kan du antingen gå väldigt neutral och satsa på fin hud och att highlighta dina bästa drag eller gå all in och sota med kanske en taupe, plommon eller brun skugga beroende på vad du passar i? Eller vad sägs om att gå lite 60-tal? Googla runt lite för inspiration!

kram

Tess

Från – Lina

Tror att du namnde att du hade rabatt for bloggare pa en salong i London? Galler detta fortfarande och vilken salong var det? Anvander du solskydd i ansiktet varje dag och isafall vilken kram och vilken styrka?
Kram

Hej Lina!

Ja, du har 50% rabatt på både peel and Heal och microdermabrasion facial på DR H som ligger på Old York road i Wandsworth Town. Nämn bara bloggen när du bokar!

Ja, jag använder solskydd varje dag. Just nu en solcreme från La Roche-Posay med spf 50, den är som en mjölkig creme och går in i huden direkt. Den går att blanda med din vanliga dagcreme om du vill.

kram

Tess

Från – Linda

Jag undrar vad du använder för makeup redgöring? Och dagliga krämer osv? Tänker du ”ekologiskt”? Eftersom det man stoppar på huden är ungefär som att man äter det har jag läst, och jag försöker tänka ekologiskt även i hudvård men det är såååå svårt..

Hej Linda!

Jag tycker också att det är sjukt svårt med hela den ekologiska biten. Jag skulle gärna använda mer naturliga produkter, men jag är lite för feg för att byta från mina cremer som jag vet faktiskt funkar för mig. Så tyvärr använder jag inte så mycket ekologiska produkter ännu, jag har oljor från L:A bruket, men det är nog det enda hittills. Men jag kommer absolut att tänka mer på det i framtiden när jag testar nya produkter.

Just nu använder jag en rengöring från Biotherm som är för torr hud, en olja från Lóreal och en sminkborttagning från YSL.

kram

Tess

Från – Valle

Hej Tess! Älskar verkligen din blogg, läser inte många men din läser jag varje dag.

Jag undrar vilka produkter du använder till ansikte/kroppen?
När gjorde du din första ansiktsbehandling/ vilka rekommenderar du?
Byter du hudvårdsrutin till sommaren?
Kram

Hej Valle!

Vad kul att du tycker om bloggen, det värmer verkligen!

Jag använder mycket produkter från La Prairie till ansiktet. Det är ett märke som är lite dyrare, men funkar väldigt bra för mig. Annars så rekommenderar jag REN, Biotherm och Clarins som alla har varit favoriter vid någon tidpunkt. En storfavorit är min ansiktsolja från Espa, den är såå skön att massera in i huden efter duschen. Till kroppen användr jag just nu en olja från L:A bruket som är väldigt bra.

Om det är första gången så skulle jag nog rekommendera att gå på en dermalogica behandling eller liknande där de verkligen tittar på huden och kan se vad just din hud behöver. Om du inte har tillgång til det så skulle jag börja med en återfuktande ansiktsbehandling första gången, efter det kan du börja experimentera med portöming, peelings, syror och microdermabrasions. Men det beror helt på hur gammal du är och vad just din hud behöver.

Förr satsade jag på lite lättare cremer och mer gel-liknande produkter på sommaren, men numera kör jag samma produkter året om. Jag använder dock högre solskydd på sommaren (50 istället för 30).

kram

Tess

Från – Julia

1. Vad använder du för ansiktsrengöring/tvätt?
2. Använder du ansiktsvatten? I så fall vilket märke?
3. Vilka är dina favoriter inom peeling och ansiktsmasker?
4. Kan du inte göra ett inlägg där du visar dina favorit produkter till hyn och allt du använder morgon/kväll veckovis mm.
Kram :)

Hej Julia!

1. Just nu använder jag en rengöring från Biotherm för torr hud, en olja från Lóreal och sminkborttagning från YSL. Jag rekommenderar även make up stores sminkborttagning i mousseform. Den är galet bra!

2. Jag har inte använt ansiktsvatten på ett tag, men vanligtvis blir det en från Dermalogica som även skyddar från yttre föroreningar.

3. Mina favoritmasker just nu är Dr Sebagh ”Deep Exfoliating mask” och Sensai ”Silk Purifying peeling mask”.

4. Det kan jag absolut göra, det är på tiden faktiskt!

kram

Tess

Från – Annicka

Hej,
Jag har två frågor till dig:
1, Vilket läppstift använde du på en tidigare bild när du stod under ett körsbärsblommande träd?
2, Vilken produkt används för att få till dina vackra ögonbryn?
Hälsningar, Annicka

Hej Annicka!

1. Det var ett läppstift från Make Up Store som heter ”RedDelicious” med läppglanset ”geranium”, från samma märke, över.

2. Jag använder en ögonbrynspenna från Chanel i färgen ”Blond Clair”. Den är en storfavorit!

kram

Tess

Från – Mia

Hej Tess,
Undrar hur ofta du slingar/färgar din utväxt?
Själv har jag massor av ljusa slingor i mitt mörkblonda hår och blir lite allergisk varje gång jag ser min ”utväxt”. Senast jag slingade utväxten var slutet av mars, och jag funderar på att göra det nu igen? För tiditgt, eller?

Tipps på hur man kan stå ut med utväxten lite längre? :)
Kram :)

Hej Mia!

Jag slingar min utväxt på pricken var 6e vecka, då klipper jag även topparna och vi lägger på en toning för att göra färgen jämn. Jag tror att det är lite väl tidigt att gå oftare än 5 veckor mellan varje slingning, men jag förstår dig. Ett bra trick är att köpa ett torrshampo (batiste tex) som har en ”blond” färg (alltså inte klassiskt vit i pudret utan mer beige) det brukar rädda mig att spraya i lite av den typen av produkt i utväxten den sista veckan. Testa!

kram

Tess

Från – Madeleine

Hej!

Jag undrar vad du tar för vitaminer/kosttillskott? Ungefär hur mycket vatten försöker du dricka per dag? Använder du rengöring med syror i?

Massa kramar!

Hej Madeleine!

Jag äter just nu C-vitamin, Q10, d3, Omega oljor och en tablett som heter brainfood av Patrick Holford. Jag försöker även att få i mig wheatgrass, chia, aloe vera och spirulina så ofta jag kan.

Jag är en väldigt törstig person av naturen, så jag bär alltid runt på en vattenflaska och dricker mycket vatten till måltider. Jag vet inte exakt hur mycket jag dricker, men ett mål är att kisset ska vara svagt gult, då har du druckit lagom mycket.

Nej, jag har inga syror i min rengöring, men däremot använder jag akademiklinikens ”Pure Active serum” som har både glycolic och salicylic acid i sig. Förr använde jag Lórela pure zone med salicylsyra i, det funkar väldigt bra för lite oren hud.

kramar!

Tess

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. när det kommer till att använda oljor istället för lotions så går vilken kallpressad som helst bra! de behöver inte vara så dyra heller, kallpressad mandelolja (50ml) kostar 50 spänn på apoteket medan de har lite större flaskor i hälsokostbutiker (100ml) för en dryg hundralapp. och mandelolja är bra också för håret och för att ta bort smink. funkar jättebra för mig!

  1. Hej Vixen!
   Jag har en flaska mandelolja hemma som jag heeelt hade glömt bort! Nu måste jag testa!
   kram
   Tess