Det blev en soffa…

Foton – Cherryblossom blogRemain simple tumblerMinottiThe Apartment, Desire to inspireRoyal Design.

Trots osäkerheten runt köpet blev det trots allt lite hemshopping i dag.

Jag har, som jag har nämnt tidigare, sparat inspirationsbilder under en lång tid, för att sammanställa i moodboards för de olika rummen och här över ser ni den för vardagsrummet. Mycket grått, vitt och en släng av färg här och där. Jag är väldigt förtjust i grafiska mönster, så jag har en känsla av att det kommer att bli lite sånt med. Tyvärr kommer vi nog inte att slå till på Arne Jacobsens egg, lite över vår budget för tillfället, men den är väldigt fin och vi vill gärna ha en läderstol någonstans i vardagsrummet. Det viktigaste för oss är att få en bra balans mellan det mörka och det ljusa och även att få in lite roliga material och kontraster.

Som med förra moodboarden så kommer jag tyvärr inte ihåg vartifrån bilderna kommer och var dum nog att inte skriva ner det när jag sparade dem. Så återigen hoppas jag på att inte hamna i trubbel för att jag lägger upp dem här. De som jag vet länkar jag och resten, snälla hojta om ni vet vart den kommer ifrån. Rätt ska vara rätt.

Vi gillade verkligen soffan från Minotti som finns på bild i moodboarden, men den låg på över £8 000 och det känns lite för mycket just nu när vi behöver lägga pengar på renoveringen. Men i dag när vi browsade i Selfridges hemavdelning så ramlade vi över den här fina soffan som har rätt mått, vi fick i bra tyg och var på special deal just nu. Både jag och Garth kände i maggropen att det var rätt köp, så vi slog till. Var har dock bett dem om att leverera tidigast om 12 veckor och vi har även öppet köp ett tag i fall att lägenhetsköpet skulle gå åt pipan.

Vår soffa har andra ben än den på bilden och är spegelvänd, men annars är det i stora drag samma. Jag tänkte fylla den med härliga kuddar och så funderar vi på att fråga Garths pappa Owen om han vill hjälpa oss att göra ett passande soffbord till. Vid ett senare tillfälle kommer jag antagligen att byta ut ryggkuddarna mot ett par omsydda större kuddar i samma tyg, så att det blir mer samma känsla som på Minotti soffan.

Här ska vi ligga och titta på många bra filmer!

Bild – Loft Living

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *