Sjukt jobbig dag!

Vilken j*kla dag! Vårt lägenhetsköp blir bara värre och värre.

För att göra en lång historia kort. I går klockan 17.10 får vi ett samtal från vår advokat, som säger att säljaren drar sig ur om inte köpet är genomfört i morgon 12.00 ( i dag). Det är för det första helt sjukt eftersom vi fortfarande väntar på dokument från honom som vi inte kan slutföra köpet innan banken har fått och för det andra är detta ingenting vi hade blivit förvarnade om.

Så i dag gick vi upp väldigt tidigt, lånade en bil och begav oss på jakt efter papper. Jag lyckats övertala min bank att skicka ut hela vår deposit, även fast man egentligen bara får skicka 1/3 av den summan per dag. Det tog många timmar inne på banken, snälla bankmänniskor och mycket pappersarbete, men vi fick det gjort. Därefter har vi suttit på vår mäklares kontor och jagat papper som vi behöver för att slutföra köpet. Papper som säljaren ska ge oss egentligen.

Som tur är Garth kvalificerad inom vissa av byggnadsundersökningarna, så vi kunde göra dem på plats. Men trots allt jobb kan banken inte skicka pengarna till säljaren förrän tidigast nästa vecka. På grund av det får vi världens otrevligaste email från säljaren där han anklagar oss för att inte ha fått ordning på papprena i tid. (papprena som han skulle ha bifogat…). Vissa människor!

Nu är vi helt döda, jag har missat 2 castingar, vi har fått en p-bot och jag är mer stressad än någonsin. Men förhoppningsvis blir lägenheten vår i nästa vecka…

Har ni som har köpt här i UK haft samma typ av upplevelse eller har vi bara råkat väldigt illa ut?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Stor styrkekram!

 2. Usch, låter inte som en rolig dag. Hang in there!

 3. Men gud vad frustrerande det måste vara! Hoppas allt går bra i fortsättningen!

 4. Men usch vad trist!! Människor ibland. Hoppas verkligen att det går bra för er i fortsättningen, kram

 5. i stort sett alla mina vänner bor i uk och väldigt många av dem äger sina lägenheter, (jag har dock bara hyrt!). det låter lite som scam varning med det du beskriver, man kan ju bli scammad i london trots man har papper och allt är påskrivit och man har säljaren uppgifter fotokopia på pass rubbet, polisen gör inte så mycket. så risken finns ju att man kan bli blåst på depositen osv. jag blev scammad på en lägenhet men det var som sagt bara när jag hyrde. men låter inte kul 🙁

 6. Hej! Jag har precis också köpt min lägenhet nyss i London (i nordväst) och jag har vänner som äger många fastigheter och dom varnade mig för massa saker som du går igenom. Mitt gick ganska ok förutom att det tog SEX månader att få igenom köpet! Det var otroligt jobbigt och hela tiden var det ju att man trodde att det inte skulle gå igenom. Så det det 6 långa, dyra och stressiga månader. Men till slut gick allt bra och i slutändan vill ju sälgaren att köpet ska gå igenom också för han har ju också förlorat tid och pengar. han vill nog bara stressa och skrämma er för att påskynda saker och för att han vill att ni ska göra all jobbiga så att han slipper! Det ordnar sig nog. kram!

 7. Hej! Vad jobbigt för er. Tyvärr är det ganska vanligt att det blir som ni just har upplevt. Det är verkligen jättestruligt att köpa fasigheter i UK. Säljare kan verkligen uppföra sig helt hur de vill och det är vanligt att köpet inte går i lås och de drar sig ur (även i sista minuten när man tror att allt är klart. Man önskar att ett handslag gällde som kontrakt. Lycka till och jag hoppas att det ordnar sig till slut. Kram Magda

 8. Nja, låter extra otrevligt du har varit med om men annars, JA! Att köpa bostad i UK är ingen lätt historia, man stressar halvt ihjäl sig. Kan det vara så att säljaren vill dra ut på tiden men anklagar er för att vara bovarna?

  Vi kommer snart gå igenom samma process, plus kanske lite stressigare eftersom vi ska sälja dessutom. Ser inte fram emot det. Måste bara hitta rätta huset först.. vi har säkert kollat på över 30-40 bostäder utan att ha hittat något bra. Går trögt..

 9. Hej Tess! Jag pluggar i London och håller på att köpa lägenhet i Bethnal Green tilsammans med hjälp av mina föräldrar. Det har också varit en mycket utdragen process. Först blev vi jätte stressade när mäklaren sa att dom väntade på OSS för att bevisa alla papper etc, vart jag fick papprerna ifrån. När jag gav dom bara någon dag efter så trodde jag att det skulle lösa sig men nu har det fortfarande gått ca 5 veckor och engligt min advokat visar det sig att säljarna saknar en massa papper och inte oss! Jag trodde aldrig det skulle vara så stressigt och jag vill så gärna få det bekräftat snart så vi kan lägga ner våran deposit. Jag söker jobb i London och kan inte börja jobba heltid om jag vet att jag ändå inte har någonstans att bo över sommaren. aaah förstår din frustration totalt. Jag håller tummarna!! Kram!!

 10. Hej, usch så trist och jobbigt för er.
  Hela processen blir ju lätt ensidig och tar tillvara säljarens intressen på ett annat sätt då mäklaren ju egentligen bara jobbar för säljarens räkning. Verkligen trist som sagt. Hoppas det går bra till slut.

 11. Hej! Vi kopte 2007 men hade inte alls sadana problem. Fast det hjalpte nog att jag jobbade pa en advokatbyra som skotte fastighetsaffarer, sa dom tog liksom hand om allt at mig. Employee benefit, typ. Men aven med "vanlig" advokat hade det nog inte varit lika omstandigt som for er. Fast det kanske var vi som hade tur?

 12. Jag har nyss kopt lagenhet i N1 och det tog ungefar 4.5 manader innan forsaljningen gick igenom. I slutet sa borjade maklaren och saljaren "jaga pa" mig och saga att min solicitor var seg inte gjorde sitt jobb ordentligt. Sa nar jag borjade jaga min solcitor sa sa han att det var saljarens maklare som inte hade skickat information. Man visste inte vem man skulle tro pa! Maklaren ar i slutandan pa forsaljarens sida och dom kan nog sina sma fula trick for att skynda pa processen.
  Jag var aven orolig att saljaren skulle dra sig ur men chansen att dom gor det ar nog ratt liten om man tanker pa hur langt forsaljnings processen har gatt redan,pengar dom har spenderat pa deras solcitor, lagenheten har mest troligt ingen tenant och drar dom sig ur sa maste dom borja om hela processen igen. Hursomhelst lycka till! kanslan nar man far hamta upp nycklarna ar obeskrivlig!