H&M + Maison Martin Margiela – Trying it on

Det här blir ett väldigt långt inlägg så ni får ursäkta mig för det. Men jag vill visa er så mycket från H&M with Maison Martin Margiela-kollektionen som möjligt.

Jag tog som sagt var mig min vän Elin som är 174 cm och en strl 10 och närmare sample storleken än vad jag är med min 166 cm och strl 6-8. De flesta av de här plaggen är i strl 10, så på Elin kan ni se hur de ser ut i rätt storlek. Vi har försökt att testa allting som gick att dra/ta på i pressrummet. Så mest jackor och en och annan tröja. Vi försökte bedöma om de är små eller stora i storleken, material och hur de sitter på.

Det stora halsbandet kändes lite läskigt att spänna på, men det är en snygg färg på silvret och funkar både med min polo och med Elins skjorta. Jag måste erkänna att jag kände mig lite som en oxe, men det är en häftig grej att ha i garderoben.

Den här jacka är trots alla konstigheter faktiskt min favorit i hela kollektionen. Den har speciella ärmar som är olika långa på framsidan och baksidan, den har även de speciella armhålshålen som återkommer i hela kollektionen (det är riktigt skönt med lite luft under armarna).

Men det som fick mig att falla är den fantastiska ryggen och axlarna som gör den galet snygg bakifrån. Jag kan tänka mig att det kommer att bli riktigt snygga streetstylbilder på just det här plagget.

Jackan är nog ganska normal i storleken, men personligen så skulle jag köpa den en storlek större och låta den vara lite oversize. Testa även att låta en färgglad jumper/topp skymta fram i armhålshålen. Ett plagg för den lite modigare fashionistan.

Den här mockajackan såg väldigt speciell ut på galgen, men när den väl kom på så hade den en snygg struktur med mer luft runt axlarna och även här armhålshål. Det svarta som skymtar fram vid axeln är ett resår som går inuti hela bakdelen på jackan. Mockan är lite hårdare och hela plagget är väldigt strukturerat och har små detaljer i form av tryckknappar och en metalltjottamoj som hänger på vänstar axeln, ingen av dem fyller någon speciell funktion vad vi kunde se. Även den här är ganska normal i storleken, men jag skulle välja den så att den satt lite tightare eftersom den är så boxig av sig själv.

En annan favorit är de här hightop sneakersen i cremefärgat läder. Tyvärr var de ingen av våra storlekar, men när jag testade dem så var de ganska hårda i skinnet, men galet snygga.

Jag testade inte ens den oversizade kappan, för den är VÄLDIGT oversize. Även på Elin som är ganska lång så var den nästan lite för mycket. Men absolut snyggast var den bara hängande över axlarna som om det var pojkvännens rock. Den här är tyvärr inget för oss som är petita, men alla långa tjejer bör absolut ta sig en titt då den verkligen är häftig.

Den här jackan är i ett stretchigt material, den är ganska så figursydd och absolut liten i storleken, samplen, 36, passade bra på mig som är mer en 32-34. Så den funkar fint på oss så är lite mindre. Även här hittar vi armhålshålen.

Den här kavajen var lite stor på Elin och ska visserligen vara lite oversized. Den har både ditsydda tråd-detaljer och är som invikt i mitten. Jag skulle gå en storlek mindre för en nättare look eller en storlek större för total oversize, den ”riktiga” storleken ser bara lite stor ut.

Den röda klänningen är väldigt lång och som petite så kommer jag bara att beundra den på andra. För även i min storlek kommer den totalt att släpa i golvet. Det går inte heller riktigt att sy upp den då den skulle förlora strukturen. Så nej, här behövs långa ben. Även på Elin var den i längsta laget.


Karamell väskorna har jag varit riktigt sugen på, så det var kul att äntligen få klämma på dem. De är mycket större än vad jag trodde och ganska så mjuka att hålla i. Det finns en dragkedja på baksidan och det är nästan så att en Ipad skulle kunna få plats där i. Så inte bara en kvällsväska som man skulle kunna tro.

Det plagget jag var mest nyfiken på var ju givetvis den omtalade dunkappan. Ja, det ser faktiskt ut som ett duntäcke, men vad jag inte visste om är att den kommer med ett överdrag om man inte vill köra sänglooken fullt ut. Vad jag inte heller visste var att ärmarna är avtagbara. En duntäckesväst är ju faktiskt nästan ännu coolare. Den är precis så skön som den ser ut och mycket snyggare på än vad jag trodde att den skulle vara.


Den här oversizade polon är precis så fin som jag trodde. Passar alla och detaljerna är ursnygga, en riktig favorit i kollektionen.


En annan oversized jumper är den vita som Elin tyckte väldigt mycket om. Jag personligen såg ut som ett spöke i all det vita tyget. Jag skulle köpa den här tröjan någon storlek liten eftersom den är så himla generös både i längd och bredd, den är även ganska tunn och lite smått genomskinlig om du bär mörka färger under.

Ja, typ världens längst inlägg. Jag har bilder på det mesta så om det är ett annat plagg ni vill se eller undrar över. Säg till nere i kommentarsfältet!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Ååh, har du fler bilder på skorna, såg ju faktiskt väldigt fina ut!

 2. christin

  Vad fin du var i fläta! Och roligt inlägg 🙂

 3. Hur var storleken på den marinblå polon? Velar mellan small och medium.

  1. Hej Anna!
   Allting ska ju vara lite oversize, men jag tror att den är normal i storleken (oversize dock)
   Kram
   Tess

 4. Vart fan är bilderna?!

  1. De försvann tyvärr i bloggflytten är jag rädd.