Only in Afrika

Garths pappa Owen skickade precis över de här bilderna i ett email och alla är från Afrika.

Det är lätt att tro att det här är typ roliga one-offs, men efter att ha spenderat ganska mycket tid både i Zimbabwe och Sydafrika så vet jag att det är så det funkar där nere.

Det finns inte lika många regler och lagar på samma sätt, folk är fattigare och tar vad de har. Men det bästa är att de oftast gör det med ett stort leende, de är väldigt sköna på så sätt. Killarna i bilen är förresten inte alls ovanligt, jag såg det varje dag nere i Zimbabwe. Det öppnade verkligen mina vyer att spendera tid nere i södra Afrika, jag insåg verkligen hur bra jag har det och hur lycklig jag bör vara över mitt liv.

För övrigt har staden Bulawayo, där Garth är uppvuxen, problem med sina avloppsrör. Så någon smart person i regeringen kom på att alla i hela staden skulle mass-spola sina toaletter samtidigt i måndags och på så sätt skölja ut proppen. Det hade kanske funkat, men regeringen glömde att sätta på vattnet…. Tänk på det nästa gång ni spolar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Hej Tess ! Har bott i London en månad nu (varav jag varit i Sverige 2 utav dom 4 veckorna) hur som helst det jag ville fråga dej är vart du brukar shoppa någonstans ? Har mest blivit att jag åker till Oxford street & nu börjar jag bli trött på den gatan. Har du något område du kan rekommendera med en bra blanding utav både billiga & lite dyrare butiker & även där dom vanligaste kedjorna finns ?
  Hade varit väldigt uppskattat 🙂
  Kram

  1. Hej Sofie!

   Jag går gärna till Kings road, Westfield shepherds bush eller High street Kensington. Det är lite mindre folk och roligare än oxford street.
   Vad kul att du bor här nu!
   kram
   Tess

 2. Läste om masspolningen i tidningen för någon dag sedan. Det gäller ju att vara påhittig!
  Min bf jobbar för en sydafrikansk bank och jag har blivit helt galen i gruppen Die Antwoord, är de stora i Zimbabwe med? Älskar att de har börjat bli stora i modevärlden med!

 3. Tusen tack Tess ! Då blir det nog en tripp till ett utav dom ställena i helgen 😉 Kram

 4. Varför plastar dom in ölen med köttet?

  1. Hej Imageme!

   Jag tror att det är meningen att de ska vara en kit.
   Haha!
   Kram
   Tess

 5. Visst är det roligt med folk som har plastflaskor till skor…
  Verkligen något att skratta åt!
  Vad idiotiskt!
  Bara för att du har varit i Afrika och "vet" att det är så så tycker jag inte det är något som är menat att vara komiskt.
  Det är fattigdom du skrattar åt. Tror inte människan har flaskor istället för skor för att vi i västvärlden bakom skärmen ska ha något att skratta åt. Vissa bilder är lite konstiga för oss och visst kan man le åt dem men den bilden med flaskor är inte menat att vara lite crazy fun utan det är ett faktum att det finns människor i världen som inte har pengar att köpa skor (eller mat för den delen) för.

  1. Hej Lo!

   Du inser att min pojkvän och hans familj är från Zimbabwe va? kolla lite bakgrund innan du ger dig på i fortsättningen.
   / Tess

  2. Tess; jag brukar läsa din blogg och tycker den är underhållande så jag har nog förstått att din pojkvän är från Zimbabwe men vad har det med saken att göra? Ger det DIG (eller någon annan vit människa) rätten att skratta åt afrikaner som inte har råd med skor och istället tvingas använda plastflaskor till skor? Eller du tror väl inte att man har det för att det är det senaste i modevärlden?
   Skulle faktiskt uppskatta ett svar då jag faktiskt inte förstår ditt argument om att din pojkvän är från Zimbabwe? Ger det någon automatisk rätt att tycker det är kul då och inte ett dugg smaklöst? Som sagt, tyckte man kunde fatta lite utav Afrikas sätt att funka på några av bilderna (tex den med inpackade köttet och ölen eller där kunder håller i en kyckling på ett matställe, men dom är inte hånfulla mot fattiga, eller hur?) så det är ju inte så att jag inte har någon humor. Men förklara gärna vad du menar med att din pojkvän är från Afrika.

   Mvh Lo – med rötter i Tanzania.

   1. Tess M

    Hej Lo!

    Tror du på allvar att jag la upp den bilden för att nedvärdera fattiga i Afrika? Om du läser texten under så skriver jag att de ”tar vad de har” och just den bilden på flaskorna är precis vad jag menar. Om något så beundrar jag att de är så finurliga.

    Människor som du gör det verkligen tråkigt att blogga. Ni letar efter saker att bita på och bli upprörda över och det är extremt tråkigt. Jag skulle föredra om du inte kom tillbaka hit i fortsättningen för hela den här grejen är helt absurd. Det finns många andra bloggar för dig att irritera dig på.
    / Tess