I’m back!

Haha, ni märkte nog inte ens att jag var borta. det var trots allt bara 24 timmar jag spenderade i Biarritz.

Det snopna är att det ösregnade hela första dagen,  vi satt inomhus i det visserligen otroligt fina huset hela eftermiddagen och kvällen. Det regnade så mycket att man knappt kunde se ut genom fönstret. Så vi åt en stor middag på långbord i den stora matsalen och gick och la oss tidigt istället. På morgonen var min calltime 07.00 i sminket och efter att ha ätit en yogurt i bilen så plåtade vi inne i en av de små städerna. Det regnade inte men det var 12°C, mulet och fuktigt så jag kan ju säga att jag frös en del i mina klänningar och små toppar som de satte på mig. Det roliga var att alla i hela staden gick omkring med baguetter under armen, det är inte en kliché eller myt, de gör verkligen det på riktigt. Inga randiga tröjor dock, men en och annan basker. Så sött!

Vi plåtade nonstop till 12, då vi fick kasta oss tillbaka till huset, äta världens snabbaste lunch och sen åka mot flygplatsen.

Jag skulle inte direkt vilja påstå att den här typen av resor är särskilt roliga, då man i princip bara plåtar och åker hem. Det är bara väldigt mycket restid involverat och extremt lite fritid. Men det är en del av jobbet, så det får man ta. Däremot stör det mig när klienterna eller bokarna tror att det är någon form av lyx för oss att få åka till ett annat land på det här viset. De förstår inte att det bara är jobb och att vi modeller hellre hade plåtat det i hemmalandet så att vi slapp restiden. Vissa klienter vill till och med betala mindre för att modellen ”får en resa”. Gå aldrig på det, du ska alltid ha mer betalt för den här typen av resor än för vanliga studioplåtningar.

De resor som vi tycker om är de där du får vara borta ett litet längre tag och har en eller ett par dagar ledigt, det är då det blir riktigt kul. Bailee är i Mexico och jobbar i 3 veckor för tillfället, det är däremot en resa jag är avundsjuk på.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *