Läskigheter i London

Läs mer på Expressen

Usch, nu händer det läskiga grejer i London igen.

Det är ett gisslandrama vid Tottenham court road, vilket är precis mitt inne i smeten nära Oxford street.

Det är givet att London kommer att ha mer oroligheter än tex Stockholm eftersom det är så mycket större och har så många fler invånare. Men jag tycker tusan att det blir mer och mer och det är som om stämningen i staden har ändrats på senaste. Det är inte så farligt många galningar som den här killen i dag, mer gäng av ungdomar som inte är det minsta rädda för polisen eller att åka in i fängelse. Oftast så slåss gängen med varandra, men titta på London riots hur de beter sig när de får chansen.

Himla trist tycker jag och jag hoppas att olympiska spelen kommer att hjälpa till att rensa upp lite. Nolltolerans som i New York tycker jag!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Nu var det ju en konstig koppling att dra mellan ett scenario som det här och riots i london. Jag jobbar precis vid tottenham court rd och det var obehagligt men det slutade ju bra och polisen skötte sig väl.

  Tycker du målar en mörk bild av "ungdoms gäng" i london, jag bor hackney (där en del av riotsen utspelade sig) och trivs fruktansvärt bra. Många av de stölder och inbrott som skedde under riotsen var på grund av att många kriminella(unga som gamla) såg en chans i kaoset och tog den. Du skrev då någonting i stil med att "Dom som snodde saker var inte fattiga, titta på deras skor (Att dom hade de nya nike skorna eller vad det var)".

  Det har inte slagit dig att man kan ha väldigt dåliga förhållanden och fortfarande se moderiktig ut? Jag känner barn som har det riktigt dåligt hemma och i skolan men som lyckas få tag i ett par fina skor ändå, för att vi lever i ett sådant konsumtionssamhälle att för dessa unga blir det lika viktigt med mat på bordet som att ha den senaste mobiltelefonen. Och det är inte bara deras fel.

  Status blir lika viktigt som något annat, och för många av ungdomarna blir det en ond cirkel där man gör dåligt ifrån sig i skolan (man kanske inte har böcker eller en föräldrar som kan hjälpa en hemma), man får inte i sig tillräckligt näringsrik mat, man har ingen fritidsgård som uppmuntrar en till ens intressen, man börjar hänga omkring för att man inte vill gå hem osv osv.

  Alla har inte förutsättningar för att bli drivande unga människor med ambitioner. Och har man det väldigt illa ställt själv och när man försöker söka hjälp bara får Nej Nej Nej överallt, då kanske man tappar tron på livet lite och inte bryr sig om man åker dit för att ha försökt sno ett par snygga skor. Lite som den här mannen idag som försökt gå den där jobbkursen 3 gånger och bara misslyckats, det han gjorde kan inte rättfärdigas men är det inte något skevt med ett system som får människor att må såhär dåligt?

  Jag vill bara att du ska tänka mer nyanserat i dina analyser av saker och ting. Och det är rent ut sagt hemskt att säga att Olympiska spelen kommer Rensa Upp, tycker du att det att bra att dom "rensar upp" kring mile end och flyttar ut familjer som jobbar och har barn som går i skolan i området 2 timmar öster om london så de kan sälja deras lägenheter dyrt?

  Vore jätteintressant om du utvecklade dina resonemang mera så kan vi debattera! X

  1. Hej Lisa!

   Du blander nog ihop saker som har blivit sagda av mig och av andra. Sen tycker jag att du läser in alldeles för mycket i det här inlägget, lugna ner dig en smula och ta det för vad det är. Jag hoppas enbart att de ska få ner kriminaliteten i London, thats it. Du kanske borde skapa en blogg och ta upp de här ämnena som du uppenbarligen brinner för?
   Det är en sak att argumentera på rätt sätt och en annan sak att provocera fram en debatt.
   Kram

   Tess

 2. Jag är lung som en filbunke 🙂 Och ditt sätt att skriva kan ju för mig verka som en provokation, och åt andra hållet. Jag gillar bara att ställa frågor, har ingen agressive tanke bakom det, men man måste ju få skriva med lite "punch" utan att det blir bortviftat som att man försöker bråka. Vill jag bråka känns det här ju inte som rätt portal.

  Jag tycker det är jätteintressant att läsa din blogg, ibland känns det som om vi bor i två helt olika städer just för att vi ser saker på så olika sätt. Men det behövs ju att man ser det ur andras ögon då och då,

  Ha en fin fredag nu! xLisa

  1. Hej Lisa!

   Jag förstår vad du menar. Jag vet att mycket av det som händer politiskt här i London är fel, men jag känner tyvärr även att jag inte är tillräckligt insatt i ämnet för att kunna ha en riktigt genomtänkt åsikt. Som du säger, jag uttrycker väldigt sällan den typen av åsikter här i bloggen eftersom det känns lite som att öppna Pandoras ask, då det finns så mycket att diskutera om inom det här ämnet.
   Det är bra att du är involverad och vet mer om ämnet än vad jag gör och det är säkert sant att vi ser helt olika delar av London. Jag menar allvar med det där om bloggen, då det är en blogg som jag skulle läsa, det skulle vara intressant att se alla de här frågorna ur ett annat perspektiv än mitt eget (Som kan vara lite rosaskimrande i många fall).

   kram

   Tess

 3. hihi, du har skriv läs mer på Aftonbladet men länkat till expressen 😉

  1. Hej Julia!

   Jaa, men det har jag ju.. ha ha!!
   Tack för att du såg det, jag är lite trött i dag.

   kram

   Tess

 4. Håller med Lisa. Jag bor också i London och reagerar när du inte gör en djupare analys av situationen. Det är extremt tufft att vara ung i London idag. Alla har inte samma förutsättningar som vi har haft. Det handlar om politik, inte elaka barn.

 5. Jag bor ocksa i London och haller med bade Malin och Lisa.

  Om man sjalv bor i ett fint omrade och tjanar bra med pengar ar det svart att leva sig in i hur det ar att bo i den har staden med lite pengar. Jag ar student och kanner saledes en massa studenter/unga manniskor utan jobb, och det finns en massa saker for oss att bli forbannade pa. Till exempel hyressituationen som ar under ALL kritik. Jag bor i ett hus vars badrum ar fullt med svartmogel. Det finns bara en flakt som hyresvarden inte ville byta ut for att det skulle kosta for mycket. Detta betalar vi alltsa £350/man far, och jag vet flera andra som har annu varre situationer med sina hus. Det finns mer eller mindre NOLL skydd for hyresgaster, bara en massa skydd for hyresvardarna, som dessutom tjanar rena formogenheter pa oss, utan att bry sig ett jota om var hals – d.v.s. grundlaggande saker. Har du nagonsin sett ett council house inuti? Jag har, min kompis bor i ett, och jag har helt arligt inte sett nagot varre – och da ar deras lagenhet riktigt nice jamfort med manga andra council flats.. Var council hjalper inte till med NAGONTING, de far finansiera all forandring sjalva fastan hans mamma ar sjukpensionar och han ar arbetslos. Lagg till rasism, daligt med pengar fran councils till praktiker och skola for unga, en central government som ar vardelosa och inte bryr sig om fattiga manniskor och du far en hel del frustration. Jag tyckte ocksa att det som hande forra aret var fruktansvart eftersom jag inte forstod battre da. Hur har jag sett med egna ogon hur uselt det kan vara och forstar utan tvekan varfor det blev som det blev. Men da regeringen i det har landet bestamt sig for att kasta folk i fangelse istallet for att ta hand om dessa omraden sa ar det bara en tidsfraga innan det hander igen. Jag foresprakar inte vald, men jag tycker helt klart att det ar vad regeringen behover for att inse att folk inte kommer acceptera att goras hemlosa och skitas i hur som helst.

  Sen tycker jag att ditt svar till Lisa ar ratt trakigt. "Lugna ner dig en smula … skaffa en blogg" – det handlar val kanske mer om att du uttrycker dig om saker du inte forstar, och det ar klart att du har ratt att ha en asikt, men nar det galler sadana har laddade saker sa kommer man att fa mothugg. Det betyder inte att man ar aggressiv, bara att man vill informera. Ja, det ar trakigt med vald, men det finns inte sa mycket annat att gora an revoltera nar makten struntar i dig. Tyvarr ar det nog inget ni har sa mycket erfarenhet i Fulham, dock.