Ivory lodge in Hwange

Det coolaste stället vi bodde på under hela Zimresan var på Ivory Lodge i Hwange.

Här bor du inte i en vanlig stuga, ett hotellrum eller ens ett lyxtält. Nej här bor du uppe i en trähydda bland träden.

Det finns inga fönsterglas och ingen dörr utan allting är helt öppet. Men för den sakens skull är det inte ett tortfigt boende, nej du, man har både toalett, dusch och ett massivt badkar. Sängen är stor och väldigt skön och myggnätet håller alla oknytt borta. I Ivory lodge bor du mitt i naturen, här finns det inga speciella parker som har någon form av inhängnad, nej här springer det runt elefanter och lejon som är totalvilda och rör sig över hela landet fritt. Det enda som finns som skydd är ett elektriskt stängsel som omger själva hotellet och som de förklarar där så är det ingen större match mot en elefant som har gett sig tusan på att komma in.

Men det coolaste av allt är nog att de har ett vattenhål precis vid hyddorna. Så du kan ligga i badet med ett glas vin i handen och titta ut genom ditt fönster utan fönsterglas och se elefanter som badar bara några meter längre ner. Det är en helt sjuk upplevelse!

I Hwange hade vi våra bästa game drives och vi såg mest och coolast djur här. Men det kommer jag att berätta om i ett separat inlägg. Ivory lodge är lite dyrare än vissa av de andra hotellen, men alla mål mat och en game drive är inkluderade i priset. Det kostade $175/natt per person (Om vi minns rätt). Men det var verkligen värt det speciellt eftersom maten var helt fantastiskt god och vi såg allt från vilda lejon till en gepard och president flocken som består av över 150 stycken elefanter på deras game drives.

Jag bara måste komma tillbaka till Ivory lodge igen, det var så himla häftigt och trots att vi inte hade några fönster eller dörrar så sov jag som en riktig liten prinsessa!

Om ni vill bo här under en eller flera dagar under er resa i Zimbabwe så bör ni maila – manager@ivorysafarilodge.com och nämn att ni har läst om Ivory lodge på min blogg, så får ni ett extra bra rum och ett bra pris.

Huvudbyggnaden där man äter och kan titta på tv och ta ett par drinkar i baren. Uppe till vänster har ni det mysiga tvrummet. De har givetvis även en pool och ett bbq område.

Här kan man sitta på kvällen framför lägerelden med ett glas vin, snacka goja och titta på djuren som besöker vattenhålet.

Vårt lyxiga badrum, här låg vi i badet på kvällen och tittade på de vilda djuren

Så här nära är vattenhålet, coolt va? På natten lyser en stor strålkastare upp så att man kan se alla djuren ordentligt. Nere till vänster finns det även en liten hydda som kallas ”The Hide”. den ligger gömd precis nere vid vattnet och om man är riktigt tyst när man sitter där nere kan man komma jättenära djuren som kommer för att dricka och bada.

Här serveras alla måltiderna. På kvällen gjorde de en jättestor bbq med massor med gott grillat kött och annat gott.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. hannah plogell

    weiii där var jag förra året. bästa minnet från hela zimbabwe resan, jag vet precis vad du pratar om 😉