Lionfeed i Antelope Park

En av de absolut coolaste sakerna jag någonsin har sett är när de matar lejonen i Antelope park.

De har massor med lejon som är uppdelade i olika grupper beroende på vilka personligheter de har. De tar en bra jägare, ett par som följer, en stark hona osv så att gruppen ska bli så dynamisk som möjligt. Målet är att dessa lejon som är födda i parken till slut ska bli redo att släppas ut i det vilda som en välfungerande grupp.

Varje grupp blir matade var 5e dag och man kan komma och stå på andra sidan stängslet när lejonen får mat. Saken är den att lejon inte bara går fram och tar en liten munsbit och går iväg, nej de jagar fram till köttet och slåss om det som galningar. Så där står man på andra sidan fängslet bara några centimeter från allting och få se hel kalaset.

Vi fick se två olika flockar få mat och det är över på bara några sekunder. De kör in köttet, lägger det vid stängslet, öppnar dörren till en närliggande inhägnad och där kommer lejonen i full fart. De har sina olika rangordningar och de som är lägst i rang får komma och äta sist, men de första 4-5 stycken sliter och slåss om de största bitarna. Det luktar riktigt illa om köttet och jag hade en bloddroppe i pannan från när de slet sönder de döda kossorna, man står verkligen så nära. Väldigt maffigt!

Visste ni att ett lejon bara behöver slicka på en människohud 3 gånger för att huden ska gå sönder? Så vassa är deras tungor. Jag har väldigt mycket mer respekt för lejon nu efter att ha sett det här vill jag lova.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. fantastiska bilder!! vad har du för kamera???

  2. Haller med, ser riktigt coolt ut.

  3. OOOH vilka underbara bilder!!! Elefanter är så coola djur… ha det fortsatt jättebra på er resa! kram

  4. Oooh, va häftigt! Mäktiga djur.