Elefantritt i Antelope Park

Jepp, vi red elefant den fösta dagen i Antelope park!

Jag har bara ridit Indiska elefanter tidigare och de är mycket mindre än de Afrikanska. Jag har även hört att det är extremt svårt att tämja Afrikanska elefanter, så jag förväntade mig inte alls att det skulle gå att rida elefant här nere. Men där hade jag fel!

Det var mycket läskigare att rida Afrikanska elefanter än Indiska, man sitter så mycket högre upp och det går mycket fortare. I Thailand fick vi sitta i en korg på ryggen, men här satt vi rakt på ryggen med bara två små handtag att hålla i oss med. Elefanterna var väldigt duktiga och väldresserade, så jag blev aldrig rädd, så det var väldigt kul. De fick stanna och mumsa lite på blad och gräs lite då och då och bor vanligtvis inne i naturreservatet när de inte blir ridna eller tränade.

Vi hade en hel timma på de här jättarnas ryggar och vi gick runt inne i parken och tittade på djur och matade elefanterna små pellets genom snablarna. Det var 4 elefanter i den här flocken, 3 tjejer och en kille och de är alla 22-23 år gamla. I elefantålder betyder det att de inte ens är könsmogna ännu utan fortfarande för unga för att ha bebisar. När de blir 25 år så kommer killen att bli parad med alla honorna och förhoppningsvis blir det elefantbebisar till parken.

En av de bästa grejerna med Antelope park är att det handlar lika mycket om att föda upp och ta hand om djuren än att visa upp dem för turister, de har olika program för alla de olika djuren och låter dem vara så naturliga som möjligt. Elefanterna går till exempel aldrig på turer utan att hela flocken följer med, så vi hade två extraelefanter med skötare på vår tur.

När de är lediga så går de runt i lägret och äter upp allt ogräs, badar i sjön och leker. Jag har massor med fina bilder från när de är lösa som jag ska visa er lite senare.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Gud vad häftigt! En av mina största drömmar är att få åka på safari i Afrika, någon gång så..:)
    Ni ser ut att ha det alldeles underbart!