Hemläxa!

Det är många av er som inte riktigt verkar förstå varför Garth och hans familj lämnade Zimbabwe för 12 år sedan och varför de inte har kommit tillbaka. Det verkar även vara många som inte har så jättebra koll på det politiska klimatet här nere och vem det är som har makten här.

Så som en liten hemläxa så tänker jag be er att leta upp och se filmen ”Mugabe and the white African” .

Genom den filmen kommer ni att få lite mer inblick i vad som har hänt i Zimbabwe de senaste 12 åren. Allt som har hänt innan dess är givetvis även det intressant att kolla upp och googla. Men den här filmen visar specifikt varför familjer som Garths familj var tvungna att lämna landet.

Jag måste nog vara den enda bloggaren som ger sina läsare hemläxa, men jag lovar att ni kommer att förstå hela min resa och allting jag skriver om här nerifrån så mycket bättre. Det är värt det!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Jag var tvungen och kolla på dokumentären direkt. Och herregud vad den berörde! Hur det står till i Zimbabwe har gått mig helt förbi, såsom det troligtvis har gjort för de flesta. Läste senare på Wikipedia att farmen är bränd till grunden och att Mike Campbell dött till följd av tortyr. Så himla hemskt!

    Kan inte Garth eller du skriva om hans och hans familjs upplevelser? och hur han ser på det hela (i stora drag) och uppdatera oss lite om hur läget är idag. Det skulle vara så himla intressant och jag skulle uppskatta det massor!

    Hoppas eran vistelse är bra trots läget i landet! Ta hand om er och god jul!