Nussarna!

Om du tycker om hundar och vill se något som är både väldigt sorgligt och väldigt fint så tycker jag att du ska titta på den här filmen. (Varning för en liten tår)

Fy fan för djurförsök alltså! Jag tycker att vi lovar här och nu att aldrig köpa produkter som är testade på djur. Inte bara slutprodukten utan alla ingredienser! Jag har varit noggrann med det i flera år, men nu ska jag tusan titta ännu bättre på allt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Vilket sammanträffande! Min klass aka analysera en dokumentär i skolan och jag valde dunindustrin, vilken också är hemsk!!! det värsta är att de svenska företagen säger att dunet inte kommer ifrån levande fåglar!! Ta gärna en titt men var beredd på att gråta även här: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kalla_fakta?title=kalla_fakta_del_1_-_dun_till_varje_pris&videoid=729261 bra att du tar upp såna här viktiga frågor ! 🙂

 2. Ingrid Lindmark

  Här finns en lista över icke-djurtestade produkter:
  http://www.forskautandjurforsok.se/djurforsok/exempel-pa-djurforsok/kosmetikatester/lista-kosmetika-inte-djurtestats.php
  Forska Utan Djurförsök arbetar för att djurförsök ska ersättas med moderna djurfria metoder. Stöd gärna!

 3. Hej Tess!

  Som djurvän och blivande veterinär både värmer detta mitt hjärta och gör ont i mig. Jag har praktiserat på ett forskningsinstitut i Göteborg nyligen och det har varit otroligt lärorikt. Jag vill bara säga att det inte är så här överallt, särskilt inte i Sverige!

  På "mitt" forskningsinstitut gjorde vi mest försök på möss, men även på hundar. Som en otroligt hundkär människa fick jag ont i magen när jag hörde att de utförde försök på sådana intelligenta djur som hundar. Men jag blev positivt överraskad. Hundarna (6st labrador-blandningar, tikar) var otroligt pigga, glada och hade alla sina egna namn. Inga koder eller sifferkombinationer här inte. De umgicks med djurvänner (alla som arbetar där älskar verkligen djur) 8 timmar om dagen, vilket är fler timmar än vad många vanliga sällskapshundar får tyvärr.
  De hade en stor yta inomhus som de fick röra sig fritt på, full med soffor, filtar, kuddar och leksaker. De hade en rastgård uppe på taket med gräs och en stor grusgård på innegården med en agilitybana.

  Även forskningshundar drabbas ju av vanliga åkommor som sår, fästingar och hot-spots, när detta inträffade fick de direkt hjälp av veterinärer, som förövrigt kollade till och lekte lite med dem varje dag.

  Dessa underbara hundar används i försök för tandproteser. Det innebär att de då och dö söver hundarna för att ta ut några tänder (de började med moralerna, längst bak) och sedan sätter de in tandproteser.

  En annan sak som kan vara intressant att veta är att man inte får utföra djurförsök för kosmetika- eller hygienprodukter i EU längre. Man får endast använda sådant som redan har testats (innan lagen infördes). Tyvärr är detta fortfarande lagligt i USA.

  Jag vet att djurförsök låter vidrigt i teorin, men jag önskar att fler läste lite mer om det innan de uttalar sig om hur hemska alla är som arbetar med djurförsök osv. De allra flesta arbetar med det för att kunna göra en skillnad, det är ju bättre att djurvänner arbetar med djuren än att forskare som bara bryr sig om siffror som inte ens kan hantera djuren korrekt gör det. Jag menar inte att du säger något dumt, jag tycker tvärtom att det är jättebra att du uppmanar folk att inte köpa djurtestade produkter!

  Jag har själv planerat på att arbeta med djurförsök i framtiden, just för att kunna göra en skillnad för djuren. Men jag hoppas verkligen att när jag ska ut i arbetslivet, att det inte finns några jobb för mig på den marknaden. Att det inte ska behövas några djurtekniker eller forskningsveterinärer, eftersom att alla djurförsök förhoppningsvis har blivit ersatta då.

  Så gör som Tess, köp inga amerikanska/asiatiska djurtestade produkter! Together we can make a difference! 🙂

  Haha oj, nu blev detta superlångt! Vill bara tacka för en fin blogg också, har läst den ett bra tag 🙂 Kram på dig!

 4. Glömde förresten att säga en sak! Inte de hundarna som jag tog hand om, utan de som var med i försöket innan, fick långa härliga skogspromenader nästan varje dag. Hundarna älskade det och det var skönt för personalen att få komma ut och röra på sig också – en win-win situation helt enkelt!
  Tyvärr så kom en dag ett gäng aktivister och attackerade personalen som var ute med hundarna och släppte även lös en eller två hundar. Förutom att man inte vet vart dessa hundar tog vägen (det var mitt i vintern kan tilläggas…) och den traumatiska upplevelsen för personalen, så kostade detta anläggning mycket pengar. Pengar som hade kunnat användas till nya tuggleksaker åt hundarna, finare spån åt kaninerna eller en ny klätterleksak till katterna. På grund av detta har de 6 härliga labrador tjejerna aldrig fått ta en skogspromenad, det är inte värt risken.

  Försöket var tvunget att avbrytas och man fick köpa in 8 nya hundar.

  Så j*kla onödigt!!! Tänk innan ni handlar people!

  Kram