Mina favoritklubbar i london

Det är många av er som frågar om mina favoritklubbar här i London, så jag tänkte att jag gör ett inlägg om dem.

1. Cuckoo – En kul och lite fancy klubb inne vid Piccadilly Circus. Det är till Cuckoo som många artister och andra kändisar går när de ska festa, det blandat med några bankers, modeller och unga killar med mycket pengar. Det finns en övervåning som är lite lugnare och en nedervåning där man dansar järnet till de duktiga Djsen. Hög kändisfaktor, dyra drinkar, bra musik, mycket dyra designerkläder men bra för networking och hög raggfaktor.

Att komma in är lätt om du är välklädd och tjej, medan som kille behöver du vara välklädd och ha pengar. Om du vill vara extra säker på att komma in så kan du alltid ringa klubben på dagen och be om att få stå på listan.

2. Boujis – Jag har gått på Boujis alla år jag har bott här i London. Det är en gammal favorit som har hängt med och som inte har förändrats mycket. Här hittar du allt från rugbyspelare, till Lindsey Lohan och prinsessan Beatrice of York. Det är litet och mysigt med en enda stor bar och ett mindre dansgolv. De har oftast bra djs och det brukar bli riktigt bra drag efter klockan 24.00. I baren står min svenska vän och favoritbartender Jonas och mixar watermelon martinis hela kvällen. Till Boujis går du inte direkt för att ragga, utan mer med ett gäng som du vill hänga med.

Klubben ligger precis mitt i South Kensington och det går att komma in genom att köa. Du måste givetvis vara välklädd, så inga sneakers på killar. Samma sak gäller här, om du är orolig, ring på dagen och se om du kan få stå på listan. Det skadar inte att försöka.

3. The Box – Detta är en väldigt udda och speciell klubb. Om du inte vill se nakna tjejer i rockringar i taket, dansare som i princip har sex på scenen eller att en snubbe med gristryne ska spruta vatten på dig genom rumpan, så tycker jag inte att du ska gå dit. Om du däremot tycker att det låter helt galet och kul, så är det en riktig upplevelse. Jag skulle kunna dela mitt tjejgäng i hälften, där ena halvan ÄLSKAR Box och andra halvan HATAR Box. Men det är det som är meningen, dit går man för att förundras helt enkelt.

The Box är svårt att komma in på, det är nästan omöjligt för någon som inte har kontakter där inne. Om ni hittar det (det är bara en dörr i en vägg i mitten av de värsta kvarteren i Soho) så är det värt att köa, be snällt och vifta med ögonfransarna. The box är något heeelt annorlunda.

4. Le Baron – En nyöppnad klubb mitt i Mayfair som inte riktigt är som en typisk Londonklubb. Det känns lite som om att man har klivit ned i en rockklubb i LA på 50 -talet. Det är band som jammar, servitriser i snygga outfits, mörkt och lite hemligt.

Baron har inte öppnat ännu, men det är meningen att det inte alls ska vara svårt att komma in. På övervåningen finns en vit clean restaurang och en trappa ner händer det helt andra grejer. Jag har en känsla av att jag kommer att befinna mig på Le Baron många nätter, jag har bara varit där en enda gång hittills, men i like it!

5. Maddox vip rum – Maddox som ligger precis off Regent street är i sig är inte en bra klubb, men när man går in genom köket och hamnar i ett stort viprum, ja då blir det med ens en helt annan femma. Här inne går dekoren i vitt och atmosfären är mycket bättre, det är bra musik och det är inte heller knökfullt, vilket alltid uppskattas.

Att komma in på Maddox kan du göra genom att köa, in i vipen är svårare. Det gäller att prata med rätt personer och blinka med ögonfransarna. De flest som går till Maddox vet inte ens om att vipen existerar.

Var välklädd och inte för full, så har du en chans.

Andra bra klubbar är Whiskey Mist, Kensington Roof Gardens, Raffles.. etc .

Fyll gärna på nere i kommentarerna om ni har en favoritklubb här, det finns ju så många.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Roligt inlägg! Kul att du faktiskt läser och lyssnar på kommentarerna, gör att jag gillar dig ännu mer! Har bara en fråga, kommer man in även om man bara är 18? Är det många klubbar med 21 årsgräns? PUSS

  1. Hej Ida!
   Nä, jag har aldrig blivit leggad här i London och det verkar inte finnas några direkta åldergränser för tjejer.
   kram
   Tess

  2. Det beror på! När jag först kom till London zom 21-åring för 1 ½ år sen, hängde jag med folk i min ålder och äldre. Med eller utan connections så hade jag aldrig problem med att komma in någonstans. Efter några månader så blev mina bästa vänner några 19-åringar, och helt plötsligt så kom vi inte in på klubbar som Aurora, Jalouse, Cuckoo, och Boujis längre. Och blev även nekade på vissa barer där det var 21. MEN, det finns alltid undantag. Om man är snygg, inte för full, och kommer dit TIDIGT så brukar de släppa in en ändå. För om klubben/baren är packad, då är du oftast körd. Varför ta in ett gäng fulla 19-åringar när du kan ta in ett gäng fulla 21-åringar? Och glöm inte klackar, tjejer kommer inte in utan dessa på fancy pancy places…

 2. Tack för en bra blogg och ett intressant inlägg. Själv tycker jag att det har varit väldigt användbart att vara med i asmallworld-nätverket, i synnerhet sedan jag flyttade till London. Genom deras hemsida kan man skriva upp sig på gästlistor, anmäla sig till events där det bjuds på gratisdrinkar eller möjligheter att nätverka (för dem som är intresserade av det. Framförallt när man är nyinflyttad och ännu inte har så mycket kontakter tror jag att något som asw är ovärderligt, så det är mitt tips till dem som inte provat det

  1. Hej!
   Hur gick du med i nätverket, hade gärna velat gå med men känner inga som kan skicka en invite till mig. Tänkte om det finns något annat sätt?

   1. Tess M

    Hej Karina!
    Vilket nätverk är det du menar?
    kram
    Tess

 3. Plötsligt fick jag lust att åka till London och clubba!

 4. Oj är det Chase Crawford på första bilden? 😮

 5. hur är jalouse?? ska fira nyår där i år

  1. Hej!
   Jalouse är helt ok, det beror mycket på vilken kväll man går. Nyår blir säkert jättekul!
   Kram
   Tess

 6. ja för tusan, är det chase?!

  1. Hej S!
   Ja det är Chase.
   kram
   Tess

 7. Ligger inte The Box i Soho i NY? 😛

  1. Hej Malin!
   Jo, den första ligger där och den andra ligger i Soho här i London.
   Kram
   Tess

 8. Luxx?

 9. Hej,

  Jag undrar varför du inte har nämnt Tramp? Jag älskar den klubben..

  kram Catja

  1. Hej Catja!
   Jag gillar Tramp, men för det första är det nästan bara svenskar där ( kanske inte så kul för de som hälsar på) sen kan det vara väldigt svårt att komma in om man inte känner eller är en medlem.
   Kram
   Tess

 10. Hej Tess!
  Någon erfarenhet av en klubb vid namn Public? Har hört gott om den nämligen!
  Kram

 11. charlotte

  nu är det ett par år sen jag var oi london, men jag och min kompi gick alltid till strawberry moon, som jag har för mig ligger på regent street/picadilly? (inte säker, men det är inte långt ifrån hörnet där stora topshop och hm ligger, nerår picadilly cirkus, emellan där alltså. man får ofta köa ett tag för att komma in, men väl inne är det bra dag och kul stämning och man hittar alltid trevlit folk att prata och dansa. många engelsmän som går dit och trevliga bartenders, , stort dangolv. bra danmuik. ett ganska stort ställe. någon mer som har varit där?

  1. Du måste vara den första jag hör säga något positivt om det stället. Eller så kanske det var bättre för några år sen. Första och enda gången jag var där var för knappt ett år sen och jag sätter aldrig min fot där igen.

  2. Hej Charlotte!
   Jag har faktiskt aldrig hört om det stället.
   Kram
   Tess

 12. Bor i London sedan tre år tillbaka och jag tycker att det finns en hel del roliga klubbar i området Clapham common. Maddox har jag varit på ett par gånger, men känner att det mest är ett ställe att visa upp sig på. Väldigt ytligt, men vilken klubb är inte det?
  Sketch är ett as ballt ställe som ligger väldigt nära Maddox, det kan jag varmt rekomendera. Du måste vara välklädd.

  1. Hej K!
   Jo men Sketch är väl mer än bar än en klubb? Bar och restaurang. Jag tycker att det är väldigt hit and miss med klubbarna i Clapham och inte direkt det jag skulle rekommendera för de som är här och besöker.
   Kram
   Tess

 13. Du glömmde nog londons bästa members klubb :white CHINA

  1. Hej Virre!
   Nä, China White skulle jag inte direkt rekommendera. Det var kul för många år sedan i orginallokalen, men nu känns det sådär faktiskt. Men smaken är som baken…
   Kram
   Tess

 14. vad tycker du om luxx och amika?

  1. Hej Ellinor!
   Jag har bara varit på Luxx en gång och då var det sådär, men jag vet att några vänner går dit ganska ofta och tycker att det är jättebra.
   Amika var bra för ett par år sedan, numera skulle jag inte gå dit.
   kram
   Tess

 15. bra klubbar som jag gillar är nog warehosue och fabric ,sjukt grymma underground klubbar. "no expensive cocktails, just a good sound system and great crowd."

  xx

  1. "And lots of drugs".

 16. Tycker Jalouse förtjänar att vara med på listan.

  China White & Movida också.

  1. To be fair, det är ju ändå en lista över Tess favoritklubbar. Inte en klubbguide över de bästa i London… Jalouse är en "members only"-klubb, säger dem. Bullshit, så mycket white trash så det finns inte! Kan inte tänka mig att någon skulle betala för att vara medlem där China White, är en "om jag inte kommer in någon annanstans". Jag har hört att den brukade vara bra för några år sen. Times changes… Movida har jag däremot aldrig hört talas om, ska kollas upp!

  2. Hej D!
   Nja, alltså Movida är faktiskt inte bra längre, inte heller China White. De var ok för ett par år sedan, men nu skulle jag inte rekommendera dem.
   Jalouse är däremot helt ok.
   Kram
   Tess