Spara, inte Slösa!

Nu ska jag vara så himla duktig på att spara och inte slösa fram till vi åker till Zimbabwe.

Ett av mina största problem är inte att jag köper en massa dyra stora saker, utan tvärtom, det är på de billiga småsakerna som alla pengarna verkar hamna. Jag är ganska duktig på att tänka igenom mina stora köp och inte impulsshoppa allt för mycket. Men när det kommer till småsaker som små skönhetspryttlar, luncher ute, småsaker till hemmet etc ,så tänker jag att det är så små summor att det inte gör någonting. Det är först när jag går in i min budget och faktiskt lägger ihop allting som jag ser hur mycket jag egentligen spenderar och det är inte kul. För jag har hellre en dyr sak som går att sälja vidare på ebay än en massa småkrafs som jag egentligen inte behöver och som är helt värdelöst nu.

Speciellt just nu då jag sparar till att göra roliga saker i Zimbabwe, till Prada väskan samt att jag slänger in så mycket pengar jag bara kan in på lägenhetskontot eftersom jag förhoppningsvis äntligen kommer att köpa något eget här i London i vår. Det gör mig arg på mig själv att se att jag slösar pengar på så extremt onödiga saker.

Men vet ni vad det mest onödiga är? Jo, alkohol! Det är i princip ett gift för kroppen som kostar väldigt mycket pengar och det är så lätt att förbise vad en drink eller ett glas champagne kostar. Varför lägga en massa pengar på champagne ute när jag har en hel hylla full med flaskor här hemma som jag aldrig rör? Så nu istället för att alltid gå ut när vi har tjejkvällar, ska jag försöka bjuda över tjejerna till mig istället så kan vi dricka ett par glas champagne och snacka här hemma innan man går ut och på så sätt slippa köpa flaskor som kostar dubbelt så mycket ute.

Eller varför inte köra alkoholfritt? Det går faktiskt att umgås utan att dricka alkohol, även om vi blir pepprade av att tjejkvällar måste innehålla vin eller champagne från tv, tidningar och reklam! Då slår vi två flugor i en kväll (hehe) bra för hälsan OCH mycket billigare. Jag kanske borde bjuda hem tjejerna på hemmagjort afternoon tea istället? Jag som älskar att baka!

Summan av kardemumman är att jag måste bli bättre på att ta ansvar för mina små onödiga utgifter. Det går inte att äta ute varenda dag om jag vill köpa en fin lägenhet här i London, jag vill istället spara vardenda liten pundare och hoppas på att få ett bättre lån i vår.

Oups… betyder det här att jag börjar … ve och fasa… att bli vuxen och MOGEN? (Är det så pappa?)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Önskar det fanns en "like"-funktion för blogginläggen här på stureplan, i så fall hade jag tryckt "like" för detta inlägg 🙂

  2. Fast det är ju så kul att köpa de där småsakerna… 🙁

    Är väldigt nyfiken på vart ni ska köpa lägenhet? Vi går i samma banor fast vi vill sälja två lägenheter (en i stockholm och en i London) och köpa hus här i London. Vi tänker tom på skolor till de kommande barnen. Se på mogen va! (tror vi är i samma ålder, ansvarstagande kommer säkert med åren..)