Roliga grejer i Zimbabwe

Vi håller precis på att boka alla roliga aktiviteter som vi ska göra runt nyår i Victoriafallen.

Här över är listan som vi ska välja från och jag tror att det kommer att bli;

– Lion walk – Det är som en safari till fots, men med tama lejon.
– Gorge swing – En gunga som hänger mellan två klippor
-Horseriding Safari – Safari till häst. (Passar mig väldigt bra)
– 15 min helicopter – Helikopter över Victoriafallen

Garth vill även göra white water rafting och jag ska göra mitt livs första bungee jump över fallen! ( Ja, det ska absolut filmas och läggas upp här på bloggen). Vi kommer även att fiska, åka på kryssningar längst floden och åka på nattsafari, men det kommer att bli i en annan del av landet. Det finns så mycket intressanta saker att göra, jag tror att jag kommer att komma hem som en helt annan människa.

Tyvärr har jag inte lyckats komma i kontakt med Svenska ambassaden i Harare, alla mina emails studsar tillbaka. Men jag ger inte upp, det måste finnas någonting vi kan göra för någon när vi är där nere.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Bungyjump är farligt för nacken. Det är väldigt många som får nackskador efter hopp. Wiplash. Inte att rekomendera.

  1. Hej Anna!
   Ja, det finns absolut risker med bungee, men av alla mina vänner som har hoppat så har ingen skadat sig hittills, så jag tänker ta chansen.
   kram
   Tess

 2. Låter ju jätteroligt! Ska bli spännande att följa din resa.

  Men kolla upp det där med tama lejon – det är tyvärr inte alltid de behandlas så bra, och i många fall drogas de för att kunna umgås med människor (även tama lejon kan attackera människor som är okända för dem, därför drogas de). Läs på. Jag vet att du säkert är nyfiken på djuren och inte menar dem illa, men för andra människor betyder lejonsafari fina pengar, och när pengar är inblandat kan tyvärr andra saker gå på kompromiss!

  1. Hej Anya!

   Ja, jag vet det finns en del riktigt oseriösa människor där ute som gör allt för att tjäna pengar. Men just här så är det vänner till Garth som har lejonsafarin, så jag litar på att det är 100% naturligt och om det skulle visa sig vara något annat när jag kommer dit så kommer de att få höra ett och annat från mig. Vi får se helt enkelt!
   kram
   Tess

 3. Hej!
  Jag vet inte om detta alls är vad du tänkt dig men det finns en förening som heter "tandläkare utan gränser" som två gånger om året reser till zimbabwe för att ge tandvård till lokalbefolkningen. Man åker även runt i skolor och informerar barn om tänder och kost. En jättebra grej och eftersom din pappa är tandläkare kanske har lust att kolla upp denna förening? ett litet förslag…kram

 4. Hei Tess! Jag planerar en tur til Afrika til sommeren. Planen er en tur til Kilimanjaro, men ønsker også og se mer av Afrika. Har du noen tips?? Nättsider, flyselskap osv. (Jag tar imot ALLE tips med stor takk!) Har lyst til å besøke Sør-afrika, se mer av Tanzania osv. Jeg vet at du har fördelen med at ha Garth med på resan, så kommer til å følge noge med på bloggen når du resar! :):) Klem Kamilla (fra Norge)