Inspiration

Jag måste dela med mig lite om den här underbart inspirerande boken jag läser just nu.

Den heter ”How to make millions without a degree” och handlar precis om det, att starta företag utan att ha studerat och hur man bäst lyckas.
Bokens vinkel är att många gånger är en utbildning slöseri med tid och energi när man istället kan få in en fot tidigt i arbetsmarknaden och på så sätt lära sig genom livets skola istället. Författaren Simon Dolan hoppade själv av skolan i ung ålder och listar flera andra välkända och mindre kända billionärer som inte har någon utbildning, som min favorit Richard Branson till exempel. Helt utan utbildning var Simon inte, han gick en kurs i redovisning och lärde sig göra bokslut åt företag, satte in en annons i tidningen redan som tonåring om att han kunde göra bokslut åt framförallt små IT-företag billigt och fick på så sätt en ganska nichad marknad och direkt många klienter. Numera äger han ett enormt företag som omsätter väldigt mycket pengar inom just ekonomi och redovisning.

Han redovisar inte bara hur han och dessa andra framgångsrika businessmän har uppnått sin framgång (Bakgrund, skolgång, prova-på/mess around period, startandet av företaget, problem på vägen och var de är nu). Han redovisar även hur det går till att göra ett litet framgångsrikt företag till ett stort framgångsrikt företag.

Så om du som jag inte har någon riktig utbildning så kan du genom honom få en inspirationskick och även lite pointers om vilka idéer som funkar, vad man bör tänka på när man startar eget och vikten av att misslyckas. Även om du har en utbildning så kan du lära dig ett och annat som du kanske inte har lärt dig i skolbänken och som kan ge lite extra självförtroende.

Rekommenderas!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Den ska jag köpa och ta med på semestern. Jag är just nu i funderingar kring att starta eget och jag är glad för alla tips jag kan få!

  2. Nja..det där går inte att placera på de flesta eller många. Chanser kan dyka upp, men de betyder inte alls att man verkligen skall strunta i utbildningar…. Då hade ju ingen behövt utbilda sig i slutändan om alla kunnat göra framgångsrika företag av ingenting. Allt handlar om vilka chanser man får, vilka omkretsar man lyckas ta sig till…

  3. Haha kanske inget att läsa för mig som är inne på mitt sista år på högskolan och planerar att komplettera med ett år till utomlands ,) Men jag tycker att det är riktigt härligt att det finns sådana där böcker och människor som inspirerar alla att gå deras egen väg. Studier är inte rätt för alla precis som studier är hur bra som helst för andra. Var nyligen på en föreläsning med Paolo Roberto som även han tog upp att man inte måste följa den väg som många menar är den enda rätta.

    Fortsätt peppa alla Tess! Och jag ser fram emot att se dig hoppa bungy jump!