Aqua spa at The Sanderson Hotel

Att komma in på The Sanderson hotel är alltid en fröjd, det är ett av mina favorithotell i London med sin snygga minimalistiska inredning. Coola Longbar och mystiska, members only, Purplebar.

Att komma in på Aqua spa är minst lika trevligt. Allting är vitt, men långa tyger som stillsamt hänger och fladdrar från det höga taket och ett porlande ljud från den lilla fontänen i mitten av spat. Det är som att gå i en vit labyrint av tyg när man tar sig från receptionen in till omklädesrummet. Väl där inne står ett stort sminkbord med en spegel som separerar de tv sminkavdelningarna i mitten av rummet. Men även skåpen är gjorda av spegelglas och allt är vitt vitt.

Jag är inbokad på ett spapaket som heter Aqua indulgence package och innehåller både en Diamond body experience och en Diamond experience ansiktsbehandling. Jag får en stor morgonrock och ett par tofflor att byta om till och placerar mig i det stora väntrummet i mitten.

Jag blir hämtad till min Diamond bodyexperience av min spa terapist som är en gullig och välinformerad ung tjej med vacker hy och spansk brytning. Hon tar med mig upp till behandlingsummen på övervåningen, som även de är avdelade med bara tyger. De spelar lugn klinkande musik och allting är väldigt fridfyllt.

Jag får krypa ner under ett vitt täcke på en brits och får direkt en varm tung påse på ögonen, magen och en på fötterna. Då började jag slappna av på riktigt. Efter att först noggrant ha gått igeonom och förklarat alla stegen i behandlingen, börjar hon från fötterna, att sakta smörja in hela mig i en exfolierande mask gjord på pyttepyttesmå metallbitar. Hon är jättenoga med att verkligen massera in masken ordentligt, så att all död hud försvinner. Därefter håller hon två små magneter över huden och vips så sugs masken upp. Det är en konstig känsla att känna alla de små kornen bara flyga iväg, men på inget sätt obehaglig. Efter sig lämnar masken ett svagt glitter på hela huden.

Direkt efter masken plockar terapisten fram ett gäng olika stenar som hon placerar ut på olika punkter på kroppen som har med energiier att göra, hon masserar försiktigt dessa punkter med stenarna, det är en smula flummigt, men ganska avslappnande. Sen är det dax för en lotion att masseras in i hela kroppen. Hon masserar extra mycket runt alla leder och böjer och vrider på vrister, knän och höfter. Det är lite som en mjuk stretching.

Bodybehandlingen avslutas med en superhärlig strech av nacke och hals.

Efter får jag 30 minuters paus och lägger mig i ett av de privata meditationsrummen, dricker gurkvatten, läser en tidning och äter ett äpple. Det är så lugnt och fridfullt så att jag nästan somnar.

Samma tjej hämtar mig igen och vi går tillbaka till samma rum för min Diamond experience facial. Som med kroppsbehandlingen förklarar hon först allting hon kommer att göra under behandlingen. Jag får lägga mig under täcket och får på nytt de där härliga varma påsarna på ögon, mage och fötter. Hon börjar sedan att rengöra huden ordentligt med en creme, jag får inandas en lavendelolja med djupa andetag och små diamantformade stenar placeras ut på punkter på axlar och bröst. Efter lägger hon på en djupt exfolierande mask som innehåller en typ av syra. Därför svider den lite när hon masserar in den, och börjar svida ganska mycket efter ett par minuter. Hon säger att det är helt normalt och att det är för att masken är stark och gör sitt jobb.

Hon fortsätter med att hälla på en slags pulver på masken, och då händer det grejer. Det börjar fräsa och bubbla och känns ungefär som om jag har en c-vitamintablett i ansiktet. Det gör inte ont, men är en konstig känsla och alla produkterna luktar kemiskt. Efter att ha torkat bort den fräsande masken lugnar hon huden i ansiktet med ett serum som är fryst till isbitar. Det är ganska kallt, men känns väldigt skönt lugnande. Det ingår 3 ansiktsmassager i den här behandlingen och den första är med de små diamantformade stenarna. Då masseras olika punkter så som tinningarna och mellan ögonbrynen. Det är skönt, men mer för känslan än för huden.

Efter lägger hon på en mask som hon masserar in hur länge som helst, hon börjar på högersidan och går i en cirkel ner mot vänstersidan. Jag kommer bara ihåg halva massagen eftersom det var så skönt att jag somnade. Jag vaknar av att en högljudd utländsk äldre man kliver in i tygrummet bredvid mig för att få en massage.

Därefter får jag ligga med masken i ansiktet i 10 minuter och är på väg att somna om igen, när mannen i båset bredvid tror att han är ensam och pruttar högljutt. Som tur är var hela stället så fyllt av aromaterapi att jag slapp hålla för näsan, men det tog bort lite av det rofyllda.

När min terapist kommer tillbaka tar hon bort masken och ger mig en fjärde massage med ett serum som är till för att strama upp huden i ansiktet. Den är lite mer hårdhänt, men det känns som om den verkligen kommer in på djupet i huden. Jag är färdig efter en handmassage och en ordentlig insmörjning av ansiktet med en väldoftande fuktighetscreme.

Nere i mitt privata meditationsrum väljer jag att beställa en smoothie och supergod sallad gjord på avokado, två sorters groddar, apelsin och vattenmelon. Jag läste en tidning och slappade i en halvtimma innan jag tog på mig kläderna och begav mig av ut i Londons pulserande storstad igen.

Aqua spa är ganska dyrt, men verkligen en upplevelse. Mitt paket skulle jag rekommendera för dig som ska på fest eller någon annan tillställning samma dag eftersom huden lämnas med ett skimmer och ansiktet ser superfräscht ut. Efter någon dag fick jag ett par så orenheter i huden, men det sa terapisten skulle hända när alla gifterna rensas ut ur kroppen. Nu fem dagar senare är min hy i perfekt skick, den har lyster och känns mycket mer återfuktad än tidigare. Men framförallt känner jag mig som om jag har varit på en microsemester. Vilket härligt sätt att slappna av!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. åh så himla mysigt 🙂

  2. Oj, det här lät helt underbart. Jag har aldrig varit på spa, men nu vill jag verkligenverkligen åka!