En dag i Stockholm

Vi tog bilen in till stan i dag och det var första gången Garth körde bil på is och snö, men det klarade han av galant.

Tyvärr kan jag inte blogga från telefonen när jag är i Sverige, så vissa dagar då jag inte kan springa hem och lägga upp någonting får det bli såhär. Jag kan visserligen bli bättre på att förprogrammera inlägg när jag vet att jag inte kommer att blogga på en dag. Kanske önskeinläggen?

Det känns som om vi bara har ätit idag. Det var så himla kallt, så vi var tvugna att gå in lite då och då och värma oss. Jag tog bland annat med honom till Östermalmshallen, NK, Nybrokajen, Stureplan, Sturegallerian och även hem till min mamma och hennes hundar.

Vi åt lunch på Prinsen, jag åt skagenröra och han åt hjort, supergott, klassiskt svenskt och de har alltid bra service. Efter det körde vi lite efterrätt i form av en biskvi att dela på och färskpressad juice i Östermalmshallen. Jag tror det var Garths favoritställe på hel dagen, massor med mat överallt.

Jag sprang även förbi och köpte min efterlängtade vas på Svenskt tenn. När Garth såg att den var gjord för att odla ett ekollon i blev han helt till sig och frågade om de sålde ekollon. Tyvärr inte. Sen pekade han på varje nöt han såg resten av dagen, – Titta ett ekollon! – Nej baby, det är en valnöt…

Avslutade gjorde vi med pizza på Ciao ciao grande. Den engelska pizzan smakar blää, så jag var så glad när jag fick in min älskade Vesuvio. Garth körde på en sån där fisk och skaldjurspizza, som han beställde extra soltorkade tomater till. Det blev jättegott faktiskt!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *