Recept Lussebullar

Jag hoppar över russin eftersom jag inte gillar dem varma. Men det här är ett perfekt recept för oss som inte bor i Sverige och inte har tillgång till Kesella, bakmaskin eller rätt sorts jäst.

Update – Vad snurrig jag måste ha varit igår när jag skrev ut receptet. Pärlsockret ska ju givetvis på INNAN bullarna åker in i ugnen.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

 1. Hej Tess! Jag bodde själv i England i tre år och är rätt så säker på att deras motsvarighet till kesella heter ”fromage frais”? Jag tror att det finns i alla engelska matkedjor. Nu verkar du ju ha lyckats med lussebullarna iaf, men om det blir en andra omgång kanske det är värt ett försök! Ulrika

  1. finns färsk jäst också, ex.vis wholefoods säljer fredh yeast. även välsorterade mataffärer. har alltid använt quark (kvarg som är samma som kesella) : ) t

 2. Finns Kesella! Heter Fromage frais, en fransk yogurt som är desamma som kesella. Finns på Waitrose och lussekatterna blir himmelska!

 3. Hej! En fraga bara; vad ar 11 mjolk? Tack

  1. Hej Marie!

   1 l (liter) mjölk?

   kram

   Tess

 4. Hej Tess.

  Kesella ar Arlas varumarke for kvarg och heter Quark pa engelska. Sainsbury har det i kyldisken och jag formodar att Tesco ocksa har det. Jag ska prova och baka mina med deras ”variant” imorgon.

 5. Tack for ett jatte bra recept! Marie