Fäärdigt!

Gud vad det luktar juligt och gott här hemma nu!

Jag hade ingen kavel, så det fick bli snurror istället för katter, men de blev fina ändå. Jag hoppade kesellan och körde på torrjäst och lite extra smör istället och bullarna blev hur saftiga som helst.

Garth har redan ätit tre och tycker att de är supergoda. Så nu är kanelbullar och lussekatter avklarade, bara kladdkaka och chokladbollar kvar. Vad mer svenskt kan jag baka?

Jag har även bjudit på gravad lax, köttbullar, korvstroganoff och på listan står wallenbergare, ärtsoppa, stekt strömming, skagenröra, kalops, pyttipanna och biff rydberg.

Jag hoppas i smyg på att han en vacker dag ska säga ” Åå, vad mycket goda saker ni har i Sverige, kan vi inte flytta dit så småningom?” Till dess ska jag fortsätta att muta honom med det bästa Sverige har att erbjuda i mat och godisväg.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. smuldegspaj? men äpple eller blåbär 😀

    1. Jaa, bra idé!!

  2. mycket gott, mamma gjorde det idag! men lite halvsura äpplen! mums

  3. Vaniljkräm-bullar, som vi i Norge kaller solboller! Vet ikke om dere har noe vi ofte kaller ”tropisk aroma”, men den er hvert å prøve en gang! Recept finner du her; http://www.mat.no/vis_oppskrift.aspx?artid=2862&mnu1id=1223&mnu2id=&mnu3id=

  4. Hahaha, jag gör samma ssak med min engelska pojkvän!

  5. Jag gjorde likadant med min fästman (han är också engelsman) och jag vann över honom med det svenska fikat 😉 Och konstigt nog älskar han vår sill också, men det är ju bara en fördel när man bor i Sverige.

  6. jag är au pair här i London och introducerade kladdkaka för min värdfamilj för några veckor sedan. nu ”måste” jag baka det typ en gång i veckan för att de tyckte att det var så gott.