How to pose

En av de viktigaste faktorerna för att bli bra på bild är att kunna sina vinklar.

Dvs var kameran är i förhållande till ditt ansikte och hur du ska röra dig för att visa din bästa sida.

De flesta av oss har en bra och en dålig sida av ansiktet. Väldigt få människor är helt symmetriska, dvs båda ansiktshalvorna är likadana. Regeln brukar vara ju mer symmetrisk – desto vackrare. Kate Moss och Angelina Jolie är bra exempel på väldigt symmetriska ansikten. De är lika snygga oavsett vilken vinkel de blir fotograferade från.

För oss andra gäller det att visa upp sin bästa sida.

Väldigt få personer är snygga i direkt profil, så då kan det vara smart att fuska vinkeln till kameran en smula. Om du måste stå i perfekt profil a lá mugshot så är det ett bra knep att skjuta ut överläppen lite, testa i spegeln så får du se vad jag menar.

Eftersom så få av oss är symmetriska kan det vara väldigt svårt att vara snygg direkt framifrån, då är det en bra ide att även där fuska lite med vinkeln åt höger eller vänster.

En bra regel är att försöka följa ljuset, är ljuset från höger – fokusera på att vinkla ansiktet till höger. Ljus kan lämna många osmickrande konstiga skuggor på ansiktet, och kan om du vet hur du ska använda det, bli din bästa vän.

Annars så gillar ingen att se upp i en näsborre och om du lutar huvudet för långt ner får du en jättepanna och en väldigt lång näsa. Inte så smickrande det heller.

Samma sak gäller med kroppen, om du höftar lite åt en sida så ser du direkt mycket smalare och mer utdragen ut. Passa även hur du står med fötterna, ska du fota med raka ben så är det bäst att hålla fötterna helt rakt med, annars finns risken att du ser ut som långben.

Ben som går ut mot kameran ser korta och stumpiga ut, så om du tex sitter ner, se till att sträcka benet åt sidan istället för framåt. Sträcker du det bakåt så kommer du att se enbent ut, ingen bra look det heller.

Det är alltid svårare att plåta i platta skor eller barfota om du vill få långa ben, så ett knep är att fuska lite och stå lite lätt på tå.

Jag säger som jag alltid säger – öva i spegeln, eller sätt kameran på självutlösaren och experimentera.

Ett sista tips är att öva sig på att blinka precis efter en bild är tagen, ofta får du in en rytm med fotografen och då går det automatiskt. Så ha koll på när du ska blinka, så att du inte får massor med blinkbilder. En bild med halvöppna ögon kan få vem som helst att se riktigt borta ut.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Bra tips! Tack!

  2. Åh,
    I was so happy when I saw you wrote this I almost got tears in my eyes..thank you!!

  3. Hon är så himla vacker!

  4. Tack för tipsen 🙂